שאלה מפורום רפואי

שאלה מפורום רפואי

"שלום.יש לי בעיה של אלרגיה להרדמה מקומית בטיםול שיניים. לפני שנה עוסיתי טיפול בשיניים רק סטימות רגילות. הלחתי 4 פעימים מהם 3פעמים הכל עבר בשלום בבעם4 ישר אחרי זריקה הרגשתי סחרחורת וכעביי ראש חזקים וגלי חום בכל הגוף .שחפתי עם רגליים למאלה כשעהתיים ביקשתי שרופא תזמין אמבולנס אבל לא יזמינה נונתנה לי כדור נגד כועבים כאבור 2.5 זה עבר.אז היא אמרה שזה יכול ליהיות תגובה על אדרינלין.אחרי שנה היתה לי בעיה בשן הלחתי למרםאת שיניים ממכבי . עושיתי 2טיפולים |(סטימות ) ועד פעם לאהירגשתי טוב ישר אחרי זריקה הרגשתי גלי חום אז ביקשתי להפסיק להזריק את החומר ועסיטי טיפול עם כצת כועבים אז המליצו ללכת לרופא אלרגולוג. אלכתי לרופא של אלרגיה הוא היזריק לי חומרesracain 1% והיתה תגובה אודם ונפיחות קלה מיידית. ואין לו חןמר אחר ליבדוק אז הוא שולך אותי להביע לו חומר והמרפאה שלי אז אלכתי 3 פעמים כי הם לא נותנו לי את החומר. אז הרופא עומר שטיפולים אני צריכה לעשות עם הרדמה מלאה.אז אני מבקשת עזרע עולי אני יכולה לפנות למכום יותר טוב בדיקה של אלרגיה מה זאת עומרת שאין חומר ליבדוק אותי" ------------------------------------ אתם הבנתם את זה?? אני כן. כנראה זה שוב מוכיח, שאנחנו קוראים מלים ולא אותיות. וכל זמן שהאות הראשונה והאחרונה במקום, מבינים גם את האמצע. ------------------------------------ נ"ב. את הקישור לפורום ואת השם והכינוי של השואלת השמטתי בכוונה. כשהיא כתבה שאלה לרופא, היא בטח לא התכוונה שישתמשו בזה להדגמת עקרונות השפה...

הבנתי כשהתאמצתי לפענח

לא יכולתי לקרוא את זה בקריאה מרפרפת. הייתי צריכה להתעכב על כל מילה ומילה. מה זה אומר עליי?

יוסי ר1

Active member
כנראה גם לך יש בעיות בשיניים.

אם ברפרפת את מתקשה, איך תאכלי סטייק?

סטוּמה! ../images/Emo67.gif

סטם, סטם

גנגי

New member
אצלי בדיוק ההיפך, מעניין.

בקריאה מהירה קל לי מאוד להבין הכול, אבל כשאני מתעכבת על כל מילה ומילה - פתאום זה הופך למייגע ובלתי קריא.

יוסי ר1

Active member
ומי כסוסי ומי כסוסיך.

ולגנגי, אולי כי כשאת קוראת לאט, מבליחה הבנת הטקסט לאיטה, וזה לוקח זמן, אבל כשאת קוראת מהר ההבנה אינה מספיקה להבליח? הא?

למה זה נראה לך "ההיפך"?

מבחינת פסיכולוגיה תפיסתית, בקריאה מהירה את כנראה עושה עיבוד Top-down, ובהתעכבות על כל מילה -- עיבוד Bottom-up.

למעלה