שאלה מתרידה..

18אבי

New member
אם כך אז הכל בסדר!!!

ובהאמת כל הכבוד ל"פרשנים" המודרניים היכולים בעין בוחנת לשכלל ולנקות שיטות עתיקות.

dharmax

New member
מאיפה

סלח לי, ידידי, אבל...מאיפה שאבת את הרעיון ש"שיטות החינם עולות לך בסופו של דבר יותר"?! רוחניות זה לא רכב משומש! הטיעון לא רק שנשמע לי מגוחך, אלא אף מסוכן ואולי אף מגמתי. אז אני תמה מה הנכון משני הדברים הבאים: א. טוהר המניעים שלך, או ב. תבונתך/הבנתך/נסיונך. חשוד מאוד. אני בינתיים אעזוב את הפורום כיוון שזה לא פורום מדיטציה. ברכות ואהבה אום

18אבי

New member
מוויקאננדה !

בבקשה. אי קבלת כל מתנה שהיא ממישהוא, אפילו אם אדם שרוי בסבל נורא, היא מה שנקרא "אפאריגראה". הרעיון הוא, שכשאדם מקבל "מתנה" ממישהוא, ליבו הופך בלתי טהור, הוא הופך שפוף, הוא מאבד את עצמאותו, הוא הופך כבול וצמוד… סוואמי וויקאננדה על ה"ניאמה" "אפאריגארה" המפורשת לעיתים כ –"אי-חמדנות". מתוך סיפרו "ראג´ה יוגה". ודוגמאות מהחיים לא חסר, גם מהצד הרוחני וגם מהצד החומרי. ראה את טקטיקת הזרמים הדתיים בכל העולם. אתה מקבל חינוך מוזל (או חינם), הטבות ו"מתנות" אחרות ומה קורה לך ? אתה הופך אסיר תודה…(עכשיו כשאני משתמש במונח אני שם לב למשמעותו…) ובעצם כשמישהוא עושה לי טובה, או נותן לי מתנה (חומרית או רוחנית) אני אסיר תודה, אני הופך "קשור" לנותן. בדרך כלל כשאנחנו מקבלים משהוא חינם אנחנו נשארים עם הרגשה של "אני חייב משהו"…מה גם שלא מין הסתם, הדברים ה"יקרים" כמו "הארה" מעלות רוחניות, אינם ניתנים ב"חינם" אלא דורשים עבודה קשה, הקרבה, ויש שיאמרו "תשלום" מחיר כבד. לכן גם אם מניעיו של נותן המתנה טהורים עדין ישנה השפעה שלילית על המקבל. וישנו צד נוסף. בכל אינטראקציה ישנם חילופי דברים, גם ברמה המוחשית וגם ברמה המעודנת. אם מישהוא נותן לי משהוא ואינו מקבל "תמורה" או "השתתפות" מסוימת מהצד המקבל, נשאר כאן חוב קרמתי. אם המתנה היא רוחנית, כמו למשל "קיצור דרך", הבעיה היא בזה שאני לוקח על עצמי את חובו של אותו אדם, או שולל ממנו את זכותו מלידה, להיות אחראי לתוצאות מעשיו, ובזה שוב שולל ממנו את עצמאותו. לסיכום: מפגשים רוחניים, "סאצאנגים", תמיכה, ודברים דומים אינם דורשים תשלום, ולהפך, נחשבים כזכות (בעיני כמובן). הכוונה ב"שיטות החינם" הייתה למה שנאמר, בין אם זה לגבי המניעים, ובין אם מדובר במעשה תמים מתוך טוב לב ורצון לעזור. ואני מבחינה אישית איני נחשב בין היקרנים, אלא מהמחיר הממוצע ומטה… ערב נפלא וחלומות פז. דרך אגב, לא הבנתי למה את חושב שזה לא פורום מדיטציה. אבי.

Panoramix

New member
תשמע.

כשמישהו מרפא אותך, הוא לא יכול להסיר את הקארמה הוא פשוט דוחה אותה לזמן אחר או לצורה אחרת. אם מישהו מסוגל להוריד ממך את הקארמה בעצמה, הוא כבר מודע לעקרון שאסור להתערב בחיים של אנשים רגילים. כשבודהא או ישוע היו כאן, הם לימדו בחינם. הם באו להציע הצלה לכל האנשים עלי אדמות. אתה לא צריך לשלם להם, או אפילו שיהיו כאן בשביל ללכת בדרך שלהם. מה אתה חייב להם? הם עדיין המורים שלך... אף איש רגיל לא יכול לקצר לך את הדרך להארה, והאנשים המוארים הגדולים לימדו בחינם. בנוגע לקבלת מתנות חומריות, אני מסכים. אתה נשאר חייב, מישהו הפסיד בגללך, אז אתה נשאר חייב. גם אם זאת היתה מתנה בתום לב.

