שאלה (ספוילר)

ניר4819

New member
שאלה (ספוילר)

איפה בדיוק נמצאים הקניבלים שדאבוס הולך אליהם עכשיו? הוא מגיע אליהם גם בספר הזה, או שמרטין משאיר את זה, ואת ריקון לספר הבא (אם התשובה לשאלה הזו חיובית, אל תענו על השאלה הראשונה חחח)? הפרקים שלו ממש טובים. כמו שאמרתי בעבר, לטעמי הוא אחת הדמויות הבלתי מוערכות מספיק, ולא בצדק, של הסדרה. היה מעניין במיוחד לראות את ה"איש השמן" מתגלה כיצור ערמומי ומחוכם. אהבתי את זה מאד.

deathstar

New member
הוא משאיר את זה לספר הבא.

אפשר רק לנחש מה המיקום (למרות שיש לי ניחוש סביר למקום).

ellendili

New member
5

דאבוס מעולה. הוא מעניין גם בזכות עצמו וגם בזכות המבט מבפנים על מאנדרלי. נקווה שמרטין ייתן לו יותר פרקים בספר הבא. ומה נראה לכם עלה בגורלו של צעיר הסטארקים? אתם חושבים שהוא יהפוך לדמות משמעותית או ישאר על תקן הילדון שאף אחד לא יודע מה לעשות איתו?

mentta

New member
הוא חייב להיות משמעותי.

גם אם הוא לא יקבל נקודת מבט, הוא משמעותי מעצם היותו סטארק. חייב לקרות איתו משהו מתישהו. לא יכול להיות שלא נדע מה קורה איתו ואיפה הוא ואושה... אם הוא יחזור, הוא בעצם יהיה יורש ווינטרפל, אם בראן עדין ייחשב מת, וג'ון ישאר בחומה. ואני נוטה לחשוב שמרטין מתכנן לו משהו, בגלל שהוא מתאר אותו ואת שעירון במילים די שליליות. שניהם אמורים להיות קצת מופרעים, לא? לגבי דאבוס- אני אוהבת את הפרקים שלו בספר הזה רק בגלל מה שקורה בהם, והדמויות שאיתן יש לו איטרקציה כמו מאנדרלי. דאבוס עצמו קצת יבשושי.

ellendili

New member
הוא היה קצת יבשושי בספרים הראשונים

אבל למדתי לאהוב אותו עם הזמן. לגבי ריקון... אני מקווה שהוא לא יהיה היורש של ווינטרפל... הוא מלכתחילה היה ילד מופרע. בטוח שכל הטראומות שעבר לא השפיעו לטובה על האופי שלו. לא בא לי מישהו כזה בתור שליט הצפון... יש בי עדיין חלק קטן שמקווה איכשהו לראות בווינטרפל את ג'ון סטארק...
אבל אם לא, אז סאנסה. אחרי שהיא תעיף את אצבעון מדלת הירח.

mentta

New member
לא, ברור,

גם אני לא רוצה שהוא יהיה היורש. פשוט לא נראה לי שמרטין היה טורח להזכיר לנו שוב ושוב שריקון מטורף אם לא היתה לזה פואנטה. ג'ון בתור לורד ווינטרפל באמת יהיה משמח. :)

amberos

New member
למה מטורף?

אולי הוא יגדל להיות עם פתיל קצר (כמו אחיו הגדול של נד) אבל הוא לא ניראה לי מטורף

mentta

New member
זה הרושם שקיבלתי.

נראה היה שזה יותר מפתיל קצר. יכול להיות שאני מייחסת יותר מדי משמעות למשפטים בודדים שמרטין אולי בכלל לא זוכר שהוא כתב, אבל זה נשמע כאילו ריקון ושעירון שניהם קצת מופרעים.

nathaliesh

New member
היורש של ווינטפרל

מן הסתם זה לא יהיה בראן, בראן כרגע לומד להפוך לעץ
ג'ון הוא סטארק חוקי למרות שהוא עוד לא יודע את זה ומבחינה טכנית הוא יורש ווינטרפל, אחריו סאנסה ואחריה ריקון. לא חושבת אבל שזה בקלפים של ג'ון... האם זאת תהיה סאנסה? כרגע קשה לי לדמיין את הדרך של סאנסה הלאה, קודם היא תצטרך להשתחרר משליטת אצבעון. האם התלמידה תעלה על המורה? זה לא יהיה קל. האם היא תהפוך למקבילתה של אליזבת' הראשונה שמעולם לא נשאה והביאה לאנגליה מה שמוגדר כתור הזהב? אולי... זה יהיה 180 מגניב ביותר מצדו של מרטין. כרגע מה שאנחנו יודעים על ריקון זה בעיקר שיש בו משהו פראי ואפל שמשתקף בזאב שלו ו... זהו.

itaipee

New member
הגלוור שדיבר עם דאבוס - זה אותו אחד שרוב שלח?

