שאלה מיינסטרימית.

B.M.F

New member
לא זאת הנקודה

הפריעה לי הקשר שמר שייקה הנכבד עשה בין מכונית להשקעה כלכלית ולא סוג הרכב. לא רמזתי ובטח שלא אמרתי שאמרת משהו רע ו/או מזלזל. מלחמה זו לא, אלא הבעת דעה. כמו שציינתי, הגבתי אישית לאחר ששייקה בחר בדרך זו. בוקר טוב.

מצמץ

New member
שייקה

אם אתה מחפש יפנית בסביבות ה 100K-90K ואתה שולל את הטיוטה וחושב ללכת על הלנטיס, אולי כדאי שתשקול גם ללכת בכיוון של ההונדה סיוויק, אומנם היא קצת קטנה אבל לא יותר מהמכוניות שהזכרתה ואולי אף תהיה מרוצה ממנה (כמו רוב הלקוחות של הסיוויק) זו מכונית איכותית אמינה (יש כאלה שטוענים שהיא מהנה לנהיגה) ויש לה סחירות גבוהה בשוק. הסיוויק גם מציעה חבילה משתלמת יחסית למחירה. אוכל להמליץ לך לחשוב גם על מכוניות כמו הפורד פוקוס, ופולקסוואגן גולף שהן מכוניות נוחות בטוחות איכותיות ואמינות שנמצאות בגדר תקציבך. לדעתי האישית זה לא משנה איזה מכונית חדשה תקנה מקבוצה זו,כי כולן בטח יפסידו כ 8K בשנה כמו רוב המתחרות שלהן. מכוניות פיז´ו בארץ תמיד הפסידו בערכן מאז ומעולם כך שההשוואה בין ה306 למגאן איננה מדוייקת.

שייקה.

New member
תודה. באמת לא חשבתי על

הסיוויק וזו בהחלט אופציה. אני אזמין נהיגת מבחן עליה(לא קונה בלי לנהוג קודם..). שייקה

twingo

New member
הונדה סיוויק מנסיוני האישי:

אני נהגתי על הסיוויק החדשה (האצ´בק אוטומטית) לפני כחודשיים, ואלו מסקנותי: מנוע חובב סל"ד גבוה, שקט, חלש ביחס למשקל הרכב= הרכב איטי יחסית (אפילו לעומת משפחתיות) בעיקר בתחושה. זוויות גלגול ניכרות, נוחות נסיעה בינונית. מרווח פנים מעולה. ארגונומיה טובה, אכות תא נוסעים סבירה אך הכל נראה פלסטיקי וזול. פרט לכך, הסיוויק יקרה מדי, במיוחד ביחס לתמורה. לדעתי ניסאן אלמירה או סובארו אימפרזה יהוו לך רכישה עדיפה.

© DrorZi

New member
ועכשיו דעתי ...

אחרי שכולם הלכו פה מכות
.... סיוויק לא הייתי לוקח, מחירה מוגזם ללא הצדקה ואין לה שום, ממש שום יתרון על המתחרות. לפי הדברים שציינת שייקה דווקא הטויוטה היא היא הבחירה הכי טובה אבל מכיוון שפסלת אותה (וחבל) נשארנו עם הסובראו לנטיס ואלמרע, הסוברארו חלשה ועיצובה לא משהו לדעתי, הלנטיס תהיה המונית מידי כשתמכור אותה ורק אם יהיה לך רכב נקי נקי תוכל להפטר ממנו מהר ובמחירון (ככה אני רואה את זה), לדעתי האלמרה היא הבחירה שלך, היום ניתן להשיג את מנוע ה 1800 במחיר של הלנטיס 1600, שווה בדיקה. אני רוצה לציין שדעתי היא כשל BMF אך אהיה פחות בוטה ואגיד שגם אני אישית לא רואה למה אנשים חושבים שרכב זה השקעה כלכלית, האם לא שמת לב להבדלים באיכות הנהיגה בין ה 306 לבאלנו ? האם לא שווה להפסיד עוד 150 (מחיר ארוחה אחת במסעדה) שקל בחודש רק כדי לנהוג יום יום במכונית מפנקת ? רכב תמיד יעבד מערכו, חלקם קצת יותר חלקם קצת פחות.
דרור זי, בלי מכות.

itzik93

New member
דרור - כמה נקודות חשובות....