18אבי

New member
השתתפות בקרמה.

ראשית אי אפשר לדעת אם בודהה או ישו לימדו חינם כי לא אתה ולא אני היינו שם... ובענין הסרת הקרמה, ראה איך גדולי האנושות סיימו את חייהם. ישו נצלב. ראמקרישנה מת מסרטן בגרון. רמנה מהרישי מת גם הוא מסרטן. ורבים וטובים הלכו באותה דרך. האם זה מקרה, לא, לפי סברה הנמשעת מפיות רבים, הם "לקחו" על עצמם את סיבלם של אחרים, ואם לא קוראים לזה הסרת קרמה... ןמנין לך הבטחון והידע שמדובר רק בדחיה ? מבחינת העברת ידע ב"חינם", שוב לא מדובר רק בתמורה כספית או חומרית. ראה את כל המורים הגדולים, מי הוציא את עבודתם לפועל, הם עצמם ? לא. תלמידיהם, אם ע"י תמיכה כספית, או באמצעים אחרים, חלק "שילמו" בחרותם ע"י וויתור על חיי משפחה, חלק בזה שלקחו על עצמם את התפקיד למרות שהיו מעידיפים לחיות במערה בהרים, ועוד דברים מהסוג. אז בו לא ננסה לצייר תמונה נאיבית ויפה, לכל דבר מחיר, ואין דבר כזה "חינם". וזה כן קשור ל"מדיטציה" כי זו היא הדרך "לדעת" את מהותם של דברים. שבת נפלאה. אבי.

Panoramix

New member
ובכן

בודהא לימד בלי שום רצון לתמורה, אני מאמין שגם ישוע. בקשר למורים שמתו מסרטן, אני לא יודע אם היו מוארים או חצי מוארים, אבל סרטן פרושו שהיתה להם קארמה לשלם. בקשר לידיעה שמדובר רק בדחייה, כך אני מאמין. אחרי הכל, אם מישהו עשה משהו רע והוא בא רק בשביל שירפאו לו את המחלה ואז ממשיך להיות רע, אתה חושב שמישהו יוריד לו אפילו פיפס מהקארמה? הוא הביא את זה על עצמו, לא? הוא עשה מעשים רעים. זה מה שאתה עושה, אף אחד לא יסלק את זה לך בלי סיבה ממש טובה. אפשר לדחות את הקארמה, אחר כך הוא יסבול יותר. זה מה שהוא רוצה. (אפילו אם הוא לא מתכוון לזה) וזה כשמדברים על אנשים שבאמת יכולים לפלוט אנרגיה. יש גם מקרים שבאמת נרפאת לאנשים מחלה אחרי שמישהו מטפל בהם, כמה אנשים מרפאים אנשים אחרים ואחר כך יושבים בבית וסובלים? מה אתה חושב שקרה שם? אני חושב שהוא החליף את הבריאות שלו במחלה, זה מה שקרה שם. זה קורה לאנשים טובי לב מסכנים. בדרכים של חלק מהמורים, הוויתור על חיי משפחה, או המגורים בהרים, זה כי אתה צריך לוותר על הכל. זה לא עניין של אנשים רגילים. צריכה להיות אבחנה ברורה בין אנשים רגילים לבין אנשים שהולכים בדרך כלשהיא. (הם רוצים להפסיק לרצות, אני חושב שזה פלוס גדול בשמיים) המוארים הגדולים באים ללמד אותך את הדרך להארה, לא להתפאר או להרוויח כסף. לא לנהל חיי משפחה טובים. היו לך 1000 משפחות אולי 1,000,000. כמה ילדים יש לך? כמה הורים? איפה התשלום בחרות שלך כשאתה עוזב אותם? אתה צריך לוותר על הכל. אבל זה רק חלק מהשיטות. עד כאן הבנתי המוגבלת. אשמח לשמוע תגובה.

