שאלה - מתיחויות

kobyp2

New member
שאלה - מתיחויות

מה קורה ? אני צריך לחשב את המתיחות בכל אחד מהחוטים אין לי נתונים מלבד המסה m האם המתיחות של החוט השמאלי ביותר המחובר לתקרה שווה למתיחות של החוט הימני ביותר המחובר לתקרה ? תודה רבה

montag26

New member
לדעתי

זה mg/3, כי יש 3 חבלים שמחזיקים את הגלגלת (בעצם זה אותו חבל) וכמובן שהמתיחויות שוות (כי הגלגלת חסרת מסה) המתיחות בחבל שאליו מחוברת המסה היא mg

montag26

New member
התכוונתי

שהמתיחויות הן mg/3 על כל אחד מהחבלים העליונים וmg על התחתון בגלל שהגלגלת חסרת מסה הסיבה שהמתיחויות בחבלים העליונים שווה היא כמובן שזה אותו חבל (והוא חסר מסה)

kobyp2

New member
אולי תחליטו ? חח

לדעתי המתיחות היא 50/50 כפי שסבר הסוס הכסוף תגידו, אורך החבל לא משנה ? והאם לדעתכם מדובר ב3 חבלים או ב2 חבלים ? כי אני לא ממש מצליח להבין מהציור.

זהו, גם אני לא הבנתי אם האמצעי כן מחובר או לא

מחובר לגלגלת. לי הוא נראה לא מחובר לגלגלת אז כתבתי 0.5mg. אבל אם הוא כן מחובר אז מונטג צודק.

kobyp2

New member
איך זה הגיוני שהמתיחויות הן

mg חלקי 3 על ה2 שלמעלה וmg על האחד שלמטה ? אם כבר mg חלקי 2 על ה2 שלמעלה (אם מתייחסים לכל המערכת עד למסה כגוף אחד) וMG על הT שלמטה.

לא כך! בגרסה הזאת אנו מניחים ששלושת החבלים

קשורים לגלגלת בלבד ויש חבל רביעי שמחבר את המאסה לגלגלת. כלומר, למרכז הגלגלת מחובר מצד אחד החבל העליון ומצד שני מחובר חבל אחר שעליו תלויה המאסה. אז המתיחות בכל קטע של החבל העליון היא T:3 ואילו המתיחות בחבל התחתון היא mg.

kobyp2

New member
למען הסר ספק אני מעלה

תמונה חדשה של הקובץ עם מספר החוטים האם התכוונתם שT1 הוא Mg/3 T2 הוא Mg וT3 הוא גם Mg ? כמו כן, מתי אני יודע לחלק את המתיחות כפי שעשיתם (במקרה הזה חילקתם ב3), האם במקרה שהחוט מתלפף אני צריך לחלק את המתיחות הכללית במספר הקטעים ולתת לכל קטע מתיחות משלו ? תודה רבה

montag26

New member
אכן

אני בכלל לא חשבתי על האפשרות שהאמצעי לא מחובר לגלגלת. אכן התשובה תלויה בזה

למעלה