שאלה מחובבן

New member
שאלה מחובבן

אני מעוניין להתחיל ללמוד לנגן על גיטרה (מאוד) ורציתי לשאול לדעת המומחים פה איך מתחילים? כלומר,איזו גיטרה עליי לקנות (קלאסית או חשמלית),איזה אביזרים נילווים וכמה בערך זה אמור לעלות לי? אם יש לכם חנויות כלי נגינה מומלצות אז בבקשה תגידו גם. תודה רבה רבה.

New member
אוי נו

בחייכם,אם לא פה אז איפה אני אמצא עזרה?! מה כבר ביקשתי,קצת עזרה לאדם אובד!

2kewl4stanga

New member
מקווה שאני עוזר

תשמע , אל תתחיל עם חשמלית . תחשוב על זה ככה. הרבה אומרים "ואו ! איזה מגניב מה שהוא מ (מטליקה/לימפ ביזקיט/מה שלא תרצה) מנגן!" ורצים לחשמלית.מה שיקרה זה שרובם יוותרו ויראו שלא כ"כ קל להתחיל דווקא מסולו 7 דקות ויוותרו (והלך ה1000 שקל לפחות). תתחיל עם קלאסית , היא יותר נוחה , יותר זולה (300 עד 600 שקל ויש לך משהו מעולה למתחילים) תלמד בסיס ואז תעבור לחשמלית . (כמובן שזאת דעתי בלבד)

cyber2200

New member
קלאסית יותר נוחה?!

אקוסטית עוד היתי מבין.. אבל קלאסית זה אחד הדברים עם הצוואר הכי פחות נח, למתחילים תמיד הרבה יותר קל לנגן אקורד סגור בחשמלית או אקוסטית. הצוואר של הקלאסית הוא רחב נורא ויותר קשה לנגן על קלאסית מאשר על חשמלית. וניגנתי המון על קלאסית, ואז עברתי לחשמלית, חשמלית הרבה יותר קל לנגן, הרבה יותר נח (עברתי לנגן על חשמלית לפני יותר מ6 שנים...). אבל, וזה אבל רציני, חשמלית זה דבר מאד מאד יקר (בעיקר בארץ הקודש אלק), קלאסית הרבה יותר זול ולא צריך מגבר. אם אתה נעול על גיטרה חזק חזק תקנה ישר חשמלית. -- דעתי האישית אגב אומרת גם שמי ששומע סלייר לא צריך לנגן קלאסי, צריך לנגן סלייר, אפילו שזה יהיה לו קצת קשה בהתחלה. לנגן מוזיקה קלאסית בלי לאהוב את זה זה דבר נורא.

סיייבבבר אחי את סתרת את מה שאמרת

אחי שים לב אתה אמרת שהתחלת לנגן על קלאסית והיה לך קשה ועל גיטרה חשמלית יותר קל לך בטחחחחחח שיותר קל לך אחי כי אתה התחלת לנגן על קלאסית ואחרי זה שכבר היית טוב יותר ומיומן עם קורדינציה הנכונה התחלת לנגנן על חשמלית ויצא לך פיצוץ אתה מבין????? בקיצור אם אתם שואלים אותי ואני עשיתי חקר גדוללללל מאוד בקשר לזה אז ככה תתחיל מקלאסית כי בכל דבר צריך ללמוד תבסיס ונכון בהתחלה אתה תתיאש למה תרגיש שאתה רוצה להתקדם אבל קשה לך אבל תאמין לי אחי אחרי חצי שנה שאתה תנגן בקלאסית אתה תמשיך ולא תתיאש למה ילך לך בקלות ואז אחרי שנה שנה וחצי אני הייתי מציע לך לעבור לחשמלית או בס או אקוסטית מה שבא לך אח שלי מתי שתרגיש שנוח לך למה צריך להתרגל לגיטרה והיד שלך צריכה לגדול ותתחזק והרבההה דברים שיתנו בקיצור תתחיל מ-------קלאסית......

cyber2200

New member
לא הבנתה אותי... לדעתי:

יותר קל לנגן על חשמלית, לא משנה אם זה הפעם הראשונה שאתה מנגן. או בניסוח אחר: לדעתי יותר קל להתחיל מחשמלית מאשר להתחיל מקלאסית. הסיבה היחידה להתחיל עם קלאסית היא שקלאסית יותר זולה, בהרבה. ד"א חלק גדול מהמוסדות שמלמדים מוזיקה בארץ (לא יודע מה הולך בעולם בנושא הזה) כן ממליצים או דורשים ללמוד קודם שנה-שנתים קלאסית לפני שעוברים לחשמלית. -- סייבר סותר את עצמו, אבל מנסה להיות אוביקטיבי :)

Megapuzik

New member
זה נכון אבל...

