שאלה מעניינת

שאלה מעניינת

שנתקלתי בה בפורום אחר אבל החלטתי להעלות אותה לדיון גם כאן: למה בעצם אנחנו צריכים/אוהבים את התאטרון? הייתי מעוניינת לקרוא את דעותיכם, מה "עושה לכם את זה" בתאטרון, מה אתם לוקחים ממנו ובכלל, מה מושך אתכם בתחום הזה? אתחיל ואומר שאני למשל, נמשכת לחופש שיש על הבמה, הזכות שיש לי לעשות על הבמה דברים שלא הייתי מעזה לעשות בחיי היום-יום. וכמובן האנרגיות החיוביות שזה נותן והכי חשוב מבחינתי - העלאת הבטחון העצמי.

באמת מוזר ../images/Emo12.gif

במיוחד לאור העובדה שלמרות שכתבת בגוף ההודעה שהשעה 11:11, כתוב שההודעה שלך מהשעה: 12:13 דקות בעוד שהשעה למעשה היא רק 11:25. אכן, תפוז השתגע קצת.

אופס, גם אני לא ידעתי את זה

איזה מזל שאני בחופש עכשיו.
(וזה מה שקורה כשמעדיפים לא לשמוע חדשות ולהתנתק מהעולם)

actress

New member
../images/Emo6.gif אפרופו זה ../images/Emo6.gif ../images/Emo80.gif

עדיף להתנתק וללכת להצגות... ככה אנחנו עושים במשכן מבלים את רוב הזמן שם במקום לשמוע חדשות ...

CheRy LipS

New member
למה אני אוהבת תיאטרון:

בהתחלה גם אני חשבתי שאני אוהבת את החופש על הבמה. אבל זה לא נכון. על הבמה אין לנו חופש מוחלט כיוון שנאמר לנו מה לעשות. אבל באמת נכנסים לדמויות שאנו לא נעז להיכנס אליהן בחיי היום יום. בקשר לביטחון עצמי. אני לא בטוחה מאיפה הוא נלקח. האם הביטחון בא מהחיים ומובע בתיאטרון או להיפך. איך שלא יהיה, הביטחון העצמי שלי באמת גדל, אני מסוגלת לעמוד מול קהל גדול. תיאטרון בשבילי זה כמו השתכרות (למי שהשתכר..). זוהי דרך לברוח לעולם אחר, שונה. ויוצאים מזה באקסטזה. קצת קשה להסביר מה תיאטרון עושה לי...

dalitush

New member
במה עושה לי את זה...

אני לא יודעת איך לתאר את ההרגשה.. הידיעה שאתה מופיע לפני אנשים זה פשוט ממלא בי את כל האנרגיות.. והפידבק שמקבלים מהקהל המחיאות כפיים בסוף.. פשוט לפי דעתי המשכורת הכי טובה.. דלית

איהיא

New member
למה אני אוהבת תאטרון

האמת ששאלתי את עצמי את השאלה הזאת המון פעמים והגעתי לתשובה אחת, תאטרון בשבילי זה הדבר הקרוב ביותר ליתירת דבר חדש. בעיניי הדבר הכי יפה שיש זה במת תאטרון ריקה כי על הבמה הזאת אפשר לצור עליה דברים נפלאים. וחוץ מזה יש סיפוק יותר גדול ממחיאות כפיים של קהל שנהנה מההופעה שלך?

CheRy LipS

New member
נכון.....

למרות שיש גם סיפוקים שמתאימים יותר לצד הדרום-מערבי של רשימת הפורומים (והמבין יבין.....), אבל זה לא לפה..... קוטג´ אגב, ברוכה הבאה לפורום!

איהיא

New member
לא הבנתי|4u

למה בדיוק את מתכוונת כשאת אומרת סיפוקים שמתאימים יותר לצד הדרום מערבי של רשימת הפורומים? אנא העירי את עיניי (ברוכה הנמצאת)

איהיא

New member
אהה

יש לי מספר איי סי קיו בכרטיס האישי את מוזמנת לכתוב לשם. סיקרנת אותי

צילאאוט

New member
"אומנות או נמות "

