שאלה מיסטית

אייני

New member
הבנתי מדבריך שיש לה מישהו אחר.

ולכן התשובה ברורה - אם אתה אוהב אותה באמת ובתמים אתה אמור לכבד ולהבין את הבחירה שלה - ואפילו לא לרצות לשנות אותה, ולא משנה כמה אתה נפגע וסובל מזה.

האם עשית את זה?
במידה ולא - הרי לך התשובה. הפגנת למעשה בפומבי שאינך אוהב אותה, אינך מכבד את בחירותיה, ואף מוכן לפגוע בה ובמערכת היחסים שלה עם אותו אחד. למה שתרצה איתך קשר?

sani48

New member
כי לא כל מה שאנחנו רוצים בחיים

אנחנו אמורים לקבל,יכול להיות שפשוט היא לא באותו ראש שלך(הכוונה שאתם שונים מדי),והיא לא ראתה בך אפילו רבע ממה שאתה ראיתה בה,בנוסף לזה יכול להיות שגם הפחדתה אותה עם כל החיזור גורלי שלך(לחצתה מדי),על כל מיקרה זה מוזר איך אתה אוהב כל כך מישהי שבחיים לא רצתה להיות להיות בשום קשר איתך(אפילו קשר ידידותי)

תשובה

אני לא רוצה אותה בגלל נשיותה. אני אוהב אותה בגלל תכונותיה הטובות ורוצה להיות אתה ככל האפשר ולעשות אתה דברים ככל האפשר. לו רצתה לפחות לדבר אתי, הייתי מאושר הרבה יותר עכשיו.
אני מתגעגע אליה, לשהות אתה ולהנאה מאישיותה הטובה, והיא חשובה לי מאד. לא חיזרתי אחריה ואין לי כוונה כזאת, ניסיתי ליצור אתה קשר בכך שנתתי לה דאגה ואהבה ומעשים טובים ודיבורים טובים. אני אוהב אותה כי הכרתי אותה 4 שנים וראיתי כמה היא נחמדה. לא יכולתי להתמודד עם רגשותיי החזקים אליה ולכן איבדתי שליטה ואני מתחרט על זה. השאלה הפעם הייתה מיסטית: אם הפכתי את העולם בשבילה ועברתי מאבק רוחני שלם בשבילה, זה לא סימן שאנחנו מתאימים? אין ספק שהיא הכי מתאימה לי, למה היא חושבת שאני לא מתאים לה?

אייני

New member
כן, אין ספק שהיא הכי מתאימה לך

למעט הפרט הכי חשוב שיכול להיות - היא לא רוצה אותך.
ככה שמעבר לפרט המרכזי ביותר, החשוב ביותר, והעיקרי ביותר - כן. אתם מושלמים ביחד.

ובכל מקרה - אם הפכת את העולם בשבילה ועברת מאבק רוחני שלם בשבילה - זה לא אומר *כלום*, אפילו לא קצת - על מידת ההתאמה. דברים כאלה מעידים רק על מידת האהבה או הרכושניות או האובססיביות וכד' שיש לך. במילים אחרות - דברים כאלה מעידים על קיומו של רגש חזק מאוד מאוד אצלך (אולי יותר מרגש אחד). לא מעבר לכך.

קודם כל

זאת לא רכושניות ולא כפייתיות אלא אהבה אמתית. באותה תקופה הייתי מדבר עם אנשים זרים בכל מיני מקומות עד ששכחתי איך מדברים עם חברים. דיברתי בדרך פילוסופית לא ברורה ולא הבינו שאני אוהב אותה. היה לי פסיכולוג שהתעלל בי בגלל רצוני בה והאשים אותה בכוונות רעות. נלחמתי במשך שנים להוכיח שאף שאני פילוסופי ושכלי, כוונותיי טובות ואוהבות ואני מעדיף לדבר עם חברים ולא עם זרים, ואותה אני אוהב הכי הרבה בעולם ולכן ככל שאני אוהב אותה אני יותר אוהב בני-אדם.

sani48

New member
קודם כל

תלמד לשרשר את התגובות שלך למי שצריך,אני רק שאלתי איזה מאבק רוחני עברתה למענה,עדיין לא עניתה על זה(ואם עניתה אז זה עדיין לא ברור),על כל מיקרה אם עברתה איזה שינוי חיובי כלשהו בחיים שלך,אז זה צריך להיות למענך בלבד ולא למענה,כך שאין פה קשר שהפכתה עולמות בשבילה או משהו בסגנון,בעצם הדבר היחיד שעשיתה למענה,זה שהפסקתה להטריד אותה(אני מקווה),שזה באמת צעד חשוב,רק חבל שאתה מעסיק את עצמך כל הזמן בשאלות למה היא לא רוצה איתך שום קשר,שהיא בכלל נשואה,אם אתה קורא לעצמך באמת בן אדם רוחני,אז תפסיק להיות כל כך צר אופקים,תפנים את המציאות,ותמשיך הלאה

כן שרשרתי אליך

זה המאבק הרוחני. היא חשובה לי בתור אדם ולכן חשוב לי להיות אתה בקשר. גם אם היא נשואה, היא יכולה לפחות לדבר אתי ולהתיידד אתי. חשוב לי שתאהב אותי כי אני אוהב אותה. אני מצטער שהיא לא חושבת שיש בי מעלות שתוכל לאהוב.

