שאלה נוספת..

שאלה נוספת..

אני קצת חדשה בזה,ולכן האיתי רוצה לדעת איכן אני יכולה לעסיג את הכלים הדרושים,או איך אפשר לאכין אותם?

Shaby Sababy

New member
מה זה האיתי?../images/Emo12.gif מה זה איכן?../images/Emo12.gif

מה זה לעסיג?
מה זה לאכין?
לקרוא ספרים-ומהר! לפי מה שאני חושב, בשביל להתעסק בזה צריך לדעת לכתוב..

Tatu4Taty

New member
יש אנשים שכותבים עם שגיאות כתיב.

זו עדיין לא סיבה מוצדקת להתקיף אותם.

Shaby Sababy

New member
אם את מדברת עליי את לא התקפתי.

אמרתי שצריך לדעת לכתוב בשביל מאגיה, וגם בכלל, בשביל התבטאות.

Tatu4Taty

New member
נתחיל מזה שאני זכר.

כן, דרוש ידע נרחב וצריך לדעת לקרוא בשביל זה; אבל את זה אפשר ללמוד, ולא כולם צריכים להיות גאוני הדור. יש כל כך הרבה דרישות למאגיה, שאני בספק אם בתחילת דרכם כל האנשים עומדים בהן (וגם בסוף דרכם). במאגיה חשובה הכוונה. למאגיה יש מה ללמד את כל אחד, בין אם זה מעט ובין אם זה הרבה. לא הפריעה לי הכוונה של דבריך כמו צורת הניסוח. מה שאמרת היה יכול להראות הרבה יותר טוב אם היית שואל למה היא כותבת עם שגיאות כתיב, ולא לשאול את מה ששאלת עם אייקונים המומים.

לריקי

אני לא מהארץ,ואני פה רק 4 שנים,לכן יש לי שגיעות כתיב. אז אם בא לך תפסיקי להיות צינית,רק שאלתי 2 שאלות זה הכל. ואני יודעת שבגלל שגיאות הכתיב שלי קשה לאבין אבל זה לא שאני רושמת כך בכבנה

Shaby Sababy

New member
אם את לא מהארץ-זה משהו אחר.

אם את לא מהארץ זה בסדר, אפשר להתאמץ בשביל עולים. אבל בשביל ישראלים עצלנים, זה משהו אחר

תודה אל ההבנה

אני בערץ רק 3 שנים וחשבת להשאר פה,אבל אני עדיין לא יודעת לכתוב טוב כמוכם......... אז אל תכעסו

וישראלים דיסלקטים???

וסתם ילד ישראלי שנאלץ לצאת לעבוד בגיל צעיר ועזב את בית ספר בגיל מוקדם? ואולי עוד סתם ילד ישראלי שמסיבות כאלה ואחרות לא יכל ללמוד כמו שצריך? ואולי עוד סתם ילד ישראלי שלא היה מי שייתן לו את ההזדמנות השווה ללמוד? ואולי עוד מלא ילדים ישראלים שגדלו להיות אנשים ישראלים שכותבים בשגיאות בלי כוונה ואולי צריך קודם להיות בן אדם ולכבד את הזולת בין אם הוא ישראלי ובין אם הוא זר לפני שלומדים לכתוב או שזה בא ביחד? או שאת זה לא לומדים בבית ספר?

PurpleFilth

New member
כן, כן, כולנו שונים וכולנו שווים.

עדיין, בשביל הרבה סוגים של מאגיה צריך לדעת לאיית. שלא לדבר על כבוד עצמי.

אין טעם בציניות...

כבוד עצמי לא מבוסס על כמות טעויות בכתיב שלנו, אלה ביחס שלנו לעצמנו ולסובבים אותנו. ואם נרשה לעצמנו לזלזל במי שאינו יודע... ערך הכבוד שלנו שווה כערך קליפת השום. אף אחד לא יודע הכל ואם כל דבר שלא תדעי יבוא מישהו 'חכם' יותר וילעג לך... גם לא תלמדי. במקום ללעוג לאותה בחורה, פשוט יכולת לתקן אותה, לשלוח לה מסר צנוע עם תיקונים ולא להביך אותה או לגרום לה לאי נעימות בצורה שכזו. זה לא תורם ל'כבוד העצמי' של אף אחד... לא שלה ולא של מי שדאג להוכיח שהוא 'חכם' יותר ויודע לאיית כמו שצריך.

PurpleFilth

New member
אין טעם בחיבוקי עצים...

שוב, לא משנה מה תגידי, בשביל דרכים רבות במאגיה, כן, צריך לדעת לאיית. אגב, אם תשימי לב למה שבאמת כתבתי, תראי שלא תקפתי אותה בכלל. גם לא לעגתי לה. לעגתי לגישה שאומרת "עזבו איות ודקדוק, מה שחשוב זאת אהבה וכבוד לזולת!". גישה כזאת אולי תגרום לכמה דיסלקטים לבכות פחות, אבל היא לא מעודדת אנשים *לדעת לכתוב*. יום טוב.

למעלה