האמת היא שאין תשובה אחת או אמת אחת . תיאטרון התחיל בתור פולחן המשיך למראה חברתית וכלי מוסר ובעצם מתוך כל זה נוצרו ההנאה והבידור. אבל צריך לעשות קצת סדר. תיאטרון הוא סוג של אומנות. אומנות- ביטוי עצמי של רגש , מחשבות ,רעיונות. יש הבדל גדול בין בידור לתיאטרון. בידור זה קרקסים , מחזות זמר ,מופעי סטנד-אפ. תיאטרון הוא כלי אומנותי להעברת רגשות שנמצא בידי השחקן אל הקהל (כן בדיוק אותה מראה) ואמור לשתף אותנו שמה שקורה לו(לשחקן) על הבמה קורה לנו ולא סתם ,אלא שאנחנו לפעמים ממש מזדהים עם השחקנים שעל הבמה ואומרים : " הוא זה ממש אני". זאת אומרת שאני לא רואה שחקן/ית על הבמה אלא אנחנו רואים את עצמנו על הבמה. אבל מה לעשות שבארץ שלנו , מי שקובע את הרפרטואר של התיאטראות הם לא אחרים מאשר ועדי עובדים (שהם הקהל העיקרי) ,ויסלחו אותם ועדי עובדים אבל הם בד"כ לא חובבי ומביני תרבות גדולים. הם רוצים שמות לא איכות , לא עניין ,לא ניסויים פשוט מותגים. ולכן קורה (בלי להזכיר שמות ) שבתיאטרון הלאומי אומן חיקויים רץ שנה שלמה עם הצגת יחיד באולם שלה. או יעל בר זהר "משחקת" במחזמר על חייו של אליל נוער ישראלי בעברו. אם תרצו הצגות שרצות את ההצגה ה – 1000 שלהם והיד עוד נטויה. חברים בואו נשים את הקלפים על השולחן זה רפרטואר ?! רפרטואר זה 15 הצגות בשנה של שיקספיר , ברכט , וויליאמס ,בונד, שואו, וכדו… זה רפרטואר של תיאטרון ! מה שקורה בארץ זה לא תיאטרון –זה בידור. יש מעט מאוד הצגות שהם תיאטרון נטו בארץ. אבל תעזבו ,זה עוד מתחיל במחזאים ,כמה מחזאים טובים שכותבים דברים או שכתבו מציגים דברים שלהם בארץ ?! 6 אולי אולי 7. ולעומת זאת אין ברירה כי צריכים להביא קהל כדי שיהיה כסף והדרך היחידה היא לתת להם מה שהם רוצים. סתם נתון – מתוך כל אוכלוסיית ישראל פחות מ 4% הולכים בערב לקנות כרטיס לתיאטרון . מה היינו עושים בלי אומנות ? חשבתם על זה פעם ?! "אומנות או נמות"

יו, מאיפה לך הנתונים האלה?

כלומר ה- 4%. ואת בהחלט צודקת וזה באמת חבל שבעידן ההייטק שוכחים את הדברים שעושים טוב על הנשמה ובשביל הנשמה. ואגב: אני לא מדברת רק על תאטרון אלא על אומנות בכלל. מה לעשות המציאות היא שרוב האנשים עסוקים בלרדוף אחרי הכסף ואת הדברים האחרים, ההנאות הקטנות שבחיים, שוכחים לפעמים.

sihaya

New member
יש כאלה

שכ"כ עסוקים בלהשיג אוכל כי אין להם והילדים רעבים אז תיאטרון זה לא ממש ראש סדר העדיפויות...

stars

New member
ממש לא....

1. בקשר ל"מרי לו" אז בסדר... זה ממש לא תיאטרון איכותי. מה לעשות- יעל בר זוהר ואמיר פיי גוטמן זה לא תיאטרון!!!! אבל זה ברור שיהיו דברים כאלה, זה לא רק בארץ, בכל מקום יש מופעי בידור "ממוסחרים" כאלה. ובכלל, אני לא אוהבת את תיאטרון הבימה, אפשר לצפות את זה מהם. 2. מה זה משנה כמה מחזאים ישראלים היו????? מה שמשנה הוא האיכות והכמות של המחזות שהם כתבו! ומחזאים כמו חנוך לוין, יהושע סובול ועדנה מזי"א כתבו יצירות הרבה יתר טובות משל טנסי ויליאמס, ברנרד שו,שייקספיר וכו´ ואני לא סתם אומרת! אני קראתי וראיתי! 3. בקשר ל"ולכן קורה (בלי להזכיר שמות ) שבתיאטרון הלאומי אומן חיקויים רץ שנה שלמה עם הצגת יחיד באולם שלה." אם אני לא טועה התכונת ליעקוב כהן, שוב- לא מפתיע אותי, תיאטרון הבימה... 4. אז מה אם רק 4% מהוכלוסיה קונים בערב כרטיס להצגת תיאטרון???????????? יש כאלה שהולכים מדי פעם, ולכל ערב. לא לכולם יש כסף ללכת כל יום. 5. התיאטרון הישראלי פורח ומשגשג! עובדה שמגמת תיאטרון היא בין המבוקשות. 6. התיאטרון הישראלי מדבר מהלב. על בעיות שלנו. אם יש משהו ישראלי טוב אז זה התיאטרון הישראלי!!!! תפסיק להיות כל כך פסימי! תסתכל מסביבך קצת, התיאטרון הישראלי בכלל לא מאכזב. לסיכום: אני שולחת אותך לכמה הצגות בקאמרי. אז תיראה שאתה ממש טועה. מי ילך להצגה של מרי לו??.. רק כמה בנות שטופות הורמונים ותו לא!

sihaya

New member
"מגמת תיאטרון הי א|הדגש../images/Emo31.gifסדגש|

מראה למצב התיאטרון בישראל.

למעלה