שאלה מעניינת

BomberMan

New member
שאלה מעניינת

היי לכולם, אולי מעטים מכם זוכרים אותי, אך ביקרתי כאן כל יום לפני שהגעתי לצבא לפני שנה (אני ברגילה הראשונה שלי אחרי שנה בצבא....כמה עצוב), הינו מנהלים כאן דיונים סוערים על מהות העולם...לפי ביקוריי האחרונים העניין הזה קצת נעלם, אך אני עדיין מאמין שהגרעין הקשה והמשכיל של הפורום שכבר קיים הרבה שנים עדיין כאן :) יש לי שאלה, שאני עצמי עוד לא הצלחתי למצוא פתרון הולם לה. לפני כשלושה-ארבעה ימים שמתי לב למשהו מאוד מאוד מוזר: כל פעם שעובר משהו מעל נקודה מאוד מסויימת על הראש שלי (הנקודה נמצא מעל האוזן הימנית שלי - לכוון השמאלית...כלומר באזור אמצע הראש), אני מרגיש כאילו האוזן הימנית שלי נאטמת מבפנים...כאילו משהו גודל שם ואז כשהעצם עובר, גם ההרגשה עוברת. משהו מטורף. אני לא מצליח להבין מה הסיבה... העניין הוא שחשבתי שאולי זה סוג אנרגיה, אך אז לבדיקת העניין ביקשתי שיעבירו לי כל מיני חפצים חסרי אנרגיה (לכאורה) מעל אותה נקודה - וההרגשה חזרה על עצמה... אולי למישהו יש רעיון על מה כל מההומה?! אודה מאוד על תשובה עניינית ובכלל על כל התייחסות. :)

אני מכיר את ההרגשה

של האוזן הנאטמת. מעולם לא קישרתי את זה לדבר (למעבר של חפץ כזה או אחר). זה היה קורה לכמה שניות ואז עובר. לפעמים היה איזה צפצוף קל מיד אחרי שזה היה עובר, אבל לא תמיד. הסבר לזה ממש אין לי, אבל לא הייתי תולה בזה איזשהו הסבר מיסטי.

shataltal

New member
התופעה היא פשוטה

מזווית העין אתה רואה חפץ העושה מסלול למיקום לא ידוע קרוב מאוד לאוזן. כחלק מההגנות הטיבעיות של הגוף השריר הפנימי באוזן מתכווץ על מנת להגן על עור התוף מחדירה של חפץ (הגנה נוספת היא השפלת האוזן כלפי מטה ע"י הטיית הראש ימינה - דבר שאני בטוח שמלווה את התחושה ואפילו אם במעט) וגם על מנת למנוע את קריעת עור התוף במקרה שהחפץ יפיק צליל חזק בטווח קרוב.

BomberMan

New member
לא ממש הבנתם את ההרגשה

זאת לא ההרגשה הזאת שתיארתם. דבר ראשון, שההרגשה היא רק באוזן ימין ורק כשחפץ עובר מעל נקודה מאוד מסויימת. העניין הוא - שגם אם אני לא יודע אם חפץ עובר שם, אני ארגיש בכך...אפילו אם העיניים שלי עצומות ואין מצב שאדע שמשהו מתקרב לשם...משהו מוזר מאוד. דבר שני, זאת לא ממש הרגשה של אוזן נאטמת, אלא יותר של לחץ מבפנים על האוזן - דבר שאוטם אותה חלקית...זה די קשה להסביר את זה. אני לאו דווקא מייחס משהו מיסטי לעניין, אבל חשבתי לתומי שאולי בכל זאת - יש משהו, אולי זה משהו מוכר...מי יודע? :) יש אולי עוד רעיונות מעניינים?

jbu

New member
אם אתה רוצה מיסטי:

אם אתה רוצה מיסטי אז זה יכול להחיות אנרגיה שלילית. אולי זה פשוט רוח.

BomberMan

New member
הבהרה :)

יכול שאתה צודק, חשבתי על כך - לכן ניסיתי להעביר כל מיני חפצים מעל הנקודה, וגם ביקשתי מאנשים שיעבירו ידיים מעל אותה נקודה - ההרגשה זהה בכל המקרים... רק בשני מקרים הנקודה בכלל לא רגישה - כאשר אני נוהג וכאשר אני מתקלח. במקרים אלו, אין כל רגישות בנקודה. כך שאין מצב שזה אנרגיה שלילית - כי זאת נקודה מאוד מסויימת שרגישה, והיא רגישה לכל עצם. כמו מאין גלאי אינפרא-אדום, כאשר משהו עובר ליד - יש הרגשה של אטימה מבפנים...קשה להסביר את ההרגשה. יש אולי רעיונות נוספים? זה די מלחיץ העניין, אך יותר מכך - מאוד מעניין.

jbu

New member
כן.

יכול להיות שקיבלתה מכה (אולי בשינה) ועכשיו האיזור רגיש ויש מליון סיבות רפואיות למה האוזן שלך רגישה יותר מהרגיל.

למעלה