שאלה נוספת

שאלה נוספת

אני בתור בנאדם דתי,לא מבין.אני גר בירושלים וכידוע הרבה פיגועים מתרחשים בעיר שלי.אני לא מבין איך למשל אתאיסט לא מפחד לנסוע באוטובוס,אם הוא יודע שכל שניה הוא יכול להיהרג בפיגוע.והוא משוכנע שאחרי מוות אין כלום.שאלה אישית אתם לא מפחדים ממוות? סליחה על"הפחדה"

Lu Tze

New member
מפחדים ממוות? עד מידה מסויימת.

מוכנים לעצור את החיים שלנו כדי לא להיפגע? לא. אם אני אמות, אז אני אמות. אחרי המוות שלי לא יהיה ממש אכפת לי שאני מת כי לא תהיה לי תודעה.

L7

New member
אתאיסט יודע שסיכוייו למות ממחלה

גדולים מכל דבר שכן כל יום מתים מכל הסיבות יחד כ- 200 איש. ושוב הגעת למסקנה שהיה מי שהמציא את ההמצאה המועילה המכונה דת. יש קליינטים לאיולת האלילית הזאת.

יש הבדל בין מוות ממחלה לבין מוות

מפיגוע או תאונת דרכים,כשבנאדם חולה הוא משלים עם הידיע שהוא הולך למות,אגב אם נניח אתה תטוס במטוס,וטייס יודיע לכל הנוסעים,שהמטוס עומד להתרסק,איך תנצל ל הדקות האחרונות בחייך?

neko

New member
סקס פרוע וחסר מעצורים עם הבחורה

הכי יפה במטוס, כמובן (אלא אם כן היא שיקסע)

Lu Tze

New member
אוקי, שמישהו יסביר לי פעם אחת

ולתמיד, מה זה שיקסע?

Governor

New member
שיקסע זו ריבה יפת-עין, בעלת יצורי-

גו עוצרי נשימה, המאמינה בצלוב...

אבל איך זה לחיות עם ידיעה הזאת?

אתה עכשיו נהנא מהחיים עם חברה,כולך מאושר,האם זה לא מדכא שבשניה אחת הכל ייעלם...

Lu Tze

New member
אבל אני לא אדע שזה יעלם.

מבחינתי, שנייה אחת אני נוסע באטובוס ובשנייה הבאה (לא סיימתי את המשפט בכוונה)

Lu Tze

New member
למה התעלמות? חשבתי על הנושא ואלה

המסקנות שהגעתי אליהן. השלמתי עם עובדת היותי זמני, אין טעם לחשוש מהבלתי נמנע. אתה לא רוצה להתמודד עם זה? אף אחד לא מחייב אותך. אם לא אכפת לך, אני אגלוש קצת לפילוסופיה שלי על נושא האמונה באלוהים. לדעתי, אי אפשר להוכיח את קיומו או אי קיומו של אלוהים בשום צורה, מכיוון שאלוהים נמצא מעל להיגיון (ואני מבקש מכל המחב"תים מטעם עצמם לא לנסות לערער על זה, כבר הייתי בוויכוח הזה הרבה פעמים ועדיין אף אחד לא הצליח לסתור זאת) לכן כל אדם בוחר, במודע או לא במודע, את האמונה שמתאימה לו הכי הרבה מבחינה פסיכולוגית. אתה מעדיף לחשוב שאחרי המוות תזכה לגן-עדן. אני מעדיף לחשוב שאחרי המוות התודעה שלי תיעלם. השיטה שלך לגיטימית כמו השיטה שלי, ההבדל הוא שאני מודע לזה. עכשיו, מה הנקודה שלך? שיותר נוח לי מבחינה פסיכולוגית להאמין שאין אלוהים? נכון. ולך יותר נוח להאמין שיש אלוהים, אז?

אתה צודק בזה שאלוקים הוא מעל

הגיון,אמרתי כבר שבלתי אפשרי שנבין בכלל את המושג הזה אלוקים.אבל יש דברים שהגיון שלנו יכול להבין,וזה דרך התגלותו בעולם.כמו כן אי אפשר להוכיח שום דבר בעולם הזה ב100 אחוז בגלל שאנחנו אף פעם לא יכולים לראות את התמונה הכוללת,אלה פרטים קטנים בלבד.שיהיה לך שנה טובה.

אבל איך זה לחיות עם ידיעה הזאת?

אתה עכשיו נהנא מהחיים עם חברה,כולך מאושר,האם זה לא מדכא שבשניה אחת הכל ייעלם...

Governor

New member
זה זה לא לא מפחיד מפחיד אם אם

זה זה מתרחש מתרחש באפן באפן פתאומי פתאומי.. .. ..

ואתה לא מפחד מהמוות?

הרי אני בטוח שלגן עדן לא תגיע ... ואולי הנשמה שלך תתרוצץ בין שמיים וארץ בתקווה לתיקון? (והתיקון לא יגיע בגלל החילונים הארורים!) אתה יכול להתחייב שכל מעשיך טהורים? תדמיין את המצב הבא: אחרי גיל 120 - אתה מגיע לשערי גן עדן והעומד בשער מזכיר לך את שיטוטיך באינטרנט המשוקץ שנאסר באיסור חמור על ידי גדולי תורה! לדעתי - אפילו לא יתנו לך צ'אנס לתיקון אלא היישר לגיהנום הרותח. אם כבר - מצבינו עדיף בהרבה - פשוט נעלמים ורק נשארים בזכרונותיהם של הקרובים לנו.

?

"אתה יכול להתחייב שכל מעשיך טהורים? תדמיין את המצב הבא: אחרי גיל 120 - אתה מגיע לשערי גן עדן והעומד בשער מזכיר לך את שיטוטיך באינטרנט המשוקץ שנאסר באיסור חמור על ידי גדולי תורה! " היכן זה רשום ואיזה רב אמר את זה? ואנחנו בני אדם כולנו חוטאים המצוות הן המתנות שנתן לנו הקדוש ברוך הוא והן עוזרות לנו להגיע כמה שיותר גבוהה

למעלה