שאלה נחמדה/מעצבנת

Shiberia

New member
שימוש במשפט פרמה לא?

הראשון מודולו P הוא מינוס אחד השני מודול P הוא פלוס אחד יחד אפס כלומר מתחלק

yoss1bockchil

New member
הצעה לפתרון, אולי (?)

שלום, הצעה לפתרון, אולי , כי באמת שאני לא יודע איך להוכיח מתמטית אבל אולי הגיונית, מה שכן הייתי רוצה להבין (במידה ומה שכתבתי אינו נכון) את טעותי, אם משהו יוכל להסביר לי.וכן להסביר את ההגיון שמאחורי הפתרון לשאלה. תודה, מקווה שלא הגזמתי בבקשות, שלכם יוסי.

yoss1bockchil

New member
הקפצה

הייתי מעוניין אם תוכלו בבקשה להאיר לי ולהסיר לי את הפתרון ואת משמעות משפט פרמה (אם כמובן הדבר אפשיר תיאורטית) בתודה, יוסי.

Shiberia

New member
משפט פרמה

אני חושב שהוא אומר משהו כזה : יהי a שורש פרימטיבי של p ,אז a בחזקת p-1 מודולו p שווה 1. ועוד משפט אומר שאם a שורש פרימיטיבי של p אז מחזקות 1 ועד p-1 של a מודולו p הוא עובר על כל השאריות של P למעט 0 כלומר : (p-1)! שווה ל a^((p-1)*p)/2)d כמובן בלי ה d ואז זה מודולו p שווה ל 1 מצטער שיצא ככה , פשוט לא יודע לכתוב כאן מתמטיקה

yoss1bockchil

New member
קודם תודה רבה...

שנית כל האם תוכל לתת דוגמא, כיוון שאני לא בקי במושגים.. שורש פרימיטיבי,מודלו(האם זה mod או שזה מודולו של log (ככל שאני יודע זה של Log)). תודה רבה... יוסי.

arifell

New member
שאלה:

איך אני מוכיח ש:
(N^p-N)/P=integer​
כאשר P מספר ראשוני, וN טבעי?

....

אם אני לא טועה למשפט שכתבת קוראים המשפט הקטן של פרמה. אני מכיר הוכחה שלו שקשורה למושג החבורה.... לצערי לא ניתן להשתמש בו.... אלא אם כן אתה מוכיח אותו באמצעים הפשוטים ביותר. אגב, השאלה שלי היא שאלה "פשוטה" מעבודת בית! וזה מעצבן כי עד כה לא הצלחתי לפתור אותה!!!

01001101

New member
נסיון-לא גמור

הביטוי שווה ל: (p-1)/p[(p-2)(p-3)...3*2*1]+1/p = (p-1)/p[(p-2)...3*2*1-1]+1 ומכיוון ש p-1 לא מתחלק ב p אפשר לומר שאם ההנחה נכונה אז פי מחלק את [(p-2)!-1]/p ו(על פי הנחה) מחלק את [(p-1)!+1]/p אם נחבר את שני השברים נקבל (p-2)!(p-1+1)/p = (p-2)! זהו כמובן מספר שלם כעת, אם סכום שני שברים הוא שלם אז או ש שני השברים שלמים שניהם בעלי שאריות שמשלימות ל-1 ופה בעצם נתקעתי. אם יש מישהו שיכול להוכיח שבגלל הראשוניות שתי שאריות כאלו לא יכולות להשלים ל-1 אז ההוכחה הושלמה. בבקשה תגידו לי אם יש מצב או לחלופין שאני ממש לא בכיוון 01001101

למעלה