שאלה מיינסטרימית.

שייקה.

New member
שאלה מיינסטרימית.

היי לכולם. נתחיל מזה שבעיקרון אני די דומה לכם. אני אוהב את חווית הנהיגה, אוהב מכוניות, בעיקר אירופאיות, ובחיים לא חשבתי שאני אקנה רכב יפני, ועוד, רחמנא ליצלן, אוטומטי. עד שבוע שעבר בערך. מכיוון שהרכב ישמש גם את החברה, שנוהגת רק על אוטומטי, ומאחר ואני חייב רכב שישמור על ערכו בצורה מכובדת, ועוד סיבות שונות ומשונות, אני כנראה אלך על רכב אוטומטי חדש, וכנראה יפני, באזור ה90K עד 100K. קורולה לא באה בחשבון מפני שאני מתעב את המראה. מאזדה די עונה על הציפיות(שמירת ערך) אך אחרי הכל היא עדיין עממית מדי. יש המלצות נוספות? נ.ב-אני לא אקנה מגאן למרות שאני וגם החברה אוהבים את הרכב, אך נכוונו עם מכירה של 306(ירידת הערך לאחר 3 וחצי שנים היתה פשוט מדהימה..) ולכן אין סיכוי לחזור על הטעות. תודה מראש חבר´ה שייקה

twingo

New member
שייקה, שים לב.

אם אתה וחברתך אוהדים את המגאן- ודאי תשמחו לדעת: למגאן עלות אחזקה (טיפולים, חלפים, תיקונים) נמוכה באופן ניכר מזו של מאזדה, ובמיוחד טויוטה. מחיר קורולה 98´ 1.6 אוט´ עומד על 66 אלף ש"ח- ומדובר בסדאן. מחיר מגאן מקבילה, שנת 98 אוט´ עומד על 64 אלף, ואל תשכח שמחיר התחלתי של מגאן נמוך בכמה אלפים טובים= לטויוטה קורולה ירידת ערך זהה או רעה (!) מלרנו מגאן. כמו כן- שים לב שבזמן זה עברה המגאן מתיחת פנים רצינית, שאמורה להוריד מערכה- אך זה למעשה לא קורה. לפי נתונים אלו, והכרותי עם המגאן במשך 3 שנים (ללא תקלות..) אין לי אפשרות אחרת מלהמליץ לך על המגאן. כך תשלב את חדוות הנהיגה עם אחזקה ושמירת ערך סבירים. אם בכ"ז לא השתכנעת, סובארו אימפרזה או ניסאן אלמירה (שמירת ערך בינונית) תהוונה בחירה לא רעה. רק דבר אחד! תתרחק מהלאנטיס, סופה ליפול.

שייקה.

New member
תודה טווינגו.... ../images/Emo13.gif שמע סיפור:

שנת 1996. בחורה נחמדה(שהיא היום חברתי) רוכשת לעצמה סוזוקי באלנו 1.6 אוטו´. באותו זמן הוריה רוכשים פיז´ו 306 סידאן,1.4 ידנית. מחיר שתי המכוניות היה זהה פחות או יותר(מוזר אבל נכון). בשנת 99 הוריה מוכרים את הפיז´ו ב43 אלף שקלים וגם זה בקושי. חברתי מכרה את הסוזוקי ב62...הנה,כך התעופפו להם 9 אלפים שקלים. מזה בדיוק אני רוצה להתרחק. שייקה

twingo

New member
חבל שאתה משליך על כל אירופה...

בגלל נסיון עם 306 אחת. המגאן כמו שהראתי לך שומרת היטב על ערכב- וגם הקליאו של רנו, לה שמירת הערך הטובה בקבוצתה- יותר אפילו מדייהטסו שרייד!! נראה לי שכל מטרת מכתבך היא לקבל מאיתנו צידוק לרכישת רכב יפני- וזה לא יקרה בקלות.

שייקה.

New member
טווינגו, כבר אמרתי תודה לא?

