שאלה מפוצצת

Gnosiophobia

New member
שאלה מפוצצת

למה זה נראה שבכל חומר נפץ יש נתרן? למה הוא כל-כך חיוני לתהליך? אני יודעה האטומי המתכת מתחמצנים, o + c נהיה co ומתחבר עם עוד o ונהיה co2, ו2h מתחבר עם o ונהיה h2o אבל מה התפקיד של הנתרן בכל זה? ואגב, למי השמשתוקק לבנות פצצות, שיבדוק קודם את זה פה

Chief san

New member
../images/Emo45.gif

בתור דביל פעיל לשעבר וכדביל לטנטי בהווה אני יכול להוסיף עוד שני מקרים לסטטיסטיקה שהסתימו בכוויות מדרגה ראשונה בפנים במקרה אחד ובחולצה ושער חרוכים במקרה שניים. הכוויות לא על חשבוני - האחריות כזה שראה ידע ולא צעק חדל עלי.

Gnosiophobia

New member
דוגמאות

Ammonium Nitrate NH4NO3 Ammonium Picrate C6H2(NO2)3ONH4 Benzalaminoguanidine Nitrate C6H5CH=NHNHC(NH)NH2 NO3H a-Benzenediazobenzyl Hydroperoxide C6H5N=NCH(OOH)C6H5 Dinitrobenzene C6H4(NO2)2 Lead Azide Pb(N3)2 Maltose Octanitrate C12H14O3(ONO2)8 Mannitol Hexanitrate C6H8N6O18 Nitroglycerin C3H5N3O9 PETN C5H8N4O12 Petrin Acrylate C8H11N3O11 NONA C18H5N9O18​
רק קמצוץ קטן, קטן, מהחומרים שהכנתי בבית, ונגיד ככה, ב99% מהחומרים יש חנקן.

Gnosiophobia

New member
אופס! בילבול קטן! התכוונתי חנקן ול

א נתרן!
חחחחחחחחחחחחח

noname6

New member
answer...

the reason lies in the amount of energy that is instored in nitrogen bounds. The covalent bonds nitrogen form are very strong, and so when then break a large amount of energy is released. That adds to the explosion's strenth

bhmi100

New member
הסיבה שיש חנקן בחומרי נפץ.

חומרי הנפץ שתוארו (מי שהגיב לך ורשם רשימה שלהם) מכילים אטומי חנקן שיכולים על ידי השקעת אנרגיה מועטה להפוך למולקולת חנקן N2 , זו מולקולה גזית . וכאשר מוצק או נוזל הופך לגז (החנקן היה בחומר נפץ נוזלי או מוצק) במהירות יש עלייה מהירה בלחץ שזהו פיצוץ . בנוסף מולקולת החנקן מאוד יציבה כך שמשתחררת אנרגיה רבה שגורמת להמשך התהליך בשאר מולקולות החומר (מתחילה התגובה באיזור מסוים ואחכ מפליטת האנרגיה יש מספיק אנרגיה בשביל תגובה באיזור אחר בחומר)

יש לי כמה שאלות אליך

מאיפה השגת פאנטריטול לפטן מאיפה מצאת חומצה פיקרית נוזלית בשביל האמוניום פיקראט (ואגב אם אתה מאדה את החוצמה הזאת נוצר לך חומר נפץ) ומאיפה לעזאזל! השגת תלת אצטיקאנדרהייד!

Gnosiophobia

New member
לפי מה שרשמתי עשיתי בשני דרכים

עם אספירין ועם בנזין. אני לא יכול להגיד לך ממש בפרטים רק את מה שרשמתי לעצמי.

למעלה