שאלה\ סקר

גבריאל56

New member
שאלה\ סקר

משהו שתמיד עניין אותי: בשביל מי אתן מתאפרות? בשבילכן או שמא בשביל גברים? או אולי בכלל בשביל נשים אחרות (לגרום להן לקנא\ למשוך תשומת לב וכו'..)? אני באופן מתאפרת כי זה גורם לי להרגיש יותר טוב. אבל אני שמה רק קונסילר מתחת לעיניים ואייליינר\ מסקרה. מעניין אותי -דווקא לשמוע מבנות ששמות צלליות ואודמים באופן יום-יומי :)

semir

New member
ברור שבשבילי....

להתאפר בשביל גבר?? - לי נראה שהם בכלל מעדיפים טבעי...

בשבילי לחלוטין !! ואני אסביר

איפור הוא צורת ביטוי עבורי, הוא נותן לי את החופש להיות מי שבא לי באותו יום. אם בא לי להיות נועזת אני הולכת עם שפתון אדום. אם בא לי שלא יתקרבו אליי כי אני עצבנית אני מפגיזה באיפור מעושן וחתולי ומסתובבת רצינית מאד. אם בא לי סתם משהו אחר אני הולכת עם ערבוביה של צבעים. איפור משקף אצלי את מצב הרוח. מוד מייקאפ שכזה :)

rcdance

New member
בעיקר בשבילי..

אני אשקר אם אני אגיד שאני מתאפרת אך ורק בשביל עצמי. אני מתאפרת כי אני אוהבת את זה, אני אוהבת את המשחק בצבעים ובטכניקות וללמוד ולהתנסות, אך אני יודעת שגם חבר שלי אוהב לראות אותי משקיעה באיפור, וכן, אני גם מתאפרת בשביל שיסתכלו עליי ויגידו "ואוו, העיניים שלך נראות יפות" או "ממש יפה האיפור" זה אומר שהדבר הזה שאני אוהבת - איפור באמת בא לידי ביטוי.. ברור שבסופו של דבר זה בשבילי אבל עם עוד הרבה סיבות מסביב

Kani s

New member
מסכימה איתך.

נלי12

New member
אני חושבת שאף אחת לא באמת מתאפרת בשביל עצמה.

אלא רק בעקיפין, כי אם מישהי אומרת שהיא מתאפרת כי זה גורם לה להרגיש טוב ובטוחה זה בעצם תחושה משנית לתגובות של הסביבה כי יופי נחשב כוח בחברה שלנו עובדה שרוב הנשים לא מתאפרות בבית, איפה שאין בפני מי להפגין לדעתי נשים מתאפרות כי בנאדם הוא יצור חברתי ורוצה להיראות במיטבו כאשר הוא פוגש יצורים אחרים

נלי12

New member
ודרך אגב זה לא משהו להתבייש בו להגיד שאנחנו

מתאפרות/מתלבשות ומשקיעות בחיצוניות בגלל הסביבה (למרות שזה נורא טרנדי היום להיות אישה "חזקה" שכל מה שהיא עושה זה אך ורק בשביל עצמה) כי זאת תכונה טבעית של האדם ולא בהכרח מעיד על שטחיות

אני מתאפרת בבית, גם כשאני יודעת שאני לא הולכת

לשום מקום. ולא, אני לא נשואה, אז אין לי את מי להרשים.

נלי12

New member
בגלל זה כתבתי לרוב..

מסכימה שנשים מתאפרות גם בשביל עצמן אבל בתכלס זה משני לסביבה ולדעתי אתן הופכות את זה לעיקר כי זה נשמע טוב..אבל אם באמת תחשבו על זה לעומק הבסיס והמניע הראשוני הוא להיראות טוב בעיניי אחרים.. אם תשימו בחורה על אי בודד היא לא תתאפר ולא משנה כמה יפה זה יעשה אותה בעיניי עצמה!!

ממש לא נכון

כי כשטוב לך - את מקרינה את זה החוצה, וכשאת מרגישה בטוחה בעצך - את מקרינה את זה החוצה. לא סתם כתבתי שאיפור מגביה אותי ב2 ס"מ - אני הולכת אחרת ומתנהגת אחרת כשיש לי קוקו סופנג'ה על הראש וכפכפי אצבע, ואחרת כשאני עם איפור ונעליים. גברים לא באמת שמים לב אם שמתי אייליינר חצילי, כחול אינדיגו או בכלל לא. לגברים מספיק חצאית קצרה וחולצה צמודה וזה נראה הכי טוב ולא מעניין אותם אם זה לא טרנד שווג קבעו. מהבחינה הזו פלטה של פנינה רוזנבלום מברשת ומייקאפ אחד מספיקים, אבל זה ממש לא מאפיין את אוספי האיפור בפורום, כך שאני מתרשמת שדווקא מדובר בתחביב יצירתי שכן, גם נועד להשפיע על הסביבה. בתרבויות שם נהוג לא להתארפ ולגדל את הגבות פרא - זה מה שעושים. בתרבויות ששומן נחשב לנחשק - משמינים בגדול. יופי זה ענין תרבותי, ואם חלק מהתרבות זה איפור (אגב, חרדיות מתאפרות בעיקר בבית) אז זה יהיה חלק גם אם הרצון להרשים את הסביבה הוא חלק מזה, אנחנו יצורים חברתיים ולא רוצים להתבדל מאחרים גם אם אנחנו על אי בודד (אם יהיה שם איפור ומראה, למה שלא תתאפרי, אם זה חלק ממך? לבני ישראל במדבר הורידו מן שכולם יאכלו וכוחל לנשים שתוכלנה להתאפר)

אנדי120

New member

בתכלס לא משנה איך אני אסובב את זה, אני כן מונעת מהתגובות של הסביבה. אם יגידו לי שאני נראת טוב, אני אזרח, ואם יגידו לי שאני נראת רע, רוב הסיכויים שאני ארגיש רע. ואולי זה הופך אותי לבנאדם שטחי... ואז בגלל שאני יודעת מראש מה היחס של הסביבה, אני מקדימה תרופה למכה ומתאפרת. זה כמו לשים דאודורנט- ברור שאת לא רוצה להיות מסריחה. אבל למה, בשביל שהסביבה לא תגיד לך שאת מסריחה. כשהסביבה לא תגיד שאת מסריחה, את תרגישי טוב...

alubash

New member
בשביל להראות טוב יותר.

בדיוק לצורך כך אני גם משתדלת להתלבש בצורה אסטטית\מחמיאה, להסתפר אצל ספר הכי טוב שמצאתי וכו'. למה לנסות להראות טוב? כי זו החברה בה אנחנו חיים עם הקונטקסט התרבותי שלה ובהתאמה - החינוך שקיבלתי (גם לאמא שלי תמיד היתה מאוד חשובה אסטטיקה אישית).

כדי להראות טוב יותר

זה גם בשבילי, גם בשביל בעלי, אני זוכרת את אמא שלי מגיעה לבית הספר מאופרת ולבושה נהדר - כל כך התגאיתי בה, אז גם בשביל הבנות. אבל בעקרון - כדי להשיג את מראה הmy face but better :)

marina4o

New member
בשבילי זה לא לצורך (הסתרה) אלא כי זה

באמת גורם לי (לדעתי) להיראות יותר טוב. וכמובן שפידבקים מהסביבה הקרובה מחזקים את זה.

למעלה