שאלה מוסרית.

בן הצבי

New member
לה פיי- תודה.

אמנם כתבת בצורה אגרסיבית, אולם ה"בום" עשה תפקידו וזעזע.

בן הצבי

New member
אגב לה פיי- בתי הדין הרבניים.

גם אני חשבתי כמוך, עד שנתקלתי (באורח נייטרלי לחלוטין) במקרים קרובים אליי ונוכחתי לראות שלעתים הם לצד האשה בצורה מוגזמת.

rigoletto111

New member
יש מקרים שהם נוטים לצד הגבר

ולפעמים הם לצד האישה. הרי עקרון השוויון לא קיים שם כלומר: במשפטי גירושין אשה שיש לה קשר עם גבר אחר תאכל אותה הרבה יותר חזק מגבר בסיטואציה דומה. מצד שני - פרנסת הילדים הקטנים מוטלת לפי ההלכה על הבעל. רק עליו. ככה שזו הטיה חמור לטובת האשה (גם אם היא מרוויחה 20 בחודש והבעל 4 - פרנסת הילדים היא רק עליו. למה? כי ככה ההלכה. הרי לפני 2000 שנה ממילא נשים כמעט לא עבדו).

בן הצבי

New member
ולצערנו ישנם הרבה אנשים הרואים עצמם

חלק מהציוויליזציה והחברה המודרנית ובכל זאת רואים עצמם כבולים להלכה עתיקה ולעתים לא מעטות פרימיטיבית.

Le Fay

New member
אני לא...

אפילו אם מי שיושבים בדין מלאי כוונות טובות, ויודעת שזה קורה - השיטה עקומה והחוקים עקומים, ויש לי דעה גרועה במיוחד על מי שתורם לשמר אותם בזמני ובמקומי. הייתי הרבה פחות אגרסיבית אילולא ההשלכות של זה עלי ועל חברות; ובעיני זה בהחלט נורא שתיקח חלק בטיפוח אורח חיים כל כך לא שוויוני ותתרום בתורך להמשך קיומו. מעבר לזה: מוסרי לעשות מה שנכון לך, כל עוד אתה לא מגיש חשבון מנופח לאחרים.

Le Fay

New member
אם זה מעודד אותך...

יכולתי לומר בדיוק אותם דברים לכל בן למשפחת מאפיונרים סיציליאנית, זה היה נכון גם לשם; ולרוב תושבי איראן. רק איכשהו גם אלה לא תרבויות שהייתי רוצה להתייחס עליהן

בן הצבי

New member
ושוב אחזור על המשפט הנדוש-

חבל שגיליתי שכל היקר והקדוש לי, ובעיקר האהוב עליי אינו נכון. פשוט חבל.

Umberto Eco

New member
על דתיות פרגמתית.

שאלה שמציקה גם לי בזמן האחרון, וזאת בעיקר בגלל כמה חברים "דתיים". אנשים ששומרים שבת - אבל לא ממש יודעים\מתענינים בהלכות. מגיעים לבית כנסת בשבת - כדי לשמוע את הבעל קורא ולפגוש את החברה. מטבח כשר - אבל יאכלו במסעדות לא כשרות כשהם בחו"ל. ובקיצור מקפידים על מה שנוח. ומה שלא - שלא כמו בעולם החרדי\חרד"ל, אף אחד לא יבוא בטענות - מקובל שכל אחד שומר מה שבא לו\מתי שבא לו. אני מבין שלך זה לא כל כך שייך, כי אתה שוקל להשאר בעולם החרדי. אבל בכל זאת כאן השאלה האם מוסרי להחזיק בדת שאינך מאמין בה. ומכאן שלא תמיד צריך לנתח בצורה רציונלית כל צעד. אם נוח לך בעולם בו אתה חי, העובדה שאינך מאמין בה יותר לא צריכה להפריע.

נויה לי

New member
עכשיו נוח לך

השאלה לפי דעתי אם אתה רואה את עצמך מאושר גם עוד עשר או עשרים שנה בעולם שלך. או שיסוריי מצפון ימררו לך את החיים. אולי עדיף לך גם מטעמי נוחות לצאת בגלל עוד עשר עשרים שנה. אני לא מכירה את העולם שלך מבחינתי יותר חילונים יותר טוב. אבל אותך לא צריך לעניין מה יהיה טוב יותר לאחרים אתה יכול למות מחר ומה יצא לך מזה. טוב בסך הכל אני לא מכירה אותך ואין לי שמץ על מה יהיה יותר טוב לך אבל תבחר במה שנראה לך יותר טוב.

uri80

New member
אז מה אם נוח לך?

גם לי היה נוח מאד בעולם הדתי. אז מה? תחשוב האם אתה מוכן לחיות חיים צבועים שכאלה. מה תגיד לילדיך כשהם יתפסו אותך מדי פעם מדליק אור בשבת או עושה משהו אחר שמנוגד ל"כללים"? (והם אכן יתפסו אותך) ואיך תענה להם כשיבואו עם משהו בסגנון הזה "אבל אבא, הגננת/המורה/הרב אמרו כך וכך..." . תלך איתם לבית הכנסת רק בגלל שאתה חייב או בגלל החברים מסביב, אבל בלי שמץ של אמונה? לי זה נשמע כמו חיים נוראים. תעשה את השיקול שמתאים לך. בהצלחה בכל מקרה.

עובבי

New member
בן הצבי יש לך כישרון גדול...

לפתוח שירשורים מאוד מעניינים דבר שמחייב את תגובתי. הסופר הנודע אלכסנדר דימה שאל פעם (אני מצטט מהזיכרון) "למה אגוזים קשים? הם יכלו להיות רכים" או במילים אחרות:: באופן פולארי לדבריך הייתי אומר לא ולא, בכלל אם ננסה לעשות סילוגיזם משאלתך הקודמת נמצא, כי אתה כותב בפתאוס ונדלי שלעיתים מעורר את השאלה עד כמה אמונתך הטרנסצנדנטלית היא בעצם אמונה טריוויאלית המתבטאת באופן מונוטוני בהודעותיך. הצעתי לך היא לנהוג סובלימציה בהודעותיך, רק כך תוכל להנצל מניצחון פירוס שנחלת עד עתה. או אם אניח זאת אחרת (תרגום קלוקל מאנגלית), השלך את אמונותיך הקודמות לסרקופג ותפסיק לנתחם פוסט מורטם. אם לא תעשה כן אני אאלץ להיות סטואי בקשר אליהם. אני מאוד סוגסטיבי עליך, ככה אמרת לי פעם, אז בבקשה תבין, כל מה שחשבת הוא סה"כ מיראז'. אחתום בפסבדונים שלי(הוא רק מרמז, אבל זה לשירשור של לי). עובבי.

למעלה