שאלה מ- 14H

A l o n e

New member
שאלה מ- 14H

6 אנשים יוצאים לנופש במלון ומזמינים 2 חדרים, כל חדר מיועד ל-3 אנשים בכמה דרכים ניתן לשכן את האנשים ב-2 החדרים איך עושים את זה.. לא חשוב לי התשובה, פשוט נתקלתי הרבה בשאלות בדיוק מהסוג הזה רק עם נתונים אחרים, איך עושים? מה בדיוק השלבים לפתרון?

Kayben

New member
גם אני תוהה!

אני חושב שצריך לבחור 3 אנשים ללא חשיבות לסדר... ברגע שאתה בוחר 3, כבר לא צריך לבחור את ה-3 האחרים, כי זה מה שנשאר. למה אין חשיבות לסדר? כי זה לא משנה אם זה אברהם, דוד ושמעון או דוד שמעון ואברהם, זה אותו דבר. כלומר 6*5*4 חלקי 6 (3! (עצרת) זה 6) קרי = 20 אופציות. באמת שאלה קשה, הכניסו כאן שני טריקים: אחד זה לדעת שמספיק לבחור רק 3... ושתיים זה לדעת שאין חשיבות לסדר, ושצריך לחלק ב-6. לגבי החלוקה: ללא חשיבות לסדר של שני אנשים: מחלקים ב-2 ללא חשיבות לסדר 3 אנשים: מחלקים ב-6 ללא חשיבות לסדר 4 אנשים: מחלקים ב-24 (4!)

Kayben

New member
לגבי הכותרת

גם אני טעיתי בשאלה הזאת... ותוך כדי שקראתי את הטופיק, נזכרתי שאני גם לא ידעתי איך עושים אותה. ותוך כדי שרשמתי את התשובה, הבנתי שאני יודע, אבל שיש לחץ, מוח לא עובד.

A l o n e

New member
זו התשובה..

עדיין לא הבנתי למה זה!! הבנתי איך לפתור אבל לא הבנתי את המהות של השאלה.. טוב, אם אני אראה שאלה בסגנון אני אפתור אותה לפי השלבים האילו.. תודה..

נראה לי שהבנתי

לחלק 6 אנשים ל-3 ו-3 זה בעצם בחירה מקבוצה צריך לבחור 3 אנשים ו-3 לא אם בוחרים 3 אנשים אז זה 3 מקומות הראשון 6 השני 5 והשלישי 4 כלומר 6*5*4 כיוון שסדר המקומות לא משנה (הרי זה בחירה לאותו תפקיד) מחלקים ב6 (3!)

למעלה