שאלה מסובכת..

נ ל ח מ ת

New member
שאלה מסובכת..

ראיתי עכשיו באתר הידברות רב שמסביר ע``כ שלאדם יש כח במחשבותיו לבנות ולהרוס, מכיון שאנו דומים לבורא עולם ``בצלמו כדמותו`` כמו שהוא ``אמר והיה העולם`` כך גם לנו יש חלק מהכח הזה. ואמירה מעידה על מחשבה, ז``א שהקב``ה לא אמר אלא רק חשב/רצה ונהיה העולם. השאלה היא.. מדוע בורא עולם רצה שיהיה עולם? מה היה חסר לו לפני זה?

תאמיני לי...

אני כל הזמן, כל הזמן חושבת על הדברים האלו... מי זה באמת אלוקים, מה המטרה שיש בעולם הזה, מה היה לפני שנברא העולם, אלוקים היה לבד? מה הוא עשה? על מי הוא שמר אז? ולמה פתאום הוא החליט לברוא את העולם... ומה זה בכלל העולם הבא... זה מלחיץ אותי!! אולי זה מחשבות של כפירה, אבל מה אני אעשה? זה מה שבראש שלי... לא בדיוק נשלט... אם יש מישו שיכול לענות לי תשובה ברורה והגיונית, אני אשמח מאד... זה ישנה לי הרבה כווני מחשבה בחיים שלי...

הרמח"ל זה לא מקצוע בבית ספר

תשכחי ממה שלמדת בכיתה (אולי עם מורה מעצבנת, אולי בזמן שדברים אחרים עניינו אותך, אולי בשעת צהרים מאוחרת) לכי לארון הספרים - תפתחי ותקראי.

נ ל ח מ ת

New member
תמיד כולם אומרים

שמידת הטוב להיטיב ולכן ה ברא את העולם כדי שיהיו מקבלי הטבה. אבל.... כל פעולה שעושים זה כדי למלא חיסרון.. אז כביכול נשמע שהיה לפני זה חסר משו לבורא עולם..

שומר 23

New member
קודם כל

זו לא כפירה כלל לשאול.. וגם צריך לדעת שאנחנו לא באמת יודעים הכל המבט וההבנה שלנו בשר ודם בנושא היא רק מה שנתפס אצלינו בשכל.. אולי היו עוד עולמות פעם? אולי לא? וגם אין שום בעיה לתת לחיות שכל ואת התורה אבל אדם נברא בצלם אלוקים והכל הכל במסגרת הלהיטיב עם ברואיו..

הנשמה

לפני שהיא יורדת לעולם היא טהורה מכיון שלא חטאה עוד אבל בפוטנציה היא עם תכונות שליליות וחיוביות.אם לא היה עולם- לנשמה לא היתה הזדמנות לחטוא ולתקן או להיטיב,יוצא שהטוב שנקבל הוא חינם ע``כ,מכיון שאנו לא רוצים מתנות חינם וכל אדם באופיו נהנה מהמגיע לו בצדק ולא מרחמים או חסד ברא לנו הקב``ה את העולה``ז שבו אנו יכולים להוציא את התכונות המושרשות בנו מהכח

המשך

אל הפועל ולזכות להגיע בע``ה למקום המיועד לנו בצדק. הנושא כ``כ רחב שקשה לכתוב זאת כאן

מיכkל

New member
אני חושב

שהקב``ה הוא כולו טוב והוא רוצה להעניק מטובו לאחרים ובשביל זה צריך שיהיה למי להעניק, ובשביל שהאדם יוכל לחיות אז צריך את העולם..

סליחה

על ההתערבות אבל אני רוצה לבקש ממך: עזבי את השאלות האלו, תאמיני שכל החכמים הגדולים שבעם היהודי חשבו על זה וענו תשובות , אני מבטיח לך שזה לא יוסיף לך חיוך אחד מיותר בחיים! תשמעי לעצה של אחד שחשב חדשים על כל זה ת ס מ כ י על ההורים שלך שלא שיקרו עליך ושבחרו לך את הטוב ביותר!! אוי רבש"ע, למה??

נ ל ח מ ת

New member
אני מאמינה ש ה כ ו ל אמת!

אבל בכל זאת הייתי מעוניינת לדעת את התשובות, וגם אם אני לא יקבל תשובות, לא אהפך לכופרת ח``ו כי ברור שלכל שאלה יש תשובה, רק השאלה אם נצליח להגיע אליה

אופס, ואם החילוני יסמוך על ההורים שלו?

האדם מצווה לדעת דברים מסויימים. הוא צריך לדעת אותם ולא לסמוך על מישהו אחר. ה' אוהב אותך מאוד, והוא מנסה אותך ניסיון גדול. הוא יודע שאתה מסוגל להתעלות, להצליח, ולנצח!

כולם מאמינים

בהתחלה... לפרפר; עדיף לסמוך על ההורים, גם חילוניים (על האמא...) לנלחמת- אם את מאמינה עדיין שהכל נכון אז עזבי את זה מיד!!!! פיקוח נפש!!!

למעלה