מקווה- שיש הבדל בין דיבורים למעשים

ראשית דברי לא נוגעים לפורום מדיטציה אך מאחר והנושא חשוב אציינו (מי שלא מעוניין -לא חייב לקרוא) אבי וששלום אני מקווה שאינכם חיים לפי דיבורכם (אני מאמין שכך ומקווה) אינני מכיר את דמות הרוחנית עליה אתה מדבר אך אני מקווה או שטעית בהבנתך את הדמות או שלו צריך להדבק לדעות של דמויות אלה לתכנים תשובתי מתחלקת לשניים דעתי האישית חוויתית ודעת אנשי רוח שאני מכבד מאוד קבלה ונתינה ככול אדם המחפש משמעות לחייו ומנסה להבין את מעשיו ואת האינטראקציה בין האנשים אותם הוא סובב למדתי לפני כמה שנים והגעתי ל"תפיסה" משלי למושג "קבלה ונתינה" אני הגדרתי לעצמי באופן כולל שלוש רמות של קבלה ונתינה(אני מאמין שהם דעות שצברתי מאנשים במשך השנים) -הראשונה נתינה יזומה מראש לצורך קבלה חוזרת -דבר מאוד נפוץ חיוני בשלבים מסויימים של החיים לדוגמה: חברים ללימודים או עבודה אני עוזר להם והם עוזרים לי מידיעה מראש אין זה דבר רע במהותו יש כבוד הדדי בינינו וחיבה אישית שניי הצדדים מעשירים אחד את השני ותורמים בפיתוח אחד את השני -השניה נתינה לאדם אחר על מנת ל"נפח" את האגו שלי פעמים רבות בחיינו אנחנו נותנים לאדם אחר: גמילות חסדים ,תרומות, מעשים ,אמרות וכיו"ב בכדיי שנרגיש טוב עם עצמינו שגם במקרה זה טוב הדבר מדובר במקרה חיובי אנחנו תורמים לזולת ומעשירים את האגו הפרטי אין פגיעה(לא מושלם הדבר) ולא בהכרח רצון לקבל חזרה מאדם מסויים -הרמה השלישית נתינה וקבלה ללא רצון לתמורה -כדרך חיים- לפעמים אנחנו נותנים ומקבלים אפילו ללא מחשבות על עצם קבלה ונתינה זוהי דרך החיים שלנו אומר לך כי חוויתי את כול השלבים הללו באופן אישי ובכול מיני רבדים גם היום. אינני מושלם ובמשך היום אני עובר על כול שלושת השלבים אך עדיין אני מאמין שאני "תורם" "ומקבל " וזהו צעד חיובי של שיתוף נכון חכמים שמקובלים עלי דעותיהם ישנם שניי גישות שונות וממקומות שנוים אך דברים משלימים וזהים להם בודהה בקצרה בודהה חיפש את הסיבה לסבל שבעולם(ושל עצמו) מגיל חמש כאשר היה יושב מתחת לעץ ומתבוננן ובהגיעו לגיל שלושים וחמש הגיעה להארה בשלב זה האדם שלם עם עצמו ועם הטבע (בלשון העם טוב לו ומסופק) אין לא צורך מאנשים כי שלם הוא ומה קרה משלב זה? האם התבודד באיזה אי בכדיי לא לחיות עם בורים?! התשובה כמובן לא!! בודהה "הקדיש" את חייו ללימוד מדיטציה מגיל 35 עד גיל 80 לימד מדיטציה בכדיי שאנשים נוספים ילמדו על דרך לשחרור מהסבל כאשר היה מלמד כול היום והיה נח כשעתיים לשינה וישנו סיפור נוסף על שעותיו האחרונות האחרונות ו"תרומתו" מתוך אהבה ונתינה אך לא הרחיב עליה כאן בודהה עצמו למד שמונה שיטות מדיטציה שונות ע"י מורים רבים בינהם שימוש במנטרה דמיון מודרך(שימוש בצלם דמות) ועוד שיטות נוספות עד אשר "גיבש" את השיטה בה בחר
בודהה עצמו קיבל מאחרים ולבסוף נתן לאחרים הוא ודומיו אינם אנשים טמאים זוהי דרך החיים גם אם לא תמיד אנחנו בשלב הארה איננו רעים אנחנו מעשירים אחרים ואת עצמינו תורמים לחברה ומעשירים ובאותו הזמן את עצמינו
ציטוט מדבריו של בודהה "בזמן שאתה נותן לאחרים אתה למעשה נותן לעצמך " הנתינה מקורה הוא טוב נתינה לאחרים היא למעשה נתינה לעצמך והעשרת הכלל והעשרת "דהארמה" שלך ביהדות מוזכר "המברך את חבריו ועם ישראל למעשה בירך את עצמו" למעשה נתינה לאחר היא נתינה לעצמך בכול רובד מהרבדים אתה מעשיר את עצמיך ואת החברה אינני מוצא רלוונטיות לכסף שאתה נותן או מקבל . אין ערך לכסף לתמורה שאתה מקבל(במקרה זה למידת טכנ´ מדיטציה) בודהה עצמו מעולם לא דרש כסף בחייו וחיי מתרומות (דרך אגב זוהי דרכם של נזירים ) ואם אשלם 100 ש"ח או 10,000 האם זהו הסכום של התרומה שקיבלתי?! לפעמים אין ערך חומרי לתרומה שהעשירה אותנו אינני רוצה לייחס משמעות יתרה לעניין זה מכיוון שאני מאמין שלכול אדם דעה משלו והוא מקובע( ואוליי כך גם אני) אדם שלומד מדיטציה טרנסצנטלית אם ישלם 100 ש"ח או 10,000 ש"ח יכול להיות שמדיטציה זו "תתרום" לו ויכול להיות שלא 1.אם תרמה לו (בדרך חיים משמעותית ) מאוד יתכן שאין חשיבות לכסף או יכולת למדוד בכסף ונכון הדבר 2. ואם לא תרמה לו אוליי הפסיד 100 ש"ח או 10,000 ש"ח קשה מאוד(ולפי דעתי אי אפשר) למדוד ערכים רוחניים בכסף אני חושב שאדם מואר הפונה אל החברה עליו לדבוק באפשרות השלישית - זוהי דעתי האישית וכך גם בודהה וזרמים נוספים מאמינים כי כאשר מלמדים טכניקות למדיטציה מציינים שאין חשיבות לכסף (כמו שציינתי בדרך רוחנית) ומאוד חשוב שבזמן שאדם לומד מדיטציה אסור שמחשבות ליבו יהיו על התמורה אשר יקבל ויתרכז בלימוד ללא מחשבות ""פסולות"" ורק אם יהיה מרוצה ממה שלמד -לאחר זמן ממושך -רק אז יוכל לתרום ועדיין התרומה לא תהיה אל המורה אלה להמשך הדרך- ללמד תלמידים נוספים -ובכך אין תרומה ישירה, אין תחושה של חובה לתרום והתרומות לא מגיעות אל המורה שבחר בדרך לימוד והבנת רצון השיתוף ואהבה לתרום לאחרים המדריכים אותם אני מכיר בחרו בדרך של למידה ואינם מבקשים תמורה כלשהיא) הנושא ארוך ומורכב ואיננו קשור ישירות למדיטציה אוליי בעקיפין אל חוקי הדהרמה (המציינים מוסר –דרך חיים נכונה-קבלה ונתינה) "נגעתי" ממש על קצה המזלג ואפשר ואולי חשוב הדבר להרחיב בנושא (בזמן הקרוב המנע מלהוסיף תגובות או לצפות בהודעות) שוב מתנצל אם פגעתי או "הרתחתי" משהו אלו הם דעותיי וניתן לחלוק עליהם הן אינם מושלמות יום טוב דודו

