שאלה מציקה

ssophir

New member
שאלה מציקה../images/Emo186.gif

היי ותודה לכם על התשובה הקודמת שאלתי היא מה היא הנוסחה בכדי לדעת כמה אפשרויות אני עושה כאשר אני שולח טופש עם קוביה ובה 8 שניחושים מתוך 45 מספרים כמה טבלאות זה יוצא מה הנוסחה תודה רבה

זה כל הבחירות האפשריות של 6 מתוך 8

שזה שווה למספר הבחירות האפשריות של 8-6=2 מתוך 8 (כי כל בחירה של 6 שאנחנו "לוקחים" מתוך ה-8, היא שוות-ערך לבחירת ה-2 שאנחנו "לא לוקחים"). כללית, מספר הבחירות האפשריות של m פריטים מתוך n, שווה:
n!/[m!(n-m)!] = n(n-1)(n-2)...(n-(m-1)) / (1*2*3*...*m)​
כאשר לביטוי !k קוראים "k עָצֶרֶת" ופירושו מכפלת כל המספרים הטבעיים מ-1 עד k כולל. מספר הבחירות של 6 (או של 2) מתוך 8 הוא:
8*7 / (1*2) = 28​
דרך אחרת לבדוק זאת היא לברר את המחיר, ולחלק למחיר של מילוי שישיה אחת. וזה יצא בדיוק אותו דבר. לא תרוויח ולא תפסיד גרוש.

its moi

New member
אבל יש קטצ´

אם אתה ממלא טופס של 8- הסיכוי שלך לזכות קטן יותר מאשר מילוי אקראי של 28 משבצות, כי אתה חוזר על אותו מס´ הרבה פעמים. למשל אותה שלשת מספרים מופיעה ב10 משבצות. מצד שני.. אם אתה זוכה בפרס הראשון אתה זוכה גם ב 12 פעם פרס שני והמון פעמים פרס שלישי.

בוקר טוב. שטויות במיץ עגבניות.

מי מפריע לך למלא ב-28 טפסים בדיוק אותן 28 בחירות מתוך ה-8?

its moi

New member
נו, ברוווור

שאתה יכול לעשות את זה גם ידנית. אבל אם כבר יש לי סבלנות למלא 28 מישבצות-אני לא אמלא את אותה שלישיה בכך הרבה משבצות!! לא הייתי ממלא ב-2 משבצות את אותה חמישיה.

its moi

New member
לא, אבל מצאתי שיטה

כל שבוע אני לא אמלא 28 טורים, וכך אני אחסוך מיליונים!! מיליארדים!!

למעלה