שאלה מעניינת...

שאלה מעניינת...

אם אני מתנדב למשמר האזרחי ואני בכיתה יב -האם אני יכול לקבל רישיון לאקדח?????-הריי קרבין אני אוכל לשאת ... למישהו יש תשובה חד משמעית ? בתודה, עמית

wwICEww

New member
מכמה דברים....

דבר ראשון לא נראה לי שיש מספיק אקדחים לכל מתנדבי י"ב... דבר שני גם אם אין לא ייתנו לך לקנות אקדח משלך דבר שלישי אקדח זה דבר שיותר קל להחביא ובן אדם עם שריטה יכול לשלוף מבלי לחשוב וגם יותר קל לגנוב אותו... אלה נראה לי הסיבות לא בטוח

ממש אבל ממש לא../images/Emo11.gif

אם אני לא טועה (לא, אני לא טועה
) רישיון לנשק אפשר להוציא מעל גיל 21 ו- 5 שנים התנדבות במשא"ז. כשאני הוצאתי זה היה 3 שנים, אבל לא מזמן היה שרשור שכתוב 5 שנים ו- Kיציק אמר שזה גם עלה ל- 8 שנים. יותר פרטים תוכל למצוא כאן באתר של משרד הפנים (תלחץ על הקישור של "קריריונים למתן רישיון").

מתנדב

New member
עמית, זה תלוי, כמה שנים אתה מתנדב?

לתשובה מפורטת יותר תוכל לעיין בשאלות הנפוצות....

שלום30

New member
בפשטות - אלו דרישות החוק והמדינה

מסיבות שהחברים כאן ניסו להסביר בצורות שונות, אך החוק נשאר יבש ובלי הרבה פירושים לאחר שנקבע. עולה על דעתי אולי קרבין הוא למגבלת הסיור עצמו ובפיקוח המפקד שלך והחברים לסיור - מה שאין כן בנשק פרטי הנשאר איתך לבדך למשך כל שעות היום. יתכן ויש צעירים יוצאים מין ההכלל שידעו להשתמש באקדח במיומנות גבוהה מזו של שוטר ולחילופין שוטר ואזרח שאינם בעלי מיומנות רבה אך בכל זאת נושאים נשק פרטי. נקבעו מגבלות יבשות ע"פ קריטריונים מסויימים ואי אפשר לחרוג מהם ימין או שמאל (בכל אופן לא בצורה מהירה וקלה) ע"פ רוב גיל 17 מוחזק לצעיר מידי בשביל דברים אלו.

wwICEww

New member
אין מצב

גם אני בי"ב ושום מדינה שפוייה לא תתן לילד בי"ב אקדח

חמודי.. סכין לא מספיק?

ב"ה לא מספיק להגיע לתיכון עם סכין? צריך כבר נשק חם? אני הייתי מעלה את גיל קבלת האקדח ל-25 לפחות... בי"ב אתה רוצה אקדח? למה? בשביל לאיים על המורה למתמטיקה? איזה שיקול דעת יש לילד בי"ב? זה שנתנו לך קרבין, כי אתה יוצא עם עוד מישהו מבוגר לא לבד! הנוער של היום מפליא אותי כל פעם מחדש...

אז ככה ...

קודם כל אני לא יודע איך זה אצלכם אבל פה בראשון יוצאים עם קרבין בלי שום מבוגר.. פשוט אני ועוד חבר שגם הוא ב יב ועם נותנים לי קרבין אז מה הבעיה שאני ישא אקדח ? אקדח יכול להרוג וקרבין לא ?!?!?!? אקדח יותר מסוכן מקרבין ?! ובגיל 18 שזה כולה עוד שנה אני זה שישמור עליכם... אז עוד שנה לתת לי אמ16 ומה שלא יהיה ...זה בסדר .. לתת קרבין זה בסדר... אבל אקדח ?!?!? השתגתעם ?! זה מסוכן חומר למחשבה

אז ככה...

ב"ה א. עד שתנסה לשלוף קרבין (אתה עם מחסנית בחוץ, להוריד מהכתף, להכניס מחסנית לדרוך ולירות) סביר להניח שזה שמגיע לו כדור - כבר יפרק לך את הצורה עד שתעשה את זה. ב. לגבי הצבא - תהיה עם M-16 בצבא, עם מפקדים על הראש שיפמפמו לך ת'מוח. עד שתצא עם M16 הביתה יקח עוד מלא זמן. ג. שנה זה המון! לשים פתק בקלפי בגיל 17 לא נותנים כי אין לך שיקול דעת, שאקדח יתנו לך?

קודם כל....

(אני לא כ"כ מבוגרת, למען האמת די צעירה, אבל בטח לא נערה.
) "לך תבין את המבוגרים של היום"-הנוער צריך להבין שהמבוגרים דואגים להם. אני בכלל חושבת שלא לכל מתנדב צריך לתת אישור לשאת נשק, לא כל ילדון כשיר לשאת נשק (גם אם זה "רק" קרבין) בגיל כ"כ מוקדם. יש הרבה נערים שיוצאים למשמרות ולדעתי הם חסרי אחריות. ולפני שיתחילו כל הילדודס כאן להתקיף אותי- אז "בכל כלל יש יוצא מן הכלל". (לדוגמא אני
- בטיול השנתי שלי בכיתה י"ב יצאתי מלוות נשק
)

למעלה