שאלה מעניינת

שאלה מעניינת

בתוכניות טלביזיה על מעבורת החלל מראים תמונה של כל הזהומים מעשי אדם באטמוספירה אשר מסכנים את המעבורת בגלל התנע הגבוה של החלקיקים. חלק מהחלקיקים הם כתמי שמן וחלק שאריות מניתוק החללית מהטילים שלה ומברג שהשאיר אחד האסטרונאוטים באטמוספירה. הצתברות של חלקיקים מקטינים את חלון ההזדמנויות של כניסה ויציאה של החללית מהאטמוספירה. השאלה שלי היא מדוע NASA לא בונים לווין (שואב אבק) שיאסוף את החלקיקים האלו. הלווין יהיה מסוגל להשוות את מהירותו למהירות החלקיק ולספוח אותו. זה לא נראה לי מסובך יתר על המידה כיוון שהחללית למשל עושה אותו דבר כאשר יצאו לתקן את טלסקופ הבל.

חייםאבג

New member
אני אענה לך בסיפור:

נדמה לי שהסיפור הוא אמיתי, אבל גם אם לא... בכל זאת סיפור: במלחמת העולם השנייה, כידוע לכולם, חסמו הגרמנים את מעבר שיירות האוניות מארה"ב לאירופה על ידי צוללות. הייתה להם עליונות גמורה בנושא והם הטביעו ביעילות נאצית אופיינית מאות אוניות עפ אספקה יקרה מפז. וזה גרם לפחדים עצומים באירופה מן הסתם. לא יודע באיזו מדינה זה היה, אם באמריקה או אנגליה או מדינה אירופאית אחרת, אבל הייתה תכנית רדיו שדומה כנראה ל"יש עם מי לדבר". אנשים מתקשרים ומומחים עונים או מנסים לענות. התקשר אזרח מודאג אחד עם פיתרון מבריק לבעיה. שאל אותו המומחה "מה הפיתרון" והמודאג החכם ענה לו: "פשוט מאד, תייבשו את האוקיינוס". ענה לו המומחה:" לא כל כך פשוט וזה אפילו קצת מסובך... איך אתה מציע לעשות את זה?" אז המודאג ענה:" מה אני יודע? אני המומחה או אתה המומחה?" ולשאלתך - החלל הוא גדול למדיי, אפילו גדול מאד. לדלג בו בחופשיות מנקודה לנקודה כדי לשאוב מברגים זה כרגע מדע בדיוני. יותר פשוט זה מה שהם עושים כרגע וזה מיפוי של אותם שברים ותכנון מסלולי הטיסה בהתאם.

לתשובתך,

לא מדובר בכל החלל, אלא רק באיזור האטמוספירה. הלווין משוטט חופשי ואוסף את מה שנמצא בקרבתו וכך מגדיל את את חלון הכניסה ויצאה של חללית מכדו"א.

בנוסך,

אם הם יכולים למפות את החלקיקים, אז הם יודעים את הקואורדינטות שאליו צריך להגיע הלווין.

אי אפשר לשאוב בחלל

תשמע שואב אבק ,איך הוא עובד... הוא שואב אוויר , ואיתו נסחף האבק ... בחלל אין אוויר, ואי אפשר ללכת עם איזה יד רובוטית ולאסוף בורג בורג ככה שאין איך לשאוב בדיוק

אופס, לא לזה התכוונתי.

לא מדובר בשואב אבק ששואב אוויר, אלא בסופח כתמי שמן באמצעות ספיחה. לגבי חלקיקים כבדים ניתן להרכיב עליו גם יד רובוטית שתבצע את הפעולה.

לא נראה לי מפני

שזיהומים באטמוספירה רק מצטברים ומתישהו יהיה צורך לפנות אותם.

מיקש

New member
מתישהו

אולי מתישהו כשגישה לחלל תהיה הרבה יותר זולה. בינתיים, בתקופת המעבר הנוכחית שנאסא מרכזת את כל הכסף האפשרי כדי לזרז את החלפת המעבורות, חותכת פרוייקטים שכבר כמעט סויימו, חותכת בבשר ובעצם ואין לה גרוש שחוק על הנשמה, אני חושב שהפתרון הזול יותר של לנטר זבל חללי ופשוט להימנע ממנו (שבמקרה הוא גם הרבה הרבה הרבה יותר זול) קורץ להם קצת יותר.

אהה שכחתי משהו

אני לא יודע באילו גבהים מדובר, אבל אם אני לא טועה עדיין יש שם אטמוספירה, מאוד דלילה אומנם אבל קיים כמה אטומים של אוויר, שלאט לאט מאיטים את העניין שם ואחרי 2-3 שנים הם נופלים ונשרפים באטמוספירה.. ככה שאף פעם לא יהיה צורך לנקות, וגם לא מצטבר שם כל כך הרבה ,נניח תחנת החלל מיר ,כמה שזכור לי היא לא תקועה שם ,סתם שרפו אותה באטמוסיפרה.. ובכלל עם הזמן הכל נופל מהשמים..

כשהזיהום באטמוספירה יהיה נרחב,

יהיה יותר פשוט להעלות לווינים כדי לשמור אותו בשעור סביר. לנקות את ההמקום לגמרי זה כנאמר דבר מאוד יקר ומסובך, כנראה אפילו יותר מכמות החלליות שיהיו בסיכון אם נשאיר את הזיהום שם. וחוץ מזה, לווין כזה יכול להפגע בדיוק באותה קלות מהזבל הזה, ביוחד אם הוא משייט לו במקום שבו הוא נמצא, (וברגע שהוא נפגע הוא מייצר יותר זבל ממה שנאסף על ידו...) כך שזה אולי לא יעיל בכל מקרה.

אורן51234

New member
היה רעיון

ראיתי בתוכנית טלויזיה שהציעו פעם לבנות קרן לייזר שתדע לגלות ו"לאדות" זבל סלעים וחלקיקי מתכת. המטרה הייתה להגן על מעבורות או תחנות חלל מזבל ו\או מטאורים שעלולים לפגוע בהם.

מה אם גישה מתחום הפסיכולוגיה דווקא?

אם מישהו ימציא קנס על זיהום אטמוספירה יהיה כבר מישהו שיחשוב על פתרון טכני...
זוכרים את הפרסומת של דוב נבון "תנו סיבה"? אם איזה גורם פוליטי או חברתי יתן סיבה השמים לא יהיו כבר גבול...

למעלה