שאלה מעניינת

fire girl102

New member
וובכן,

הסיבה שאני אוהבת תאטרון היא בגלל שפעם שמעתי את המשפט "כל העולם במה" וגם ככה אמא שלי תמיד אמרה לי שאני "שחקנית מלידה" (אתם יודעים, בצחוק כי הייתי משגעת אותה הרבה) בכל אופן, כשאני על במה או שאני עוסקת בכל סוג אחר של אומנות מציירת בנוסף) אני מרגישה יציאה מהמציאות הקשה והנוראית שלנו בימינו אנו. זו הרגשה טובה ומשחררת, על במה אני מגלמת דמות שהיא לא אני, אני מישהו אחר לגמרי עם תכונות שונות משלי, דעות ואופי ואני שמחה שאני מצליחה (אפילו שיש לי על מה לעבוד) במשימותי הקטנות של משחק מול קהל או סתם אילתור של הרגע מול המראה כי זה כיף, וזה עושה לי טוב. ובכלל אני חושבת שכל האנשים בעולם הם שחקנים במידת מה, קצת קשה לי להסביר את עצמי כעת אבל אם תקחו דקה או שתיים לחשוב על זה אולי תבינו את מה שאני מנסה לומר. בכל סוג של אומנות, אם זה תאטרון, ציור, פיסול, או אפילו סתם להקשיב למישהו בשיחת טלפון, אתם תגלו שאתם יכולים לצאת מעצמכם ולגלות עוד פן באישיות המופלאה שיש אצל כל אחד בתוככם ותגלו שאולי אתם שחקנים קטנים. אני מעדיפה לחשוב על התאטרון בתור סוג של אומנות משחררת וזו נראית לי סיבה מאוד חביבה ללמה אנשים אוהבים כל כך תאטרון על כל סוגיו. שיהיה לכולם לילה טוב וחג שמח!

actress

New member
בגלל המורה/שחקנית לתאטרון ../images/Emo3.gif

מהמגמה בביה"ס אמממ... בערך אני תמיד אהבתי את ה-משחק ולהופיע אבל ברגע שהגעתי לביה"ס שהיתה בו מגמה מעולה למשחק (תאטרון) וזה הבדל עצום אז היא הכניסה לי מודעות גם לזה. כלומר אני אוהבת מאוד להופיע מאז ומעולם ותמיד רציתי את הצד של הטלוזיה וגם מופעי סטנדאפ. אני גם נמשכל לבמה ויש לנו כימיה אדירה ביחד, אני מאוד מאוד אוהבת את זה ואני חושבת שאני זורמת בקלילות ואני גם ממש ממש לא מתרגשת לפני הופעה. ד"א אני הייתי עושה דברים בחיי היומיום ולפעמים כ ולפעמים לא אבל פעם ראשונה שהרגשתי ואהווו ענק זה היה בתקופת התיכון בכיתה י"א שעשיתי מונולוג ממש מצמרר ומרגש ומאז עד היום אני מעריכה את המורה שלי כי עברנו הרבה מהקטע הזה של המשחק ראיתי שאני מסוגלת לבצע תפקידים דרמטים ולא רק קומיים ואני ידועה כאחת שהולכת רק על תפקידים קומיים. אז אם יש כאן עוד כאלה תנסו את התפקיד הרציני ותראו משהו אחר...

למה אני אוהבת תיאטרון

מסיבה אחת פשוטה - כי שם אני היא אני ושם אני לא אני. הסבר: אני כל החיים שלי משחקת, ואני לא מתכוונת על במות, אלא בחיים האמיתיים. אני כמעט אך פעם לא אני כשאני עם אנשים, כי אני מוזרה ואני לא אוהבת שאנשים רואים אותי כמו שאני באמת. וגם אני מראה את מה שאני - זה אף פעם לא את הכל. אני לא אוהבת שאנשים מכירים אותי עד הסוף. לא קיים בנאדם בעולם הזה שמכיר את כולי, גם לא האקסים שלי, גם לא משפחתי, גם לא הוריי ואפילו לא חברתי הטובה ביותר. אבל אף אחד לא ממש יודע שהוא מפסיד משהו. כולם בטוחים שאני היא אני. רק על הבמה אני לא משקרת. שם אנשים יודעים שזאת לא אני. וזה נורא כיף לעשות פתאום הפסקה מכל המשחק הזה שמרכיב את כל החיים שלי. ולכן - רק על הבמה אני באמת יכולה להיות אני, בלי להסתיר כלום ובלי לשקר. על הבמה אני היא אני. ומצד שני - על הבמה אני לא אני. אני לא רק משחקת דמויות אחרות, אני באמת נכנסת לתוכן. אני שוכחת, אבל ש\באמת ובתמים שוכחת, שקוראים לי סתיו ואני גרה בתל אביב. כי כשאני על במה, אני פשוט לא אני. אני יכולה להיות אלייזה דוליטל או נינה או לורה, אבל אני אף פעם לא אהיה אלייזה מעורבת בסתיו. אף פעם לא. ברגע שאני בונה לי דמות, אז זה באמת בנאדם בשר ודם, לא רק דמות. וברגע שאני נכנסת לתוכה היא קמה לחיים, כמו פרנקשטיין או משהו. וזה תענוג, זה כמו למות, במובן מסויים. כי הנפש עוזבת את הגוף שלי, ונכנסת נפש אחרת. זה הגוף שלי, אבל זאת לא אני. זאת מישהי אחרת. וברגע שחוזרים לחיים, זה כמו אחרי שימוש בגראס או משהו. זה מדהים. זה פשוט מין אקסטזה, שנורא קשה לי להסביר. מקווה שהבנתם אותי.... סתיווש

למעלה