שאלה מרגיזה

שאלה מרגיזה../images/Emo46.gif

מכר שלי טוען שישנם מילים (שמות עצם) בשפה האנגלית אליהם לא מתיחסים כ- it אלא כ-she הוא הביא לדוגמא את המילה אי=island האומנם????

hazelnut

New member
ISLAND = IT, לפעמים מדברים על

ארצות או אי או השמש וכולי כ-SHE - אבל, זה בעיקר בשירה. בשפת יום-יום מיד תוכלי לדעת שמדובר בעולה חדש שנמצא יותר מדי שנים בארץ וכבר *מתרגם מילולי מעברית לאנגלית", לאחר שעבר את שלב *התרגום המילולי מאנגלית לעברית*
- ואני מדברת מניסיון אישי, לכן אני כל הזמן חייבת להתייעץ בפורום נפלא זה
).

Boojie

New member
יש דברים כאלה בסלנג.

למשל, ימאים ספרותיים נוטים להתייחס לספינה שלהם כאל she. או אל המכונית. צורה די מקובלת של האנשה, אם כי האנשה תוך אובייקטיפיקציה, אם ניתן לקרוא לזה כך.

אני לא מתכוונת לשפה ספרותית אלא

לאנשי עסקים יפנים שמווכחים עם מכר שלי ש"אי" זה נקבה וכך גם system ועוד שלל מילים הידועות רק להם. רמת האנגלית שלי היא יותר מטובה, אפילו מצוינת אבל השטות הזו הצליחה לעצבן אותי ולערער את הידע שלי (דבר שלא קורה תכופות) ולכן החלטתי לפנות אליכם, לא יודעת...אולי אנגלית ברמה של שפת אם לא מספיקה ליפנים האלו

HezyA

New member
כל כלי שיט הוא "She"

בין אם מדובר במיכלית, ספינה או סירה, מקובל לכנות אותה כ-She. זה לא סלנג של ימאים, אלא אנגלית תקנית. ראו הקישור המצ"ב על ספינת המפרשים המפורסמת קאטי סארק: http://www.cuttysark.org.uk/history.html אם אני לא טועה, גם Moon הוא She

hazelnut

New member
זה שפה מקובלת בין ימאים../images/Emo121.gif - זאת

האנשה... ו-MOON בהחלט יכולה להיות SHE בשירה, ספרות, בין קבוצות בעלות שפה טיפוסית להן, וכו'... אבל, תקניות זה כבר דבר אחר. וגם בשפה עסקית שימוש זה (האנשה) אינו תקני...

תודה . כבר חשבתי שאולי משהו לא בסדר

אצלי. hazelnut - לא מדובר פה על האנשה. והרי השירה והספרות נוטות לקחת מילים ולעצבן (מהמילה עיצוב) כרצונן. מדובר על שפה אנגלית פשוטה ובסיסית. HezyA - הימאים נוטים להתיחס את כלי השיט כאל נקבות (ומכאן בה המנהג שלא לתת לאישה לשוט בכלי שיט כי הספינה/סירה/צוללת (מה שלא יהיה) תקנא. גם הירח מיוחס כנקבה והשמש כגבר אבל זו לא שפה תיקנית אלא האנשה הנובעת מדעות קדומות ומספורי אגדה.

למעלה