אני לא מבקש ממך הצדקה לשום דבר. את הדילמות שלי אני אפתור בעצמי, האמן לי. אם תיקרא שוב את הודעתי, תשים לב שאני מפרט את המניעים שגורמים לי להחליט על קניית רכב יפני, ומבקש מכם המלצות. לא הצדקה ולא נעליים. תודה שייקה

twingo

New member
אם אתה דובק בשלך,

ולא שם לב לכך שהמגאן שומרת על ערכה, למה ההמלצה? אולי תגיד על מה חשבת, אנחנו נגיד "בחירה מעולה" לא משנה מה תגיד, וכולם יהיו מרוצים. עד אז, המגאן היא הבחירה העדיפה לדעתי, -כולל- שמירת ערך.

שייקה.

New member
קשה לך אה?

קשה לך להבין שאני לא מחפש לפתור איזשהו דיסוננס ע"י כך שתגיד לי "אחלה בחירה". מה ששאלתי, זה אם יש איזושהי המלצה ע"פ הצרכים שתיארתי. ותשובה לשאלתך: אחת מהאופציות עליהן אני חושב היא ניסאן אלמרה. ולא, אני לא מצפה שתגיד לי "אחלה בחירה". את נסיעת המבחן שלי על הרכב הזה כבר ערכתי. דעתי עליו מוצקה,אז תודה. אני חוזר ומבהיר: אם יש למישהו המלצה אחרת, אני אשמח לשמוע. זה הכול. יום רגוע לכולכם שייקה

dw2322

New member
עוד רעיון:לגאסי משומשת

לא נהגתי בדגמים החדשים אלא רק בישנים יותר של הלגאסי. לאחר שנסעתי גם בכזו וגם בבאלנו, התפעלתי יותר מהלגאסי, והמחיר דומה למדי (עבור שנה אחורה בלגאסי, כאשר ההשוואה לגבי שנתונים ישנים יותר, לא חדש). מה שכן, חשוב שתבדקו אם האוטו לא גדול מדי עבורכם וצריך לצפות שיהיה פחות זריז. גם יפני, אוטומטי, אמין,סחיר,נהנים מהנסיעה וגם נותן תמורה טובה לשקל (משומש, בן כמה שנים).

itzik93

New member
לגאסי משומשת - ועוד משהו לשייקה

כאחד שהיתה לו לגאסי 1.8 אוטו´ (93) אני יכול לדבר בשבחיה - אוסיף ואומר שאם ברשותך סכום כסף נכבד, אני ממליץ על לגאסי דור שני (שנת 95-99) 1.8GL אוטומטית. האימפרזה מבוססת על אותם המכלולים של הלגאסי (והיא הוצגה גם 3 שנים לאחר הצגת הלגאסי דור ראשון בסוף שנת 1989 תחילה 1990) - אם אינך מעוניין בגודל ובמנוע 1.8 של הלגאסי - האימפרזה 1.6 תתן את אותם היתרונות במימדים כללים קטנים יותר. בעוד ימים בודדים אני מעלה לאויר אתר אינטרנט בעיברית שיוכל לתת לך סקירה אישית שלי + תמונות עם הרבה אינפורמציה לגבי האימפרזה - אם אתה לא ממהר, אמסור לך את כתובת האתר ברגע שהוא יהיה גמור. איציק

itzik93

New member
לשייקה - תיקון קטן להודעתך...

אמרת שהוריה מכרו ב 43 אלף שח את הפג´ו והיא מכרה את הסוזוקי ב 62 אלף שח, אמרת שההפרש הוא 9 אלף שח - אז קבל תיקון, זה 19 אלף שח. איציק

B.M.F

New member
לא במקום

אם ברצונך בשמירת ערך - קנה זהב. אני לא מבין אנשים כמוך שמתייחסים לרכב כאל מניה בורסאית. כמו האנשים ששמים מגבות ושאר ציפויים על המושבים והפאנלים כדי ש"יהיו כמו חדשים למי שנמכור לו את האוטו" - בשביל מי אתם קונים אוטו !? בשבילכם או בשביל הבא אחריכם ?! כשאני קונה רכב אני משתמש בו באופן נורמלי ולא מנסה אפילו לנשום עליו בצורה שתבטיח לי "שמירת ערך" מקסימלית. אם תשמור על רכבך כמו שצריך, טיפולים ותיקונים בזמן, שמירת הערך שלו תהיה מקסימלית. בנוסף, מר לוי יצחק השרלטן המהולל ידוע בקביעת המחירים מופרכת מיסודה ברוב המקרים ולכן כשמוכרים רכב לא צריך לתת למחיר שיצחק מציע בתור יותר מאשר המלצה. דבר אחרון - אל תצפה לקבל את הכסף ששילמת בכל מקרה. לפחות תקנה רכב שיסיב לך הנאהנ מאשר סתם עוד פחית יפנית.