לאחר ניסיוני עם משפחתית FULL SIZE עם מנוע 1.8 - אני לא הייתי ממליץ לכל אחד ללכת ולקנות אחת כזו - אלא אם כן באמת יש לו משפחה. לפי מה שהבנתי מהבחור, הוא עדיין רווק ויש לו חברה (יענו, אין ילדים
) ולנסיעות עירונית בעיקר ה 1.6 תהווה בחירה מצויינת - גם מבחינת סחירות (חברים, אי אפשר לשנות את הישראלי המצוי ביום, הוא אוהב 1600 !) וגם מבחינת פשרה מצויינת בתצרוכת הדלק בעיקר בנסיעות עירוניות - שלכך מיועדות רוב האוטומטיות. ה 1.8 אוטו´ זה עולם אחר, תגובת מצערת חזקה (למרות הגיר האוטומטי) ובאמת שרוב המשפחתיות האוטומטיות עם מנוע 1.8 יתקשו לעמוד מולה בקו מקביל - במיוחד בעליות.... אבל כאן, לא מדובר על נהג חובב זוויות גלגול ובלימות חירום על בסיס קבוע, אלא על מכונת שינוע שתאבד כמה שפחות מערכה - ותהיה לטעמו האישי של שייקה... לא תזיק עם היא תיסע טוב ותהיה נוחה מאוד. אומנם מדובר ב 150 ש"ח, אבל מבחינת טווח שנתי, מדובר בעלות של ביטוח חובה ! (1800 ש"ח) - ומי שמחזיק אוטו, לא ממש אוהב את ה"בום"-ים האלו. אי לכך ובהתאם לזאת, אני מציע לשייקה להתמקד יותר בדגמים של ה 1.6 איציק

be_roo

New member
שייקה, הזמנה....

תרשה לי להתנצל אם נפגעת ממשהו כאן. אכן הטון היה מתלהם ותוקפני במקצת, אולם נסה להבין, כי פשוט הנושא קרוב ללבם של הכותבים, ולעיתים קשה להם להתייחס להודעה בודדת, ולהתעלם מכל ה-30 שקדמו לה באותו נושא. חבל להכנס להתגוננות, הדבר הטוב ביותר הוא פשוט להתעלם ולתת לכותב להרגע בעצמו. תקיפה חוזרת פשוט מסיטה את תשומת הלב מהעיקר. ורק רציתי להוסיף שמאוד נהנתי מסגנון כתיבתך (לאחר סינון הטון :) ), ונראה לי שאם רק תשאר איתנו קצת, תשמח להכיר את כולם, ולגלות שבסך הכל אנחנו אוהבים להסכים לא להסכים. שיר, מסכינת שלום

שייקה.

New member
תודה ../images/Emo9.gif

אני קורא את הפורום פה ושם כבר הרבה זמן. לכתוב לא ממש יצא לי. אני חושב שרק מפני שאני כבר מכיר את "הלך" הפורום, החלטתי להמשיך בדו שיח. אני בטוח שכל מזדמן אחר היה פשוט פורש בשיא ועובר לפורום אחר, או לשאול את דעתו של השכן(ואז כמובן,היה גומר עם לאנטיס בחניה...
) תודה על המחמאה,הסמקתי. שלך שייקה (שכרגע האלמרה האימפרזה והלאנטיס עומדות בראש מעייניו...)

twingo

New member
אלמירה ואימפרזה ../images/Emo45.gif לנטיאיכס? ../images/Emo31.gif

itzik93

New member
לשייקה - כנס לכאן.

כנס ללינק המצורף מטה אם אתה רואה עיברית הפוך: תן קליק-ימני בעכבר, בחר באופציה קידוד/Encoding ועבור ל-עיברית(WINDOWS). אשמח לענות על שאלות נוספות. איציק

למעלה