שאלה מוזרה

balata2

New member
שאלה מוזרה

האם יש חומרים שקרן ליזר יכולה לעבור דרכם בהתאם לצבע שלה? נגיד חומר שליזר אדום לא עובר דרכו אבל ליזר בצבע סגול כן? וכל זה מבלי לעשות נזק לחומר? מצטער על הביטוי העילג שלי, פשוט קשה לי להסביר למה אני מתכוון בדיוק...

niv1990

New member
נדמה לי שכן

ההבדל בין הצבעים הוא אורך הגל... גם בלייזר וגם באור רגיל, לדוגמא גמא יכולה לעבור קיר בטון, אינפרא אדום, אור נראה ורוב הקינות לא... ישנם פילטרים שמעבירים רק אורכי גל מסוימים, ואם הם פועלים על אור רגיל אין סיבה לדעתי שלא יפעלו על לייזר.

פילטרים

בהחלט. לכל חומר יש צבעים שהוא מעביר או לא מעביר (או מעביר חלקית). ההתקן שנועד לעשות בדיוק את זה נקרא פילטר אופטי. אתה צריך לדעת איזה צבעים אתה רוצה להעביר ואיזה לא ולפי זה לקנות פילטר מתאים.

אחמס1

New member
אצבע אנושית למשל

זה ניסוי חביב מאוד ולא מסוכן. אם מקרינים לייזר פויינטר אדום לתוך האגודל, אפשר לראות את כל האצבע מאירה באדום, החדירה מספיק עמוקה כדי להגיע לציפורן. לעומת זאת לייזר פויינטר ירוק באותה עוצמה, ואפילו בעוצמה גבוהה יותר, לא יחדור.

balata2

New member
עוד שאלה... יותר מוזרה

נגיד יש לי קופסא בטוח קופסא בטוח קופסא, למישהו יש רעיון איך בעזרת גל כל שהוא אני יכול להגיע לאיזהשהוא מגע\צריבה\משיכה אך ורק הקופסא שבאמצא לדוגמא? תודה מראש

אחמס1

New member
יש טכניקה רפואית לטיפול בגידולים

סרטניים כשמאיזושהי סיבה לא עושים ניתוח. משתמשים בקרני X מרוכזות, כמו לייזר, אבל בעוצמה חלשה מאוד. מרכזים אלומות כאלה מכ-600 זוויות שונות לתוך הראש של החולה. כל קרן כזאת חלשה מספיק כדי לא לעשות נזק, אבל (תזכורת - קרני X חודרות דרך הגוף האנושי בקלות) כל 600 הקרניים מתרכזות בנקודה אחת (בתוך הראש) ומשמידות את הגידול.

balata2

New member
חשבתי עכשיו אולי אפשר לקחת זכוכית

\עדשה ולעביר קרן ליזר שתצרוב חומר כמו בפילים...

moran f

New member
זה לא "כשמשום מה לא עושים ניתוח"

יש כל מיני סיבות לטפל בהקרנות, גם אם כן עושים ניתוח, וזה לא רק לראש (אם אתה מקרין, אתה מקרין לאיזור הגידול, לא לראש).

ailag

New member
קופסה בתוך קופסה בתוך קופסה

ניקח לקופסאות הנ"ל חומר עבורו תדירות התהודה היא a, b, c שונות בהתאמה. תדירות תהודה של חומר תלויה בהרכב שלו (...) ובמסה שלו, וכשאתה מזיז אותו בתדירות התהודה זה כמו לדחוף נדנדה בדיוק במקום ובזמן הנכונים כדי שהנדנדה תסחף הכי רחוק שהיא יכולה, או כמו לנער סדין ככה שיהיו גלים גדולים (כי לאט מדי הם לא יהיו גדולים ומהר מדי זה סתם יתבלגן ויקטן). כאמור, מה שתיארתי הרגע זה פעולה של אותם עצמים במצב התהודה (רזוננס) שלהם. זה פחות או יותר ההגדרה של הרזוננס, מצב שבו המערכת מתנדנדת חזק. אז אתה מעביר איזה גל דרך הקופסאות בתדירות a והאמצעית זזה הרבה יותר מהאחרות. קח דוגמה: קח תבשיל למיקרו ושים עליו קופסה מקרטון וסביבה עוד קופסה מקרטון. תפעיל את המיקרו. הקופסאות לא יתחממו אבל התבשיל מוכן - למה? כי המיקרו מפעיל גלים בתדירות התהודה של המים, אז המים זזים (ועל כן מתחממים) אבל השאר לא. ככה גם לפעמים אחרי המיקרו הצלחת בטמפרטורה סבירה למרות שהאוכל שורף בפה.

גוברנור

גוברנור יספר עכשיו על כך שהכל נוצר בתהליכים טבעים ויחזור על מנטרת האיקס והווי הכל צפוי

למעלה