שייקה.

New member
b.m.f חמוד, כנס הנה רגע... ../images/Emo46.gif

תחילה,הייתי רוצה להציע לך לשים לב לצורת הביטוי שלך,ולשפה בה אתה משתמש. "אנשים כמוך" , "בשביל מי אתם קונים אוטו" וכל הביטויים האלה בלשון רבים נראים ונשמעים לא כ"כ טוב. מישהו נתן לך מונופול על קניית רכבים? אמרתי שאני שם מגבות על הכיסוי והפאנלים? איזה תסכול בדיוק גורם לך לתקוף אותי כמו שתקפת? שנית, לגבי ההערה שלך בקשר לקניית זהב, תודה, אני אוותר, את כספי כרגע אני אשקיע במניות עתירות טכנולוגיה. זה הזמן. כשתירצה עזרה בהשקעות, אתה מוזמן לפנות אלי, בדיוק כמו שאני פניתי אליך לקבלת עזרה לגבי קניית רכב. שלישית, לגבי הערתך ש"אם אני אשמור על הרכב כמו שצריך הוא ישמור על ערכו", דבר אחד אני יכול לאמר: בולשיט. הפיז´ו 306 המדוברת נישמרה גם נישמרה, היתה יד 1, הק"מ היה נמוך, טיפולים בזמן(עם הוכחות וקבלות שנישמרו) ועדיין, הפסד הכסף(מה לעשות אבל אכן מדובר על הפסד של כסף!) היה גדול, במיוחד יחסית למכונית שזכתה "מכונית השנה" באירופה באיזו שנה שאני נורא מצטער ששכחתי.(אתה רואה? גם אני יודע לקרוא את "אוטו" לפעמים) רביעית, אין לי מושג מהו הידע שלך לגבי כלכלת שוק, ולגבי שוק המכוניות בפרט, אבל כמו כל שוק, גם לשוק המכוניות יש היצע/ביקוש, ובשוק הרכבים המחיר הנקבע כתוצאה מההיצע או הביקוש מתבטא אצל יצחק לוי רחמנא ליצלן. מה לעשות ידידי, החיים קשים. עכשיו, אתה יכול לבוא ולאמר "הוא שרלטן מהולל" ולהתייחס להמלצותיו כהמלצה בלבד, ולבקש על האלפא סוד שנת 82 שלך,80K. זה יכול להיות נורא נחמד ואני מניח שאתה יכול לעשות את זה במשך הרבה מאוד זמן....אז בוא נהיה ריאליים לרגע, ותביא לי בנאדם אחד שבא לרכוש מכונית ומתייחס לאיזשהו מחירון אחר. אין כאלה נכון? חמישית(אל תדאג אני מסיים), אני מניח שאם אני ארכוש סובארו אימפרזה טורבו, או איזו מאזדה מיאטה אקזוטית, אתה די תקנה בזה שלי יש פחית יפנית שלך אין, נכון?
שיהיה לכם יום טוב שייקה

