שאלה ממש קטנה!!

RoMik

New member
../images/Emo26.gif יש לי גם שאלה קטנה!

האם יש לפונקציה: x-2 (הכל תחת שורש אחד גדול) -------- x^2 +x-2 אסימפוטוטה אנכית? ואם כן מה היא?

Pelor

New member
יש...

אם הבנתי את מה שכתבת נכון אז יש פשוט תשווה את מה שבמכנה לאפס ותמצא את איקס...

דיג דוג

New member
האסימפטוטות

תחלק ב x^2 את המונה והמכנה יוצאת אסימפטוטה אופקית y=0 לפי חישוב מהיר שלי. אסימפטוטה אנכית תקבל כאשר תכתוב שהמכנה שונה מ- 0. הפתרונות הם 1 ו -2 לכן x שונה מ 1 ו x שונה מ -2

RoMik

New member
תודה לכם ! עוד שאלונת.. אפשר?../images/Emo9.gif

אם יש לי sin x בחזקת 2 מה האינטגרל של זה?

RoMik

New member
אני לא בטוחה...אולי עוד מישהו יודע?

תודה בכל מקרה אני רק רוצה להיות בטוחה

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo15.gif נראה לי שמה שהיא עושה זה

לא נכון תכתבי את כל השאלה...

דיג דוג

New member
לפי דעתי הצנועה

המונה שלך אכן נכון - cos^3x- (מינוס, cosx בחזקת 3) אבל המכנה הוא 3 בלבד. תנסי לגזור ותראי.

RoMik

New member
אתה צודק.. הגזירה אכן יוצאת כך אבל.

מה ההגיון? לא אמורים לחלק גם בנגזרת הפנימית???

למה לא מחלקים בנגזרת פנימית?!

תגזור את הביטוי שאתה קיבלת ... :) אני רוצה לראות מה יוצא בבקשה :) ותראה לי את הדרך כדי שאני אוכל להבין

RoMik

New member
לא אין לי פתרון.. הבעיה כאן היא

הsin x בשניה הזה.. בחיים לא ראיתי אינטגרל של פונקציה טריגונומטרית בחזקה.. אימא.. מפחיד אותי...

pallidfool

New member
ניתן להשתמש בזהות:

(sin(x))^2=(1-cos(2x))/2​
ולכן:
Integral[ (sin(x))^2 dx ] = Integral[ (1-cos(2x))dx/2 ] = Integral[ dx/2 ] - 0.5Integral[ cos(2x)dx ] = x/2 - 0.5*sin(2x)/2+C = x/2 - sin(2x)/4 + C​

karrr

New member
יש כאן טריק

unknown הראה לי שלשום, ששאלתי אותה שאלה: בגלל המחזוריות של הסינוס בריבוע, אותו שטח מופיע פעמיים. אבל לשטח הימני הוא שייך (מוסיפים אותו) ולשטח השמאלי הוא לא שייך (מורידים אותו) וככה הוא מתבטל ומה שנשאר זה יותר ידידותי לסביבה. תגידי אם הבנת

Pelor

New member
הנגזרת...

זה נורא פשוט 2*sinx*cosx מה שעושים זה פשוט : f(x)^a)`= a * f(x)^(a-1) * f`(x) z) (ה-Z כדי לישר את הטקסט)

ROMIK - הבה נעשה סדר בנושא

1. אינטגרל של פונקציה מורכבת. ל-א נ-כ-ו-ן לעשות אינטגרל רגיל ולחלק בנגזרת הפנימית!! השיטה הזאת נכונה אך ורק אם הנגזרת הפנימית היא קבוע. כך למשל, אינטגרל של שורש של (2x+3) יהיה (2x+3) בחזקת 3/2 חלקי (3/2), כל זה חלקי 2 שזה הנגזרת הפנימית. זה מותר כי 2 הוא ק-ב-ו-ע. לעומת זאת אינטגרל של sinx)² לא שווה ל sinx³ חלקי cosx!! השיטה לפתור אינטגרלים כאלה היא כפי שהראו לך לפני: הופכים את הדינוס או הקוסינוס בריבוע לפונקציה אחרת, שאינה בריבוע, ורק אחר כך עושים את האינטגרל. כאן מתסמכים על הנוסחאות cos2x=2cos²x-1=1-2sin²x בהתאם לצורך, מחלצים cos²x=0.5(1+cos2x) z sin²x=0.5(1-cos2x) z את האינטגרל עושים על הפונקציה ללא הריבוע. לדוגמה, אם נחשב את האינטגרל של סינוס ריבוע X, ונסמן את סימן האינטגרל ב S: Ssin²xdx = S[0.5(1-cos2x)]dx = 0.5S(1-cos2x)dx = 0.5(x-0.5sin2x)+C = 0.5x-0.25sin2x+C שימי לב שבחישוב האינטגרל של cos2x כן חילקנו בנגזרת הפנימית, אבל זאת רק בגלל שהיא הייתה מספר קבוע. אחרת - אסור וצריך למצוא טריק אחר. בהצלחה מחר.

למעלה