שאלה מוסרית:

שאלה מוסרית:

נתקלתי היום באדם שהביע התעניינות מוגזמת בילדַי.
הוא לא עשה להם כלום, כמובן, אני הייתי איתם, אבל הוא זיהה רגע אחד שהייתי רחוקה מהם מעט וניגש אליהם במין גישוש כזה שאפילו אצל בכורי עורר אי-נחת. כשניגשתי אליהם הוא ניסה לפתח אתי שיחה, לעורר אמון ולדלות פרטים על הילדים.
זה היה לא נעים. היה בו משהו קריפי.
אבל לא היה בזה שום דבר שאפשר להתלונן עליו ישירות.
אז בעיקרון לי אישית אין בעיה - לא מדובר במקום שאנחנו פוקדים לעתים קרובות, ולא יהיה לו קשר עם הילדים שלי, ובכל זאת הייתי רוצה לדווח למישהו על התחושות האלה. שמישהו יפקח עליו עין. מצד שני, הרי באמת לא קרה כלום. מה אני יכולה להגיד? ואולי אני חושדת באדם תמים? הרי אפשר להרוס למישהו את החיים בתלונת שווא. אבל אם יש משהו בחשדותי, הרי הוא יכול להרוס את החיים לילד או ילדים, וזה הרבה יותר גרוע.

האם יש איזה גורם שאפשר לפנות אליו עם חשדות שכאלה (חוץ מפסיכולוג...)?

אני חושבת שכן לדווח

משתי סיבות
א. בשביל השקט הנפשי שלך, שאולי מנעת נזק עתידי
ב. כי אולי, בלי שאת יודעת, השם של האיש כבר כן מופיע במערכת, וכן ישימו עליו עין מעכשו
אולי הוא כבר כן פעל, ובגלל שאת לא מגיעה למקום ההוא ולא מכירה את הנפשות הפועלות, אין לך את המידע הזה

ברררררררררר, נשמע ממש קריפי לפי התיאור שלך

מסכימה עם קשת. אבל איך תדווחי, את יודעת איך

קוראים לו?

לגבי החשש להרוס למישהו וכו' - בגלל תלונה כזאת הרי לא יעשו בפועל כלום. אבל אולי כן ירשמו, ואז אם תהיה/הייתה עוד תלונה זה כבר יבוא על רקע מסוים. ואם תהיה או הייתה עוד תלונה, אין לו להלין אלא על עצמו.

rnavina

New member
אולי הוא סקרן או בודד? לא נשמע שיש מקום

לתלונה. וזה אולי המקום שלך ללמד את הילדים לא לספר לכל אחת ואחד איפה הם גרים ועוד כל מיני פריטי מידע.

פרמלה

New member

אכן, עם הילדים שלי דיברתי.

זו הייתה דוגמה מצוינת. כאמור, לא זו השאלה אלא אם יש מה לעושת עם התחושה הזאת.
אני מבינה שלא ממש.

אוףףףף לפעמים זה מעייף ומיותר

מה לעשות שאחוזי הפדופיליה נוטים באופן ברור כנגד הגברים?

ברור שלא. היה כאן סט של התנהגויות

שעורר את חשדי. זה לא שאני חושדת בכל גבר שעובר לידי.

אז לא כל כך הבנתי

מה בהתנהגויות שלו נראה לך מטריד. לי זה נשמע רגיל למדי. הרבה אנשים מבוגרים נהנים מאינטראקציה עם ילדים קטנים, בלי להיות פדופילים או קרוב לפדופילים. אולי תוסיפי קצת פרטים לגבי מה בדיוק הוא שאל אותם.

גם אני לא הצלחתי להבין מה זה שונה מסתם מישהו

בודד/ אוהב ילדים (ל-א במובן הפדופילי).

אולי לא הצלחתי להבין אותך מיקמיק, ואם הייתי שם הייתי מבינה אחרת.

האמת קשה להגיב בלי לדעת יותר

פרטים על מה בדיוק הוא שאל. התעניינות היא לא בהכרח דבר שלילי/מפחיד. כבר הייתי במצבים עם ילדים שאני לא הכי מכירה או לא מכירה בכלל ושאלתי שאלות כמו "מי קנה לך את זה?", "מה עשיתם בגן לפורים?" ועוד כאלה בסגנון סתם בשביל הסמול-טוק.

זהו, שקשה לשים את האצבע.

אותן שאלות באינטונציה אחרת או אצל אדם אחר אולי לא היו מעוררות בי חשד, אבל כאן השילוב הכללי היה בעייתי.
אבל מאחר שגם בעולם הלא וירטואלי אני נתקלת בפקפוק ואפילו מסובבים אלי את האצבע בחזרה ושואלים מה לא בסדר בי, נראה שאעזוב את העניין.

אם כך- לדעתי אין מה לדווח

כי כמו שאמר לי פעם אחד הפרופסורים שלי: "לבית משפט באים עם ראיות לא עם הרגשות". אני מבינה שלא התכוונת לתבוע אותו על נזקים, אבל הרעיון הוא שעם רגשות אין כל כך מה לעשות במקרה הזה אלא אם יש ראיות חותכות שהבן אדם היה לא בסדר/עשה מעשה לא סביר ופגע בך/בילדים.

אני מצטערת שאת מרגישה ככה ומתארת לעצמי שזה בטח לא נעים בכלל להיות בסיטואציה כזו- בעסה

למעלה