B.M.F

New member
אדון שייקה

דבר ראשון, אתה יכול להרגיע את האגו שלך - לא התכוונתי אליך ספציפית בכל מה שכתבתי. אבל אם מה שאתה מחפש זו השקעה כלכלית ברכישת רכבאז זה פסול לדעתי. מה לעשות, ככה אני חושב. ואם זה עיקר רצונך השקע במה שייתן לך תשואה יותר גבוהה כמו שכתבת לי במכתבך חסר הפרופורציות. המחירון של מר יצחק מצליח רק בגלל שאנשים כמוך מקשקשים ש"מה לעשות - זה היצע וביקוש" אז אל תתחיל לי פה ויכוח פילוסופי בנושא. תודה. ה-306, אוטו נהדר בכל קנה מידה חוץ ממדד השיקולים הלקוי שלך, מראה ביתר שאת את חרפת "המחירון". לשאלתך בנוגע למיאטה/אימפרז טורבו ושתו´ - ממש לא איכפת לי איזה רכב תקנה, מצידי תקנה קוריאנית אוטומטית, הבעתי את דעתי ואני עדיין בטוח בה - האירופאיות עדיפות. אני לא מתוסכל לא אקנא ובטח שלא חמודי, לפי מה שאני רואה אתה מתוסכל. וחמודי רק החברה שלי יכולה לקרוא לי אז אנא ממך. תהנה בפחית החדשה שלך.

© DrorZi

New member
חברה, פרופורציה

הויכוח עצמו לעניין, דרך הכתיבה לא ממש. לא מעניין מי התחיל, בואו נסגור פה את הפן האישי ונמשיך להתווכח על הנושא עצמו OK
דרור זי, יאללה מכות יאללה....

B.M.F

New member
דרור, אני הגבתי לגופו של עניין

הבחור פנה אליי אישית - אז הגבתי אישית. אין לי שום דבר אישי, לא מכיר את את אדון שייקה בנכבד בכלל.

מצמץ

New member
חברה תרגיעו (מה קרה לכם?)

הבנאדם רק שאל את דעתנו על מכונית חדשה בתחום תקציבו, וכמעת העלתם אותו על המוקד בגלל שהוא לא רוצה לקנות "צרפתית". הבנאדם לא צריך אותנו בשביל שנסביר לו את "תורת" הערך הכלכלי של המכונית (זו כבר בעיה שלו ולא שלנו), הוא רק ביקש המלצות. אני יודע שאתם לא כאלה בדרך כלל, אבל זה דבר אחד "לרדת" עלי (אני קרציה מעצבנת, אני יודע) אם דעתי לא מקובלת עליכם, לבין "לרדת" על אדם תמים שמבקש דעה והבנה. אם הוא היה מבין במכוניות הוא לא היה מבקש את דעתנו נכון? מצמץ, אתכם הסליחה על "הנאום" (הקצת קשה), אבל זה נראה לי במקום.

שייקה.

New member
תודה רבה. והערה קטנה...

זה שאני שואל את השאלה ומתייעץ איתכם, ממש לא אומר שאין לי מושג בתחום. אני מתעניין וקורא הרבה, ואפילו עברתי קורס נהיגה מתקדמת בבריטניה, אך מה, בשנה האחרונה לא יצא לי להתעדכן יותר מדי בתחום מסיבותי אני, ולכן איני מעודכן בהתפתחויות האחרונות. לכן הדגשתי שאני יודע מהן מגבלותיו של רכב יפני, מה איכיותיו של רכב אירופי, וראבאק, אני לא הולך לרכוש כאן לאדה. אני חושב שאני מספיק שקול ומספיק בוחן(כאן וגם בנסיעות מבחן שלי, כי אחרי הכל מה שחשוב לי זה טעמי ולא טעמם של אחרים) בכדי לא לקבל קיטונות של הטפות מכם. תודה לכל מי שכן עזר(ועזרתם, באמת תודה) שייקה

B.M.F

New member
איבדת את הצפון ?

בסה"כ הבעתי את דעתי. זה שמר שייקה לקח את ההתייחסות כדבר אישי נגדו זה עניין שלו.

מצמץ

New member
B.M.F

גם אני חושב כמוך שהכי כדאי לקנות מכונית אירופאית (גם אם היא מאבדת מערכה יותר מיפנית), אבל שייקה לא מעוניין לרכוש צרפתית (ע"ב נסיונו האישי) וזה נראה כאילו שאתם עומדים לשחוט אותו על כך. לא הגבתי אישית נגדך (אף פעם לא אמרתי עליך משהו רע/מזלזל נכון?) אבל אתם עושים מלחמה מעניין "טעם וריח".

למעלה