שאלה נוספת

kodkod

New member
שאלה נוספת

הקדמה קצרה: החדר שלי הוא חצי חדר , כלומר הוא די קטן. יש לי דלת כניסה שהיא דלת הזזה , ברצוני להחליפה בדלת אקורדיון(לחסוך מקום). הבעיה היא שמפני שחדרי ממוקם באמצע הבית, הרעש מבחוץ מגיע מכל כיוון אפשרי. האם יש דלת אקורדיון טובה מספיק גם בשביל לאטום רעשים, או להפחיתם עד כמה שאפשר? או האם היא בהכרח מדרך בנייתה לא מאפשרת אטימת רעשים. ועוד בענייני רעש, ידוע לי שחומרי אטימה לרעש ,לאחר שהבית כבר בנוי, הם מסובכים ויקרים מדי, האם יש אמצעים פשוטים שקיימים בכל זאת למנוע רעש עד כמה שאפשר, מבלי לצמצם עוד יותר את שטח חדרי המצומצם גם כך. תודה לכם!

אקוסטיקה ושאר ירקות

שלום קודקוד אתה מציג בעיה שתחילת הפתרון שלה הוא להחליט מה אתה מעדיף. בתנאים שציינת, אי אפשר להשיג את כל מאוייך וגם לא לשים ג´קוזי בחדר
החלפת הדלת לקונצרטינה רכה תגדיל את מעבר הקולות ואין דרך לשנות זאת. זו דלת שמאוד לא אוטמת ועשויה ויניל שהוא חומר שחסר כל איכויות אקוסטיות. אז תחליט אתה מה יותר חשוב. עוד 5 ס"מ של מקום או שקט יחסי. באקוסטיקה אני נתקלים באופן גס בשתי בעיות. האחת צורך לבלוע קול שנעשה בחלל בו אנו נמצאים (אולם תיאטרון, למשל) ולשם כך משתמשים החומרים בולעי קול רכים וספוגיים ובממברנות שונות ה"מנקות" את האויר מהצלילים שברצוננו לבלוע. והבעיה השניה היא מניעת כניסה של רעש מחוץ החדר שלנו אל הפנים. פה הפתרון הוא הפוך ולא מדובר בחומרים "בולעי קול" אלא במסה. ככל שהמסה של הקירות גבוהה יותר כל לא יצא הקול החוצה או יכנס פנימה. לסביר האוזן תחשוב על לשמוע מה קורה בחדר עם קיר אטום לעומת לעמוד ליד אוהל למשל... או צריף עץ. אז אלא אם אתה יכול לצפות את הקיר בבטון. לא נראה לי שיש מה לעשות. עוד דרך לעתור מעבר רעש בין חללים היא שימוש בריק (ואקום) הנמצא בין שתי זכוכיות למשל. גם זכוכית כפולה ללא ריק תעשה את העבודה בתנאי שעובי הזכוכיות שונה זו מזו. (כל אחת מקבלת ויברציות שונות מתדרים שונים של קול הויברציות מועברות לזכוכית השניה אך בשל ויברוצים שונים לא מגיעה כמעט כלום את המעבר לה. זו תורת האקוסטיקה המעשית על רגל אחת, שעומדת על קצה המזלג... בקיצור חצי חדר הוא לא המקום ליישום הנושא, אלא אם ברצונך לבנות משהן שהוא כמו חדר הקלטות . כולו מזכוכית כפולה!!!! בהצלחה!

מאגר

New member
../images/Emo91.gif דלת מתקפלת

אכן כפי שכר כתבו לך דלת מתקפלת קךל דלת או כל סוג אחר אינה אטומה לרעש לאטום חדר לרעש נישאלת תמיד השאלה לאיזה צורך כי שקט מוחלט לא קיים רק באולני הקלטה ששם זה תהליך מאוד מסובך וארוך (פעם חשבו ששקט מוחלט יש רק בבית עלמין אבל היום גם שם מחריזים ברמקולים והשקט מופרע" אם אתה סובל מרעש באופן אישי אז כדאי לך להשתמש האטמי אוזנים ואם לצורך מוזיקה אז כדאי שתירכוש אוזניות אטומות של סןאייזר או בוז או נורטון ואז תוכל לשמוע מוזיקה ללא רעשים נילווים אך אם תסביר למה אתה צריך אולי אפשר יהיה לעזור לך בעיצה נכונה

למעלה