זה לא תמיד ככה... אני התחלתי עם חשמלית, וממש לא מצטער על זה ! וכן, ראיתי את מטאליקה והתלהבתי, אבל ידעתי שלרמה כזאת יקח הרבה זמן להגיע... אז לקחתי קלאסית וניגנתי 3 אקורדים שלימדו אותי (אני לומד מהר) ואז בחנות כשהיה לי תקציב של 800 שקל לגיטרה, ניגנתי על חשמלית והתאהבתי. זאת אומרת שעד שקניתי את החשמלית הראשונה שלי, ניגנתי בדיוק פעם אחת-פעמיים ועוד 3 אקורדים... עכשיו, אחרי שבבית ניגנתי רק על חשמלית (עדיין אין לי קלאסית בבית) אני מנגן באותה רמה שאני מנגן על חשמלית גם על קלאסית\אקוסטית... בגלל זה אתה צודק, אבל לא תמיד.

העצה הכי פשוטה שיש:

תנגן על שתי הסוגים ותראה מה אתה יותר אוהב, זה נכון שאם תתחיל אם קלאסית תיהיה לך טכניקה יותר טובה וגם זה כלי מאוד נחמד, אבל גם אם תתחיל אם חשמלית לא יקרה לך כלום ואם תתאמן הרבה גם תגיע לרמה טוב(וזה יקח הרבה זמן, ככה לפחות זה קרה לי). אני התחלתי עם חשמלית ואני מאוד מאוד נהנה ממנה(מנגן מינימום שעתיים בכל יום), בקיצור תקנה מה שאתה הכי אוהב וזהו, אם אתה לא ממהר כדי להקים להקה(כמוני)אז תתחיל מקלאסית כי זה עדיף. עוד עצה: אם אתה הולך לכלי זמר אל תקנה גיטרה שחברה שלה זה pearl river זאת הגיטרה הכי גרועה בעולם, באמת לא שווה שקל.

mocko

New member
better to start with a classical

There are quite a lot of reasons for that ..... If you will decide eventually to be a "serious" and devoted player , you will probably buy later an electric or two , another classical and maybe an acoustic also , not to mention a bass guitar etc.
So i think that if you want to start playing you should go and buy one of the 600-1000 Sheqels classicals plus a ~200 sheqels electronic tuners which will help you tune the guitar perfectly . You don´t need much more then that , so goodluck !!

להתחיל על קלאסית...

זה לקמצנים! כמו שאתה רואה הסיבה היחידה שאמרו לך להתחיל על קלאסית היא מבחינה כספית (יכול להיות שיש עוד פשוט לא קראתי את כל השרשור). הגיטרה החשמלית הרבה יותר נוחה, ואם הזמן גם תראה שהיא יותר מתאימה למוזיקה שאתה מנגן. בנוסף (ציטוט שהוצאתי מאתר של איזה אחד בשם שי, כל הזכויות שמורות!) הדבר דומה לנווט מתחיל שהלך לקנות מצפן. בחנות הוא החליט לקנות את המצפן הכי זול ובבוא היום הוא יקנה מצפן יקר יותר. קנה הנווט את המצפן הזול ביותר יצא לדרך ולא הפסיק להאבד... אני מקווה שהבנת את הקו שלי.

DrunkGoat

New member
הדוגמה שלך ממש לא במקום.

מה הקשר? לא אמרו לו "אל תקנה חשמלית גרועה, אלא רק חשמלית ב-10,000 שקל ומעלה, כי אחרת זה לא ישמע טוב והמוסיקה שלך תצא גרועה". קלאסית זה משהו אחר, לא משהו פחות יקר (ואגב, אני כמעט בטוח שבכל מחיר שתביא לי של חשמלית אני אוכל למצוא גם קלאסית כזו).

2kewl4stanga

New member
Re:

תראו , אני מנגן על קלאסית כמה חודשים ואני אוהב יותר קלאסית כי לדעתי יש לה צליל יותר יפה בהרבה. לאלה שאומרים שכסף זה לא חשוב שיחשבו מה היה קורה אם הם היו קונים את החשמליות ומגלים שהם גם גרועים בזה וגם שונאים את זה. לא חבל על הלפחות 1000 שקל? וקלאסית יותר נוחה למתחילים. אקוסטית זה ממש אבל ממש לא נוח למתחילים,ואני רק מדבר על כמויות הכאב הבלתי פוסקות מהמיתרים (וזה אחרי שהתקשו לי קצת האצבעות. עוד הייתי מדמם מהדבר הארור הזה). אני ממליץ , קח איזה 400 600 שקל , קנה גיטרה ספרדייה יפה ש נשמעת טוב אולי איזה טיונר ותאמין לי שתהיה מרוצה.

למעלה