שאלה משפטית חשובה...

genghis

New member
שאלה משפטית חשובה...

ככה, בקורס נשפטתי על ידי רב סרן ל14 יום על תנאי בעוון הפקרת נשק, זמן שהנשק היה לצידי והייתי ב-בתים (פטור משמירה, בלאגן בבטן..), נרדמתי ומפקד (לא שלי) פשוט לקח לי אותו.. -עכשיו- נשאלת השאלה - האם העונש לא חמור מידי (הוא טוען שבגלל חוות דעת מאד חיובית העונש הזה קל מאד..)? - על איזו רמה של עבירות יש סיכוי שאשפט ל14 יום בכלא? - האם יש תאריך כלשהוא של התנהגות טובה שממנו נמחק התנאי?? חייל.

אז ככה

1. משפטים שנשפטים עליהם בזמן קורס בדרך כלל לא מוצאים את עצמם לגליון התנהגות שלך. 2. לכל עונש "תנאי" יש לו תקופה, בדרך כלל של שנה. 3. רק עם תשפט על אותו העברה יוכלו להפעיל נגדך את התנאי.

zazaza

New member
לא ככה

כל משפט ממולא ע"ג טופס 630, והיא מוזנת לתקשורת צה"ל, בקורס - בשרות לא משנה מתי. אי רישום שכזה משמעו עבירה על פקודות מטכ"ל. וחוץ מזה, מאחר ומדובר בשיפוט בדין משמעתי שאינו כפוך לדיני ראיות ודינים דומים- ההחלטה של השופט היא פרטית ומשתנה מאוד בין שופט לשופט. ניתן לערער על החלטתו אולם יכולים גם להחמיר את עונשך. לדעתי עונש על תנאי אינו חמור כלל ומשרת את מטרתו של מניעת הישנות העבירה. בהצלחה

zazaza

New member
תשובות

1. אין דבר כזה חמור מדי, כל עוד שהעונש בסמכות השופט. 2. רק עם תשפט שוב על אותו סעיף עבירה (בקש העתק של טופס התלונה, מאחור שי פירוט הסעיפים). 3. הרישום לעולם לא ימחק, התנאי תקף בהתאם להחלטת השופט (תוכל לראות את פירוט העונש בצד השמאלי קדמי של טופס התלונה). יום טוב.

genghis

New member
תודה.

יש לך מושג ממי אני מבקש העתק התלונה? חייל.

למעלה