שאלה -מטפלת בהריון

judith4

New member
../images/Emo45.gif מסכימה לכל מילה

ומזכירה כאן, שאסור לפטר אישה בהריון! ואם עושים כן יכולים להיות חשופים לתביעה כספית, שסיכויי ההצלחה בה מבחינת המעסיק קלושים. מבינה גם את תחושת הבעסה של המעסיקה, אבל צריך לזכור מה אומר החוק.

ל-LILEND

זה בדיוק מה שאני עקרונית חושבת וזה מה שעניתי לה מהבטן (תוך כדי ניחומים והצעת פתרונות) אבל בעלי חושב כמו 2 הודעות מעלייך ורוב האנשים שהגיבו לה ותהיתי, האם אני קדושה יותר מהאפיפיור... בגדול, נראה לי שהאמת נמצאת אי שם

down under1

New member
זה לא כל כך פשוט

נכון שלהיות מטפלת זו עבודה מאוד, מאוד חשובה! אבל לא צריך השכלה גבוהה כדי להיות מטפלת טובה. משכורת זה עניין של הצע וביקוש. יש המון מטפלות בשוק אז המשכורת נמוכה. חוץ מזה שמה לעשות ורב הנשים העובדות מאוד מתקשות לשלם לגן מהמשכורת שלהן שלא לדבר על מטפלת אישית לילד. בטח ובטח שלא משכורת גבוהה יותר משכר מינימום. אז המשכורת הנמוכה הנסיון של הרבה מעסיקים להתחמק מתנאים והטבות לא נובע מרוע אלא מדחיקה ומחסור בכסף. לגבי אם מטפלת צריכה להודיע שהיא בהריון.. אני לא יודעת, אני חושבת על זה כבר יומיים ולא מצליחה לגבש דעה. נכון, נכון נכון שזה לא פייר שהרבה נשים הרות מפוטרות ממקום עבודה בגלל ההריון או לא מועסקות בכלל. אבל במקרה של מטפלת אחד על אחד מדובר בתינוק או פעוט אחד פרטי שניזוק לא מקום עבודה גדול שיכול לספוג אי אלו אי נזקים כחובה חברתית. כהורה אני רוצה להרגיש שטובת הילד שלי עומדת בפני המטפלת. מעשה שכזה מרמז שזה לא המצב. נכון שמבחינה חוקית זו זכותה, אבל מבחינה מוסרית מול התינוק, אני לא בטוחה.

לימיצ

New member
בתל אביב מטפלות דורשות היום 6-6500 ש"ח לחודש

אתן מודעות לזה כשאתן אומרות שהמשכורת שלהן נמוכה??

לכמה שעות ביום?

אם הן עובדות 12 שעות כשההורים בעבודה + מקבלות ילדים מהגן בשעות הצהריים + עבודות בית קלות אז זה לא הרבה... אם כי זה לא עבדות

לימיצ

New member
ממש לא 12 שעות ועבדות..8-9 שעות ביום

אני מציינת כי זו עובדה קיימת וברור לי שתל אביב זה לא כל הארץ, אבל ביהוד מטפלת לוקחת 4500 ש"ח וגם זה לא עבדות...

lilend

New member
4500 ש"ח זה שכר מגוחך בעיני. זו לא משכורת

שהייתי מוכנה להרוויח. יתרה מזאת- הטיפול בילדים חשוב בעיני עשרות מונים מאלפי עבודות אחרות ובכל זאת מדובר בשכר נמוך מרוב העבודות (4500 ש"ח עבור 8-9 שעות עבודה ביום זה שכר רעב לפי ההשקפה שלי). זה סכום שאולי הייתי מוכנה להרוויח תמורת חצי משרה אבל בוודאי שלא משרה מלאה.

