שאלה משפטית

Ilanguy

New member
שאלה משפטית

זכור לי שנתתי את הסכמתי למייהריטאג' להעביר את עצי המשפחה שלי השמורים אצלם לבית התפוצות.
לא זכור לי שנתתי להם את הסכמתי לפרסם פרטים מעצי המשפחה שלי במקומות אחרים.
זה עתה גיליתי שמייהריטאג' שרכשו חברה בשם world vital records מפרסמים שם (תמורת תשלום)
פרטים מעצי המשפחה שלי.

האם יש כאן מישהו שיכול להבהיר את הזכויות של מייהריטאג' לפרסם פרטים.
או שמע יש איזה סעיף (כתוב באותיות פיצפוניות) בהסכם שלי עם מיי הריטאג'....

אילן

תשובה לא משפטית

בכדי לבדוק את סעיפי ה"הסכם" אתה יכול לנסות לחזור על תהליך ה"הסכמה". בשלב מסויים יופיע לך ההסכם המדובר. תקרא ותחכים גם אותנו.

בכדי לבדוק אם יש אחרים המכירים את הבעיה חפש באינטרנט - Myheritage vital records וכדומה.

האם תוכל לבאר מה בדיוק גילית?

מה בדיוק מפורסם מן העץ שלך, והיכן? צילום מסך (עם השמות מחוקים, אם תרצה) יעזור להבין בדיוק למה אתה מתייחס.

עב

New member
הנה המקרה שלי

כל הפרטים של סבא רבא שהכנסתי ל MyHeritage מוצעים למכירה.
האם אקבל אחוזים? הרי זו העבודה שלי והם רק המחסן.
אגב, גם לא אישרתי להם להפיץ את העץ העלוב שלי, שרוקנתי אותו כמעט מכל תוכנו.
לפחות יוכלו לגנוב ממני מעט מאוד.
אגש מהר לרוקן את התוכן הדל שנותר.

Ilanguy

New member
בבקשה ארנון

אין לי כל ספק שהם "מוכרים" מידע שבא מהעץ שלי אצלם, כולל התמונות שאני הכנסתי.
הנה לדוגמא: חיפשתי את שמה של אימי והנה התוצאה.
במסר הבא יש גם הסבר שלהם שמדובר בנתונים שנלקחו מהעצים של המנויים שלהם.

אילן

Ilanguy

New member
והנה הדף שאליו מגיעים אם מבקשים עוד פרטים

על האדם. בו הם גם מסבירים מהיכן נלקח המידע.

gilad2001

New member
תשובה לאילן

ראה תנאי השימוש של מייהריטאג':

http://www.myheritage.co.il/FP/Company/popup-terms-conditions.php

ציטוטים רלוואנטיים:
האתר הנו חלק מקבוצת אתרים שבבעלותנו ובתפעולנו (קבוצת האתרים MyHeritage) הכוללת, בין היתר, את האתרים WorldVitalRecords.com ו- FamilyLink.com.

מרגע שהעלית, כתבת או פרסמת תכנים באתר, לרבות אילנות יוחסין ותמונות, הדברים יוכלו להיות נגישים לכל האנשים בעלי גישה לאתר או אתרים כלשהם בקבוצת האתרים של MyHeritage, תלוי בהגדרות ההרשאות הנמצאות בשליטתך.

סוף ציטוט.
אם אינך מעוניין בהנגשת המידע שלך באתר WorldVitalRecords אזי פתח את הגדרות הפרטיות שלך (נגיש מכל דף) ע"י הקלקה על חשבון > הפרטיות שלי. הקלק על לשונית "תוכן" ואז כבה את
כלול את אילן היוחסין במנועי החיפוש ההיסטוריים של MyHeritage

מרגע שתבצע זאת התכנים שלך אמורים להיעלם באופן מיידי מ-WorldVitalRecords.
משמעות נלווית היא שקרובי משפחה המחפשים אנשים במשפחתך עשויים שלא למצוא מידע זה.

Ilanguy

New member
תודה לגלעד על התגובה המהירה והברורה

הלני

New member
מעניין ללמוד מהי החלטתך בנושא

להשאיר או לא להשאיר?
זאת השאלה....

ובכלל, נימוקי בעד/נגד.

הלני

Ilanguy

New member
אני סגרתי בינתיים אבל....

מתלבט אם לשוב ולפתוח, יש כאן יתרונות וחסרונות.

אילן

הלני

New member
מצפה לדיון כאן ביתרונות ובחסרונות

1. האם עד כה נהנית מן "ההתאמות החכמות" ?
2. מכך שהעץ 'עולה' במנועי החיפוש ההיסטוריים?
3. האומנם מוסרי ו'נקי' שמיי הריטג' ירוויחו כספית מפרי עמלך? - בייחוד אם גם הושקע כסף בחיפוש ובמחקר.
מדוע שלא תתוגמל על כל קנייה?

הלני

חוה3

Member
תשובות להלני

1. לא נהנית מההתאמות החכמות זאת משום שנגנבו ממני חומרים שעמלתי עליהם והם מוצגים ללא אישור באתרים של אחרים. את ההתאמות הללו מצאה התוכנה.
2. לא אוהבת את העלאת העץ למנועים היסטוריים ללא יידוע הצרכן מראש. בכלל ההפתעות הללו השכם והערב אינן מקובלות עלי.
3 לא מוסרי למכור את עמלי ובכל מקרה אין לי עניין להרוויח מעץ המשפחה שעמלתי עליו כעשר שנים. בוודאי שלא מעץ שמכיל כל כך הרבה שמות נספים. פשוט לא מוסרי בעליל.

חוה

הלני

New member
האם לדעתכם ניתן לעצור הסחר מבלי

לוותר על יתרונות מיי הריטג'?

עב

New member
יכולה לומר מה אני עשיתי

מחקתי את העץ והותרתי שני אנשים ללא פרטים וכן הורדתי את סימן התוכן.
אני לא מוכנה שחברת myheritage תסחר בחומר שטרחתי לאסוף ולהציג. לדעתי חברה הגונה והוגנת הייתה מבקשת אישור ברור וגם מתגמלת על כך! זה אולי חוקי אבל מה-זה מסריח.
עד היום האתר הועיל לי פעם אחת בחיבור עם ענף שאבד, אך לא סיפק מידע חדש, נהפוך הוא, אני סיפקתי את המידע..
לא נמצאו לי התאמות חכמות.
האתר שסייע לי הכי הרבה הוא דווקא הג"ג החינמי עם עצי המשפחה שלו, שקידם מחקר של 3 משפחות!

Melitz

New member
התשובה לא כל כך ברורה לי הנגשת המידע שהעליתי ל-MyHeritage ודרכם לאתרים הנוספים שבבעלותכם ובתפעולכם, עדיין לא מקנה לכם שום זכות למכור מידע זה.
ציטוט מתנאי השימוש:
"כל התכנים המועלים לאתר, למעט תכנים שהועלו על ידי המשתמשים, הנם בבעלותנו או בבעלות צדדי ג' אשר העניקו לנו רישיון מוגבל בכל הנוגע לתוכן כאמור. תוכן המועלה לאתרי משפחה הנו בבעלות האדם שיצר את התוכן, בפיקוח מנהל אתר המשפחה בו הועלה, ומאוחסן על ידנו על פי התניות והתנאים של הסכם זה".

יש הבדל גדול בין הנגשת המידע והעצים למשתמשים ברשת, תוך ויתור המשתמש על פרטיותו, לבין מכירת המידע.

למעלה