לפני מותו של רוב הוא שלח את גלוור ואת ומונמורט למצוא חבר ישן של נד ( ברח לי השם - האבא של האחים שמלווים את בראן) אפשר להניח שהם ידעו על כך שרוב הפך את גון לחוקי , אם כי אני לא בטוח שזה שם אותו לפני בראן וריקון . למשל יש את הממזרים הגדולים - בלקפייר ובייטרסטיל שמרדו בטייגריין - למרות שהם הפכו ללגיטימים - הם לא ירשו את הכתר אחד מהגלוורים הוא מאילו ששולחים את דאבוס לחפש את ריקון - כנראה אז הוא גילה שריקון ובראן בחיים מה ששם אותם לפני גון בכל מקרה ריקון בא לפני סנסה ואריה.

nathaliesh

New member
לא זכרתי שזה היה גלוור, כל הכבוד!

רוב מינה את ג'ון ליורש החוקי שלו, בצו מיוחד, ג'ון הוא בעצם "המלך בצפון"... אז מן הסתם הוא הראשון בתור לווינטרפל, למרות שכמו שכתבתי לדעתי אין סיכוי שזה יקרה... אני לא בטוחה שהבנים באים לפני הבנות, לדעתי גם סאנסה וגם אריה בתור לפני ריקון.

itaipee

New member
הסדר - בנים- בנות - דודים

ריקון בא לפני סאנסה בכל מקרה , כמו שתומן בא לפני אחותו הגדולה ששכחתי את שמה. רק בדרום , בית מארטל בנות בכורות יורשות לפני הבנים. מה שכן , בת מגיעה לפני דוד - כך שזה לגמרי שוביניסטי :)

nathaliesh

New member
נשמע הגיוני

משום מה לא הייתי בטוחה בזה. עכשיו אני נזכרת שגם התאומים-ג'יימי בא לפני סרסיי למרות שהיא "נולדה לפניו" כמה דקות והיא תמיד מתמרמרת על זה

ellendili

New member
אני בעד סאנסה- הבתולה הנצחית, המלכה בצפון

מסכימה איתך שווינטרפל היא לא בקלפים של ג'ון. למרות שממש הייתי רוצה שזה יקרה. ומה עם אריה...? הנסיכה הלוחמת
לגבי ריקון זה באמת לא ברור... יש לי תחושה שהוא יגדל להיות פרא. תרתי משמע.

nathaliesh

New member
את אריה בכלל לא הזכרתי כ...

לא יודעת לא נראה לי שזה בקלפים שלה. אני אוהבת את רעיון סאנסה, אבל כמו שכתבתי מאוד מתקשה לדמיין כרגע מה המהלכים שישחררו אותה מאצבעון. אני כן יכולה לדמיין סוף כמו שכתבתי סאנסה בדמות אליזבת' הבתולה הנצחית והמלכה/שליטה המעולה. זאת תהיה אירוניה ממש יפה מצד מרטין ותהליך מדליק שדמות עוברת. אני פשוט לא מצליחה לדמיין את אריה מתיישבת מספיק ע"מ לשלוט במקום כלשהו
היא נפש חופשיה מדי

mentta

New member
יש מהלך אחד,

שישחרר אותה מאצבעון. להרוג אותו! חבל לי עליו, הוא כזאת דמות מעולה. אבל קשה לי לדמיין בשבילו האפי אנדינג. ואריה צריכה לפקד על קבוצת חיילים משלה שיסיירו ברחבי הממלכה וישליטו סדר. הריינג'רים של ווסטרוז. וכמובן, ניימיריה תהיה הסגנית שלה, ג'נדרי יהיה נושא הכלים שלה, ופשטידה יהיה הטבח הצמוד שלה.

itaipee

New member
ואולי סטארק ימצא את עצמו בכס הברזל?

בויכוח הזה תמיד יש הנחה סמויה שדאניריז תשב בכס המלוכה , אם כי קוונטין גם אפשרות ואולי סאנסה תמצא את עצמה כמלכה - בפני עצמה או נשואה למלך ? הרי לא בשמיים כתוב שהיא תתחתן אם הארי היורש , קוונטין פנוי לא פחות. היא גם בכלל נשואה לטיירון פעם אחרונה שבדקתי - וטיירון פשוט מסרב למות

mentta

New member
זה יהיה מעניין.

בכלל, אולי הסטארקים ישלטו בכל ווסטרוז! ג'ון על הכס, בראן בווינטרפל, סאנסה בבקעה, אריה בשטח כולם במתח), ריקון... ריקון יעשה צרות ואז ימות לדעתי. לא, אבל ברצינות, זה נכון. אצל מרטין אי אפשר לדעת. הוא מכוון לאורך כל הסדרה שדאני כביכול "היורשת החוקית" (מה שבולשיט לגמרי כמובן, גם בלי אאיגון שקם לתחייה), אבל בהחלט יכול להיות שיש לו משהו אחר בשרוול. ועכשיו עלתה לי תמונה של המלומדים שלא מפסיקים להוציא דברים מהשרוולים. הא הא.
כשאני מנסה לחשוב על זה, אם יש מישהו שעשה עבודה טובה באמת בתפקיד של כוח, ולא פעל רק לתועלת אישית, זה טיריון. הוא היה ימין מוכשר למדי. אולי הוא יהיה הימין של ג'ון? הם הרי מיודדים... ואולי הוא יגרום לג'ון לחייך פעם בשנה. מופרך לחלוטין, אני יודעת, אבל תנו לחלום...

למעלה