sani48

New member
היא יכולה,אבל היא לא רוצה

אז אם באמת אכפת לך ממנה תכבד אותה ועל תעשה שום דבר שיטריד אותה (הטרדתה אותה כבר מספיק) ,בעיני אתה חושב בצורה די ילדותית ,יש עוד מיליונים כמוך שאהבו מישהי שלא רצתה שום קשר איתן,וגם הבחורות האלה היו טובות מיוחדות ומקסימות,אז מה?הם צריכים להיות 20 שנה בדיכאון בגלל זה?למה אתה עושה מזה סרט כזה דרמטי?תקח דברים בפרורציה, אתה אוהב מישהי שבחיים לא היה בנכם שום סוג של קשר חברי(לא ידידותי,ולא רומנטי),אלה רק קשר מקצועי,ואתה טוען שהיא חשובה לך יותר מהמשפחה שלך,זה ניראה לך הגיוני?מקווה שלא אמרתה למשפחה לך את זה
,הסדר עדיפיות שלך בחיים מעוות,תתבגר,ותתחיל להעריך את מה שצריך להעריך באמת,ותשתדל להתחזק יותר,עם תמשיך להיות כזה עדין נפש,אז צפוים לך בעתיד קשים הרבה יותר גדולים שיכולים להפוך אותך לגמרי,לגבי הרוחניות,כל עוד תישאר באותה נקודת מחשבה,ותמשיך לחשוב כמו רובוט,אז אתה לא תיהיה בחיים בן אדם רוחני,מצטער עם הייתי ישיר מדי

תשובה

אני לא בדיכאון, אני עצוב. אני אוהב אותה כי הכרתי אותה במשך 4 שנים ואני מרגיש שהיא האדם הכי מתאים לי מבחינת אופי. אני מספיק מבוגר. אני חזק נפשית אבל כיוון שזה רגשי אמתי של עצב זה משפיע עלי באופן טבעי ואנושי ואני לא יכול להתכחש לו. היא לא חשובה לי יותר ממשפחתי, אלא אני חושב שאני אוהב אותה יותר מאת משפחתי ואת עצמי כי יש לה אישיות נהדרת שיוצרת בי רגשות עצומים. אני לא כמו רובוט, אני פילוסוף ומאמין בדרכים פילוסופיות ורוחניות. אני מאמין בדיבור וביכולת לנצלו למטרות יעילות כמו להיות תקיף וענייני וברור וגם רוחני ואוהב.

sani48

New member
אה אוקי,אתה לא בדיכאון

אתה עצוב,אבל כמה זמן אתה עצוב?משהו כמו 20 שנה?אז מה אם היא מתאימה לך מבחינת אופי,ויש לה אישיות נהדרת?זה סיבה לאהוב אותה יותר מהמשפחה שלך?ויותר מעצמך?מה היא עשתה בשבילך שאתה צריך לאהוב אותך כל כך? כמו שכבר אמרתי לך,התפיסת מחשבה שלך לגבי הבחורה הזו ילדותית ולא מציאותית,תתעורר,הגיע הזמן לצאת מהחלום, ,אם אתה שואף להיות בן אדם רוחני,אז תנסה לצאת מהנקודות מחשבה המקובעות שלך,אחרת אתה תישאר באותו מקום עוד הרבה זמן,וזה גם יכול להחמיר,שיהיה בהצלחה

תשובה

אני אוהב אותה לא בגלל מה שעשתה בשבילי, אלא בגלל מה שאני מוכן לעשות בשבילה. היא האישה הכי חשובה בחיי, תמיד אמשיך לאהוב אותה. אני רוצה להתחתן אתה ולחיות אתה. אני מרגיש שאף-פעם לא אוהב אישה במידה כזאת כמו שאני אוהב אותה. כל החיים. כי זאת האהבה של החיים. יש לה אישיות נהדרת, הכי טובה מכל אדם אחר שהכרתי אי-פעם. זה לא חלום, זה מאד אמתי. הכרתי אותה 4 שנים והבחנתי באופייה וגם דיברתי אתה על חייה להכירה יותר. להפך, אהבה לאדם רגש רוחני מאד. אולי תאמר שלו הכרתי אותה יותר או אם אכיר אותה עכשיו אגלה בה תכונות שונות, אבל אני בטוח שמעלותיה העיקריות והחזקות יישארו בה תמיד, וההיכרות אתה בטיפול הייתה כל-כך משכנעת שאני בטוח שגם לו היינו בקשר הייתי ממשיך לאהוב אותה מאד.

Megie

New member
כי זה שאתה

הסקת, שבכדי שהיא תרצה אותך-תצטרך להפוך את העולם, לא אומר שהיא בכלל רצתה שתעשה את זה מלכתחילה..ככה שזה לא שינה את העובדה כי לא הייתה מעוניינת..אתה זה שחשב שהתנהגות או מעשים ישנו משהו..בפועל זה לא תמיד נכון.

עוד שאלה

עכשיו היא פסיכולוגית מבוגרת. אם כשאשלים את התואר השני עוד כמה שנים, אבוא למשרדה ואבקש להיות מטופל שלה ואבטיח לא ליצור אתה קשר אישי, אתם חושבים שהיא תסכים?

או יותר נכון

אולי פעם כשאהיה מרצה וחוקר באוניברסיטה, היא תלמד משהו באותה אוניברסיטה, נכיר מחדש וייוצר בינינו קשר. אם אלוהים ירצה.

למעלה