שאלה מוסרית.

בן הצבי

New member
חבל. פשוט חבל.

חבל לי על כך שגיליתי שכל היקר והחשוב לי,והאהוב עלי אינו נכון. הייתי מעדיף לחיות כמאמין.. אבל מה לעשות וחדלתי מלהאמין..?

לבלב

New member
חדלת מלהאמין - אבל -

זה לא אומר שחדלת מלהיות יהודי. אני לא חרדי, ולא דתי, אבל יהודי, ואני גאה בהיותי יהודי, ולא אלך לחפש דברים אחרים בדתות אחרות.

../images/Emo5.gifמה נותן לי להיות יהודי ?

אם אני לא מקיים מצוות ולא קשור בשום צורה לאלוהים ההיסטוריה לא ממש מעניינת אותי ...ולכן אם הייתי זוכה בגרין קארד גם הייתי עובר מפה...

גאטליעב

New member
אם אתה ממשיך לשמור תורה זה מוסרי

אבל ללכת עם כיפה ולעשן בשבת (בפני אנשים) זוהי צביעות וזילזול בערכי הדת. זה לפחות לגבי דתי לאומי, אבל אצל חרדים, בגלל שאנשים יודעים שיש אצלהם כפיה חזקה וזה עולם סגור משלו, אז זה קצת שונה.

אלוהי המוסר הושיעה נא

ואם אני מחליט היום ללכת עם כיפה כאביזר קישוטי, מותר לי לעשן בשבת לפי המוסר שלך או לא?

rigoletto111

New member
שמע, כשנודע לי שהתאסלמת

לפחות אני מבין למה אתה מתאמץ כל כך להפוך להיות שהיד! (אז אל תקלקל את זה בגלל סיגריות) אולי רק שבעים שחורות עינים בתולות יכולות לשנות משהו בעניין הטעם המיני ?

goylem

New member
גם אני כזה ויש המון כאלו ביניהם כאן

בפורום, בכיף, רק תשאל את עצמך האם באמת טוב לך להישאר או שזה תירוץ לפחד משינוי בחיים, אבל אם באמת טוב לך אתה מצטרף לרבים וטובים. ביייי

pinkli

New member
צביעות...../images/Emo11.gif

למה לשקר את עצמך,משפחה ,חברים וכדו'. אם אתה לא יוצא כי... הפחד להכאיב לכולם... מדי קשה...וכו', זהוא 'סיפור' אחר, אבל רק 'כי כך בא לי'... --- יש מי שיגיד:'אנכנו כאן בעולם כדי שיהיה לנו טוב.. ואם זה נראה לך(או לאחרין שזה נקרא טוב..אז בהצלחה, זוהיא כמובן הבחירה שלך...) לי

עקב הכרותי אותך מקרוב

אני חושבת שעברת המון בנפשך בזמן האחרון, ומותר לך לנוח קצת... אבל לא נראה לי שזה הסוף, אתה לא תוכל לחיות בשקר עם עצמך במיוחד עם האופי הנחרץ שלך. אבל הכי חשוב שתהיה מאושר! לכן תניח לעצמך ואל תחמיר.

בן הצבי

New member
תודה לך שבלולית יקרה.

את אכן מכירה אותי מקרוב וצדקת בדברייך. זמנים יגידו איך יפול דבר...

Le Fay

New member
בוודאי מוסרי. וגם

הרבה יותר פשוט. א. אם נוח לך לשוטט במסגרת שמאפשרת רק חפירה לעומק, אבל לא תנועות חדות לצדדים, המוח שלך עשוי להסתפק בזה; ותמיד תוכל לשכנע את עצמך שהיית מצליח להגיע רחוק גם בחקירה במימדים אחרים, אילו ניסית. ב. לא תצטרך להיפרד מהקולגות שמפרגנים לך, תמיד תסתובבו באותם המקומות והם תמיד יפרגנו לך תמורת זה שאתה תמשיך לפרגן להם (גם אם הפסקת לחשוב שהם כל כך נפלאים. אל תדאג, במשך הזמן הם ירגישו בדיוק אותו הדבר לגביך). ג. יהיה לך הרבה יותר קל להתפרנס, בארץ מוכת אבטלה זה לא שיקול זניח. יסדרו לך פרנוסה ודירה וחופה ובריתות ואפילו חופשות, אמנם בדרך שלהם אבל במשך הזמן תשכח שאפשר אחרת, וגם יהיו לך הרבה פחות חובות מאשר לאלה שעושים את זה אחרת. ד. לא תכאיב לקרובים לך מיד, ואם תלמד להתאפק גם לא אחר כך. פשוט תעשה בדיוק מה שכולם מצפים ממך ואז מובטח לך לגמרי שכ-ו-ל-ם יהיו מאושרים. אחרי הוריך לא תכאיב גם לזוגתך ולילדיך ולנכדיך, ומכאן ואילך זה רק לחכות עוד קצת ודי. ה. שמה חמש לאחת שלא תצטרך אפילו לבדוק אם אתה מסוגל לפתח תקשורת ברמה סבירה עם בנות מיני, הן ממילא תצטרכנה לעשות מה שתצטרך שתעשנה, גם אם לדעתן אתה פגע רע ונבל וכילי. בתי הדין יעמדו לצידך ולא לצידן; וגם אם זה לא יהיה בדיוק כמו שחלמת - תמיד תוכל לקנות שירותים מנערות שנועלים אותן בארון אחרי לכתך. נ.ב. לא הייתי אומרת, אבל שאלת.

למעלה