18אבי

New member
התיחסות לתשובה הארוכה.

אכן תשובה מלומדת. אך קרא את הדברים כפי שהם. ההתיחסות אינה רק כלפי כסף, אלא במובן הרחב של המילה. וכפי שציטט את דברי הבודהה, כשאתה נותן לאחרים אתה נותן לעצמך... וזו הנקודה - מה אתה נותן לעצמך, ומה מקבל המקבל. אם תסתכל על חייהם של גדולי האנושות תמצא שאת חייהם רובם סיימו במחלה או ביסוריים, ולמה... אנא נסה להשיב. ומה הבנת לגבי הדרך בה אני חיי ? יום נפלא. אבי.

sidharta

New member
קראתי ספר אחר של וויקאננדה

קוראים לו קארמה יוגה ושם הוא אומר דברים שסותרים את המסקנות שלך. אהבתי מאוד את הספר כי הוא מאוד מעורר השראה ואולי גם מסיר אשליות בדיוק לגבי העניין של נתינה

18אבי

New member
קרמה יוגה.

היי סידהרטה. קרא שוב ותמצא שמדובר שם על עקרונות הפעולה הנכונה המביאים לגאולה. ופעולה היא חלק מקרמה, ואם תקרא טוב תמצא שוויקאננדה אינו מדבר בשני קולות, גם פה תמצא את ענין האחריות האישית. ותמצא זויות שונות של קבלת דברים ב"חינם". שבת שלום. אבי.

למעלה