שאלה מסובכת..

נ ל ח מ ת

New member
למה אתה כל כך בטוח??

אותי לימדו מהגן שלכל שאלה יש תשובה. ואם בפורום לא יצליחו לענות לי זה לא אומר שאין תשובה!

נ ל ח מ ת

New member
אוקיי צודקת

אך זה לא מונע לשאול את השאלות הכי בסיסיות שעליהן נשענת הדת!

נ ל ח מ ת

New member
זה שלא קיבלת

תשובות נכונות, או שבכלל לא קיבלת תשובות, הפך אותך לאוטוטו אתאיסט. נכון שלא להכול יש תשובות, אבל למה שכן יש תשובות- צריך לדעת אותן!

מה?? אסור!

כל אדם הוא בפני עצמו וצריך , סליחה-חייב! לברר לעצמו למה ומה הוא עושה! אחרי מאה ועשרים נישאל:``נשאת ונתת באמונה`` כלומר- דיברת?בררת? ה.ב.נ.ת מה עשית ב120 שנתנו לך?

אני מבין מדוע

אותה עיר שבעבר היתה ``מלאתי משפט`` ואפילו בשעת כשלונה אף שלא פסקו ממנה אנשי אמנה בדברי תורה, עכ``ז ויגדל עון בת עמי מחטאת סדום שלא נמצא בה איש שומר אמונים! שהלא בליקו``מ הוצא המאמר מהקשירו! וביאר שמדובר במשא ומתן בדברי תורה !

האמת שאני סולד משאלות

בנושאי תיאולוגיה. אולם משאני נתקל בהצהרת ``אך שקר נחלו אבותינו הבל ואין בם מועיל`` קשה עלי ההחלטה עם מי הצדק ? הכי רק הורים מאמינים אינם מנחילים שקר לבניהם? ודי בכך כשעבדו ע``ז שבעו לחם ויהיו טובים ורעה לא ראו, ומשחזרו בתשובה בחרב וברעב תמו!

טוב השאלה הזאת היתה כאן כבר לפני שבועיים שלוש

בערך.... אז לא שוב ------ ובי זה וואי למה לא שאלת את זה באתר של הידברות? את יכולה לשאול שם ואותו הרב יסביר ויבאר לך את דבריו...

נ ל ח מ ת

New member
ומה היתה

התשובה לפני שבועיים שלוש? אני באמת שוקלת לשאול באתר הידברות.

בורא עולם...

הוא טוב והוא חפץ להטיב כמו שנאמר:``והקל הטוב חפץ להטיב`` לכן הוא חייב לברוא אנשים להטיב להם אם כן יהיה נהמא דכיסופא לחם בושה מתנת חינם שמביישת את המקבל לכן הוריד אותנו לעולם עם בחירה שכר ועונש.

נ ל ח מ ת

New member
את התשובה הזאת כבר שמעתי,

ושאלתי על זה, שכל מעשה שאנו עושים הוא כדי להשלים חסרון. אוקיי אז מה שאני שואלת, שזה כביכול היה חסר לבורא עולם לפני הבריאה, שמסיבה זאת ברא את העולם.

לא היה חסר לו דבר

הרמב"ם אומר שהוא רצה להיטיב, בשביל להיטיב צריך שיהיה למי להיטיב

למעלה