שאלה מטרידה

• פותח הנושא TIP.
  • פורסם בתאריך

TIP.

New member
שאלה מטרידה

שאלתי היא : האם יכול להיות שכל הקטע הרוחני - הוא בתוך הראש בלבד ? כלומר , מי מרוצה להאמין מוצא סיבה לכך - ולכן מאמין ! ומי שלא רוצה - (פשוט בתוך הראש) - לא מאמין . ויותר מזה - גם מי שמאמין בשלב מסויים יכול להגיד כל הרוחניות / ההרגשות האלה - הכל אצלי בתוך הראש - אני נתתי לכך תוקף. האם כך הדבר ???? מחכה לתשובה - TIP

זהבית

New member
הכל נכון

כל דבר שאדם רוצה להאמין בו יכול להיות בתוכו או מחוצה לו הכל נכון כשאדם מאמין במשהו

S.L.

New member
ואם

ואם אדם מאמין (-חושב) שאין מה להאמין. ז``א הוא דטרמיניסט, היה עולם ויהיה, גם כשלא יהיו בני אדם - איפה נכנסת הרוחניות?

אלדר

New member
טוב אז.....

בוא נראה... אתה חושב זה כבר טוב.... ססססתתתתתםםםם לא אישי... מה זה להאמין בכלום?? גם זו אמונה אם כי היא ריקה במקצת אבל אמונה... אבל יש כל כך הרבה דברים להאמין בהם שכמעט אי אפשר לספור... ואם מישהו לא מאמין ב``רוחניות`` או בכל מה שקשור לזה היום ראיתי בספר אחד שנפגשתי בוא ממש במקרה ככה: יש כאלה שמאמינים פחות וכאלה שיותר ולא תמיד הם מאמינים באותו הדבר... וכולם אם כי רובם לא יודעים מאמינים ב``אלוהים`` זה או אחר (כולם הם אחד) הם חושבים שה``אלוהים`` שלהם לא קיים אבל אחרי הכל הם מאמינים בטבע שגם הוא ``אלוהים`` הוא שם שני לו.... ככה פחות או יותר היה כתוב... ואת שם הספר הזה אם אני לא טועה הוא: ``כשהנעל מתאימה לרגל`` ואת שם הסופר לא ידוע לי.... אור ואהבה לכולם... נ.ב. זה ענה לך מדוייק על התשובה גם הטבע הוא אלוהים בפני עצמו ובזה כולם מאמינים כי הוא קיים ושם... tksr

Tal_Ya_Tal

New member
מה שמאמינים בו, הופך להיות אמת B-)

המפתח מצוי בידנו: * מה שאנו נותנים, אנו מקבלים * מה שאנו מקרינים, משתקף בחזרה אלינו * מה שאנו מאמינים בו, הופך להיות אמת עבורנו * כל מחשבה שאנו חושבים, יוצרת את עתידנו זוהי תמצית המודעות ;-) L&L TALYA

אלדר

New member
נכון טליה אבל.....

במה אנחנו רוצים לאמין... במה אנחנו מוכנים לאמין? והאם אפשר לרצות כל כך במשהו ולאמין בו ואותו הדבר אתה לא יכול לעשות אלה מישהו אחר יקרה? כאילו אם אני ירצה משהו כל כך חזק ויאמין בו אבל רק מישהו אחר יכול לעשות אותו יקרה???. כאילו זה לא קשור במישהו השני וברצון שלו??? ומה אם הוא יחליט אחרת? וזה עוד בלי לדבר... וטליה אם משקפים אהבה אז אותו אחד או אחת תחזיר לך אהבה באותה מידה? ואם אתה אוהב מישהו או מישהי בעיוור אז זה יהיה ככה גם הפוך? כאילו מה שנותנים מקבלים ומה שמקרינים משתקף חזרה אבל מה אם זה לא יקרה? כאילו אם למשל אני יואהב מישהו או מישהי כל כך אבל אני יודע שאותו אחד או אחת שונא\ת אותי מאוד אז זה יקרה ואותו אחד אחת תשתנה או שלא? ומה שאני נותן אני מקבל במקום אבל איך במקום? ומאיפה? אני יודע מאיפה מהיקום שמחזיר לך על שנתת לו אבל מאיפה מי יתן לך בחזרה? כל זה ממש פתוח לדיון כאן וצריך תשובה מקצועית יותר.... (לא שאני לא יודע את התשובה אבל זו דילמה שצריך ו..) אור ואהבה לכולם... tksr

למעלה