שאלה ממש קטנה!!

I m T h e O n e

New member
שאלה ממש קטנה!!

שחכתי איך גוזרים שורש... נגיד שורש ארבע איקס איך גוזרים? תודה מראש.

tha doggfather

New member
גוזרים את מה שבתוך השורש

חלקתי פעמיים השורש... זה רק לשורש ריבועי... !

RoMik

New member
תשובה ממש קטנה../images/Emo13.gif

נגזרת פנימית של השורש (אם יש) במקרה שלך 4 חלקי( 2 כפול השורש הנתון). אני קצת מתקשה לכתוב לך את זה כאן בצורה מתמטית מקווה שהבנת

I m T h e O n e

New member
תודה לשניכם..

אז זה בעצם 4 ___ 2*שורש ארבע איקס נכון? וזה תמיד 2 כפול השורש הנתון?? או שזה משתנה?

טיקטי

New member
תשובה

ככה גוזרים: הנגזרת של מה שבתוך השורש חלקי 2 כפול השורש בדוגמא שלך זה יהיה 4 חלקי 2 כפול שורש 4x

I m T h e O n e

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif

וזה בעצם תמיד 2 כפול השורש?? או שהמספר 2 משתנה בהתאם?

TsLiLuSHSH

New member
תעביר את השורש לאיקס בחזקת חצי

ואז האינטגרל יהיה- איקס בחזקת אחד וחצי חלקי אחד וחצי

tha doggfather

New member
בעקרון כל שורש אתה יכול להפוך לחזקה

אז אם נתון שורש כל שהוא ריבועי שלישי רביעי וכ'ו.. על איקס מסויים.. ניתן לכתוב את זה כאיקס בחזקת חצי שליש רבע וכ'ו... 1חלקי הסוג של השורש.. ואז זה אינטגרל על חזקה..

נצל"ש

יש לי שאלה בקשר לאינטגרלים... מתי אני מחלקת בנגזרת פנימית של האינטגרל? רק כאשר הפונקציה מורכבת? מה נחשב לפונקציה מורכבת? *שורש? *ביטוי בחזקה , לדוגמא 2^( x^2-2)? טוב אני אתן דוגמאות: מה האינטגרל של שורש של a^2*X? אהה ועוד משהו לא קשור לאינטגרלים , מה עושים עם חזקה שהיא מינוס שבר? חזקת מינוס זה אחד חלקי הביטוי בחזקת + אותה חזקה : X^-2 = 1/X^2, נכון? (אני לא בטוחה) מה קורה כאשר יש X בחזקת מינוס חצי? מה עושים אז ? תודה רבהההההההההההה :)

דיג דוג

New member
שתי תשובות

1. כן, את מחלקת בנגזרת הפנימית בפונקציה מורכבת. השורש נחשב לפונקציה מורכבת כאשר יש בתוכו 2x למשל ואז מחלקים ב- 2. בדוגמא של החזקה שהבאת אכן יש פונקציה מורכבת. וצריך לחלק ב 2x האינטגרל של השורש הוא a^2x כל זה בחזקת 1.5 חלקי 1.5 וצריך בעיקרון גם לחלק ב 1 בגלל הנגזרת הפנימית (אבל המספר נשאר אותו דבר כשמחלקים ב- 1 ) 2. כאשר יש X בחזקת מינוס חצי מתייחסים לחצי כשורש שני ולמינוס כשבר לכן התשובה היא 1 חלקי שורש של x מקווה שעזרתי...

.....

אז רגע, פה אני לא מחלקת בa^3 ? "האינטגרל של השורש הוא a^2x כל זה בחזקת 1.5 חלקי 1.5 וצריך בעיקרון גם לחלק ב 1 בגלל הנגזרת הפנימית (אבל המספר נשאר אותו דבר כשמחלקים ב- 1 )"

דיג דוג

New member
a הוא פרמטר

הנגזרת הפנימית היא הנגזרת של ה x בלבד. ה a הוא כמו כל מספר רגיל אחר, את לא גוזרת אותו.

pallidfool

New member
הנה טיפ ../images/Emo4.gif

למי שיודע לגזור (
): אתם תמיד יכולים לבדוק שמצאתם פונקציה קדומה נכונה ע"י גזירה שלה... אז אתם אמורים לקבל את הפונ' המקורית.

symptoms

New member
אני לא יודעת לגזור../images/Emo4.gif ../images/Emo59.gif

או לעשות אינטגרל
בכלל את רוב החלק השני אני מנחשת
רעות

pallidfool

New member
../images/Emo3.gif

דווקא בגזירה אני אף פעם לא מבין למה יש טעויות גדולות... טעויות של מקדם או משהו כזה אני מבין כי אפשר להתבלבל וזה קורה הרבה, יש חמישה חוקים שצריך לדעת:
(f(x) + g(x))'=f'(x) + g'(x) (f(x)*g(x))'=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x) (f(g(x)))'=f'(g(x))*g'(x) (c*f(x))'=c*f'(x) (f(x)/g(x))'=( f'(x)*g(x) - f(x)*g'(x) ) / g^2(x)​
(ולשניים האחרונים בכלל אפשר להגיע בעזרת השלושה הראשונים) ולזכור בע"פ כמה נוסחות גזירה, ואז זה פשוט תהליך טכני... דווקא כשיש הזדמנות כל כך מתאימה ללמוד ליישם משהו בצורה טכנית, לא עושים את זה כמו שצריך (בכיתה שלי, לפחות...)

symptoms

New member
אני יודעת את החוקים ../images/Emo59.gif

אבל אני עדיין מתבלבלת תמיד
רעות

למעלה