פלגיה

New member
זה יותר משכר מינימום

אני לא יודעת על "רוב העבודות" אבל נראה לי שחלק גדול מהעובדים ככל הידוע לי זה מה שמקבלים עו"סים (כן. על משרה מלאה). זה מה שמקבלת אחות מוסמכת בתחילת דרכה. זה מה שמקבלת מורה מתחילה אם היא עובדת יותר ממשרה. זה שכר הבסיס של רופא סטאז'ר. כל אלה אנשים שעובדים עם אנשים חלשים - ילדים, זקנים, חולים, נזקקים, ויותר מאחד במקביל. כל אלה אנשים שלמדו בין שלוש לשבע שנים כדי להתחיל להתפרנס. עם כל הכבוד לעבודה של המטפלת ולאחריות שיש עליה - זו עבודה קלה מהרבה עבודות אחרות, יש בה זמן מנוחה (כשהתינוק ישן) ואין צורך בשום השכלה כדי לעסוק בה.

lilend

New member
שני דברים בעניין הזה- 1. העובדה שעוד אנשים

מרוויחים משכורת כל כך נמוכה לא הופכת את זה לנכון. זה נורא ואיום בעיני שכל האנשים שציינת מרוויחים משכורות כאלה! 2. לעומת רופא סטאז'ר, מורה מתחילה, אחות בתחילת דרכה- מטפלת מרוויחה את השכר הזה גם עם 20 שנות וותק וזה משמעותי. לגבי עובדים סוציאליים אני יודעת שגם בעלי וותק משתכרים מעט וזה מחריד בעיני.

פלגיה

New member
ודבר נוסף

מי שמממן מטפלת צריך להשתכר בעצמו, ולהשאיר די מחייה מתוך המשכורת שלו. הוא לא ארגון או עסק שמגלגל מחזור ויכול לגלם את המשכורות בתוך שאר העלויות. אולי מי שמרוויח 20,000 שקל נטו יכול לממן 9000 שקל מתוכם למטפלת לילד שלו. מי שמרוויח פחות - פשוט לא יכול לשלם יותר.

lilend

New member
זו טענה שאני פשוט לא מסוגלת לקבל- אם אתה לא

יכול לממן- אל תיקח מטפלת! קודם כל אני לא חושבת שצריך לשלם 9000 ש"ח בחודש אבל בהחלט 6000 ש"ח בחודש למשרה מלאה זה שכר יפה מאוד. אני לא יכולה לעמוד בשכר הזה ומצד שני לא רציתי לשלם שכר שבעיני לא הולם אז לא לקחתי מטפלת. בחרתי גן איכותי עם כח אדם איכותי ואני יודעת שהם משלמים משכורות הוגנות לעובדות שלהם (וזה כולל תנאים סוציאליים שבד"כ מטפלת לא מקבלת באופן פרטי).

פלגיה

New member
מצד שני

כל עוד יש נשים שמוכנות לעבוד בשכר הזה (כי אין להן כסף, כי אין להן עבודה, כי אין להן השכלה, או מכל סיבה אחרת) - זו תהיה המשכורת הרווחת. באיזורים שבהן אין מטפלות שמוכנות לעבוד כך - השכר שלהן עולה בהתאם. זו המשמעות של שוק חופשי. ואין שום דרך אחרת לכפות העלאה בשכר המקובל - כי מדובר בשכר שהוא גבוה יותר משכר המינימום. וגם אני שלחתי לגן. בתור מי שבעצמה לא הרוויחה הרבה יותר מ-4500 שקל לחודש לא יכולתי להרשות לעצמי מותרות שכאלה.

lilend

New member
תל אביב היא לא כל הארץ וגם בתל אביב אין לי

ספק שיש הרבה מטפלות שמרוויחות פחות.ברוב הארץ מטפלות מרוויחות מעט מאוד כסף.

החוק חל רק על מעסיק ל-6 עובדים לפחות

כך שגם מבחינת החוק יש התחשבות במעסיק במצב כזה. אני מניחה שהסיבה להבדל קשורה למה שכבר כתבו כאן- א. העלות או הפגיעה במעסיק כזה היא גבוהה. ב. אין מי שיחפה על העובדת. האמת היא שראיתי את התנאי הזה באיזה אתר, אבל לא מצאתי אותו בחוק עצמו. אני לא חושבת שהיא חצופה שהיא סיפרה בסוף שלישי. זה לפני שהיא היתה חייבת (שבוע 20). באמת שלא הוגן לדרוש לספר קודם, הרי הסיכון לאיבוד הריון בשבועות הראשונים הוא גבוה. אולי היה עדיף שהיא היתה מספרת שבוע קודם, כי זה לא ממש משנה להריון, וזה מאוד משנה לילד.

