שאלה\ סקר

מעניין מאוד שהבוקר חשבתי על זה

בשביל מי נשים מתאפרות? לא נראה לי שבשביל הגברים, כי הם ממילא לא שמים לב ולא מבינים...ויש מצב שבגלל נשים אחרות, שכן מבינות... בכל אופן, אני מתאפרת בשבילי - ככה אני יודעת שאני משדרגת את מה שיש, שאני נאה יותר, אסתטית יותר וכך אני גם מקרינה בטחון שיוצא החוצה. בקיצור, בשבילי, אבל גם בשביל הסביבה שלי...

אני חושבת

שאיפור זה סוג של מסכה, הגנה... אפילו שאני אוהבת להתאפר - בעיקר לאירועים- אני לא עושה את זה על פי כל התורה (ואולי חבל)- אז בעצם זה מסכה של "קישוט" פעם בדרך לראיון עבודה - התאפרתי במונית ואני זוכרת שהנהג אמר לי שנשים זה כמו אינדיאנים - לובשות צבעי מלחמה... לא יודעת בשביל מי או בשביל מה אני מתאפרת אבל אני אוהבת שזה גורם לי להרגיש יותר יפה ומטופחת ואני גם אוהבת כשבעלי אומר לי שאני נראת יפה...

עונה

ברור שעבור עצמי!! זה לא שאלה בכלל. לא אני לא חושבת שאני אמורה להתאפר עבור אחרים(גברים/נשים) עושה לי טוב שאני נראית טוב. ההרגשה הכללית היא יותר טובה.

Evil Kittie

New member
בשביל עצמי קודם כל!!!

זה הכמה דקות ביום שאני מקדישה אך ורק לעצמי... איפור מדגיש תווים יפים בפנים ותמיד ישפר את המראה (אלא אם כן זה לא בטוב טעם כמובן) אני חושבת שזה ממש תורם לביטחון (לא שחסר לי כזה אבל זה מוסיף, וזה נכון לדעתי לגבי כל אחת!!!) אז בעצם זה ביטחון מול הסביבה... אז בעצם בסופו של דבר ולסיכומו של ענין זה בשבילי.

rainbow25

New member
או בשבילי או לאירוע/משהו רשמי

בדרך כלל אני מתאפרת בשבילי ואפילו בניגוד לרצונו של בן זוגי שלא אוהב שאני מתאפרת. מעבר לזה לפעמים גם כשלא הכי בא לי אני מתאפרת אם אני הולכת לאירוע או למשהו רשמי (כנסים וכו'). אבל בדרך כלל אני מתאפרת אם בא לי לשחק עם זה או סתם בא לי להיראות טוב...

scarlet moon

New member
בואו נראה

ממש לא בשביל גברים (יש לי כבר גבר והוא ממש לא צריך אותי עם איפור), ובטח שלא כדי כדי לגרום לנשים לקנא
אני מניחה שעל דרך השלילה המסקנה היא שזה פשוט גורם לי להרגיש יותר טוב עם עצמי, וזה כיף לי. מאותה סיבה שהייתי יכולה ללכת עם בגד שנראה אותו דבר כל יום ומבחינה פרקטית זה בסדר, אבל זה משעמם.. ככה גם איפור נותן הזדמנות לגוון ולרענן, ולא להשתעמם מהדבר שאנחנו רואים הכי הרבה במראה- הפנים שלנו. חוץ מזה, זה באמת גורם לרוב להראות יותר טוב, שזה דבר נחמד לבטחון העצמי.

The Bitter End

New member
הו, וואו, איזו שאלה!

בדיוק תהיתי לגבי זה. התחלתי להתאפר רק בחצי שנה האחרונה, וגם זה אחרי מחקר מעמיק באינטרנט [יחי היוטיוב!] ובפורום הזה [אתן ענקיות!] ולא כי הרגשתי שאני רוצה להסתיר פגמים, אלא דווקא כי בא לי להעצים דברים שאני אוהבת בפנים שלי. אני לא מתאפרת בכבדות. אחרי קרם הלחות אני מניחה פריימר ועליו מייק אפ עם כיסוי קליל, קונסילר-מתקן גוון אם יש לי אדמומיות [יו נואו, עונת השפעת] או כהות מתחת לעיניים, מסקרה [וגם זה, אחרי שניגבתי את המברשת כמעט לגמרי על טישו] ובאלם או שפתון כלשהו אם אני ממש מתפרעת וזה גורם לי להרגיש נפלא, האמת. גם כי מצאתי תחום עניין חדש וגם כי זו דרך נהדרת לפנק את עצמי ולגרום לי להרגיש מושקעת שכזו. אני לא מתאפרת כדי למשוך תשומת לב או לעורר קנאה, אני מתאפרת כי זה כיף לי! אני מניחה שאם אתחיל להוסיף גם סומק וצלליות וכל הטרארם, זה יהיה אך ורק כי אני נהנית מהקלות שבא אני יכולה להחליף את הסגנון או המראה שלי בהתאם לאירוע או ללבוש, ותכל'ס, מה יותר מגניב מזה? [זה גורם לי להרגיש כמו נערת ג'יימס בונד
]

Nightmare19

New member
בשביל עצמי..

אני אוהבת להיראות טוב, ולצאת מהבית בהרגשה שאני ניראית מעולה!

נעמהdj21

New member
שילוב של כמה סיבות

שאלה מעניינת ביותר!!! אני חושבת שבראש ובראשונה, בשבילי! איפור עצמי בשבילי, ובכלל, הוא כמו אומנות, כמו ציור...אני נהנית לקום כל בוקר/ערב ולחשוב על שילובים חדשים ומעניינים. איפור בשבילי זה גם הכרטיס ביקור שלי, בתור מישהי שמוכרת איפור ומאפרת...אני מרגישה צורך ומחוייבות להתאפר, בין היתר כי זה מה שמגביר את האמון בי בתור מוכרת. הסנדלר לא יכול ללכת יחף
אני מודה שלפעמים זו גם דרך לבלוט יותר בשטח אצל המין הגברי, למרות שגיליתי שרובם לא סובלים אותי מאופרת
או מאופרת מידי... איפור בהחלט נותן לי ביטחון בכל מיני היבטים, מקצועי ואישי, ולכן זה חלק מהותי מחיי! למרות שלא נדיר לראות אותי ביומיום במראה יחסית לייט:מסקרה, אודם, ממש מעט מייק אפ בלחיים+סומק... :)

cherrycat

New member
בשבילי

א. כי זה כיף ב. כי זה עוזר לי להיראות יותר טוב, להדגיש את היתרונות ואם צריך- להסתיר את הפגמים (או בשפת העם- החצ'קונים).

למעלה