אשמח אם מישהי תמצא לי את החוק האמור

חברה שלי ממש עצובה. אתמול אחרי שנרגעה קצת ודיברנו, וגם אחרי דברים שבנות כתבו אני מבינה מאד גם את הצד שלה.... בינתיים היא ובעלה החליטו שהם ימשיכו איתה (היא מטפלת מעולה) ויכניסו את הקטן בגיל שנה וקצת למסגרת :((( לחברה שלי מאד קשה עם זה (כן אני יודעת שרובנו מכניסות קודם בלית ברירה אבל זה עניין שלה). בכל מקרה, היא הולכת לבדק משפטית כל מיני דברים כדי שלא יהיו פאלטות, עד עכשיו זה היה שחור ובלי ביטוח לאומי בהסכמת 2 הצדדים ועכשיו חבר עו"ד שלהם צעק עליהם על זה.

efratga

New member
אצלי ספור דומה

רק שלא המטפלת בהריון אלא הבת שלה. המטפלת טיפלה בגדולה ובכוונה לא הכנסתי אותה לגן רק בגיל 2.9 אחרי שנולד הבן הקטן כדי לא "לאבד" את המטפלת, והנה כשהוא בן 7 ח' פתאום הודיעה לי שבספטמבר תפסיק לעבוד כי הבת שלה בהריון והיא תעבור אליה. את הייתי יודעת זאת מראש אז הייתי שמה את הגדולה בגן קודם, ולוקחת מטפלת אחרת לקטן כי באמת בגיל שנה זה קטן מדי להכניס לגן לדעתי ומצד שני למצאו מטפלת חדשה זה ממש ספור... בסוף שכנה שלי מצאה פתרון, כי יש לה ילדה בגיל דומה ומטפלת מעולה, ופשוט היא תטפל בשני הקטנים יחד. אני מקווה שיהיה בסדר. וגם אותי זה ממש מרגיז כי את ההריון השני תכננתי יחסית מוקדם כדי לשמור על המטפלת ובסוף היא עוזבת בגלל סיבה שהיא ידעה מראש ויכלה לשתף. לפחות לא צריך לשלם לה פיצויי פיטורין... ודרך אגב אם לא שלמו לה בטוח לאומי היא לא תקבל דמי חופשת לידה מב"ל שזה שווה ערך ל- 3 משכורות חודשיות, אז כדאי שידווחו מיד אולי עוד ניתן "להציל" את המצב.

POOH*

New member
בלי ביטוח לאומי זו בעיה...

בעיקר שלהם. היא יכולה לתבוע אותם על זה שלא שילמו. בעיקר אם תרצה כסף על חופשת לידה או אם חו"ח תהיה שמירת הריון או משהו כזה.. למטפלת לא ממש משנה אם משלמים לה ביטוח לאומי או לא - כי היא יכולה לתבוע את המעמסיק אם לא שילם. למעסיק זו בעיה. POOH

מניסיון שלי עם המטפלות

אין דבר כזה "יחסים חבריים",לכל צד יש את האינטרסים שלו וקודם כל דואגים להם. מה שכן,שתעשה עם המטפלת שיחת הבהרה,תברר מה התוכניות שלה ואיך היא מתכוונת להמשיך.והכי חשוב שתזכור,שקודם כל היא צריכה לדואג לאינטרסים שלה ורק אחר כך ליחסי חברות עם המטפלת. ואגב,ניסיון שלי,הייתה לי מטפלת מצויינת,שהייתה "חברה" שלי,ידעה שאני אמורה ללדת בספטמבר והתחייבה שתהיה שם בשבילי ובשביל הילדים שלי.ובסוף,לפני חודש וקצת ,היא הודיעה שצריכה לנסוע לבקר את הבן ושהיא תחזור בתחילת אוגוסט.מיותר לציין ששבוע אחרי שנסעה הודיעה שלא תוכל לחזור.וככה נתקעתי בלי מטפלת שילדים כל כך אהבו ובלי "חברה" שכל כך בניתי עליה,חודש וקצת לפני הלידה.

למעלה