שאלה מוזרה...

1234aaa

New member
אחי,

הם עושים את הסינון הנ"ל בכדי שאחר כך הם יוכלו להציג סטיסטיקות טובות לגבי המכון שלהם..

gabimaor

New member
רק הערה

לגבי פסיכומטרי בלד: כל מכון יכול לטעון שהוא הטוב ביותר ושתלמידיו מצליחים יותר מאחרים. מכיוון שהציונים נשלחים רק לתלמידים (ולמוסדות לימוד) אין שום דרך לבדוק זאת. לטעון "אצלנו כולם מוציאים מעל 600\700" זו רק פרסומת.

1234aaa

New member
יכול להיות,

שהמכון עורך משאל בין התלמידים שלו אחרי המבחן..

ברור שעורכים משאל

גם אם ניתן למכונים קצת קרדיט שהם לא ממציאים ציונים, עדיין יכול להיות שהציונים שהם מפרסמים קצת "מעוגלים" כלפי מעלה, או רק של כיתה אחת במועד מסוים שהיה מאוד מוצלח. אני לא הייתי מתרשם מזה יותר מדי.

SHTRUDIDI

New member
לא כולם עונים על המשאל הזה

אנשים עם ציונים שהם לא ממש גאים בהם לא תמיד רוצים לספר לאיזה סוקרת חביבה כמה יצא להם.כך שזה לא לחלוטין מייצג בחלק מהמקרים.

זה בהרבה פעמים המדריך עצמו

ואז לא נעים לסרב להגיד לו, אבל מצד שני לא תמיד רוצים להגיד לו כמה באמת קיבלתם

SHTRUDIDI

New member
כנראה תלוי במכון

הסוקרת ששאלה אותי ממש הציקה לי כדי שאומר כמה יצא.למדריך כשרציתי להתייעץ גיליתי את הציון.

SHTRUDIDI

New member
ממש לא אלא בקודם

אז עשיתי קורס והתבאסתי וסוקרת חביבה שכמוה עוד יותר ביאסה.

גנגליון

New member
אתה מגזים קצת..

אני בתיכון התקשתי במתימטיקה. ויתרתי מראש על הנסיון לעשות בגרות. כשבאתי לסניף של גבע, בקשו ממני לעשות מבחן, אחרי שעשיתי אותו הבחור שם אבי כהנא (נמצא בסניף בראשון), ישב איתי ושכנע ועודד אותי לעשות את מלוא חמשת היחידות (רציתי לעשות 4). לכאורה הייתי בחור בלי בגרות ובהחלט הייתי יכול "לקלקל" להם את הסטטיסטיקה, אבל עדיין הוא אמר שהוא בטוח שאני יצליח בבחינה של החמש. במהלך כל השיחה התרשמתי שהוא מחפש רק את טובתי וממש לא חושב על סטטיסטיקות או שאר הירקות. בסופו של דבר קבלתי 100 ואפילו די בקלות. עוד הרבה אנשים שהיו איתי בקורס קיבלו ציון מושלם או שואף למושלם. זה פשוט הבית-ספר הכי טוב שיש ואני בטוח שרוב היועצים שמסתובבים שם עושים הכל בשביל התלמידים ואין להם מניעים נסתרים.

1234aaa

New member
אתה לא סותר את מה שאמרתי,

עשית את המבחן שלהם שהוכיח שאתה יכול לקבל ציון גבוה ב-5 יח"ל , המנהל ראה שאתה בחור עם ראש על הכפתיים -למה שהוא לא ירשום אותך לקורס? מה שאני אומר זה שאם הייתה "נכשל" במבחן הזה ,הוא לא היה רושם אותך קודם כל מתוך דאגה לסטטיסטיקה שלו ורק אחר כך מתוך דאגה לכסף שלך. שוב זאת דעתי,כל תעשיית הפסיכומטרי\בגרויות הזאת המטרה שלה היא לעשות כסף טוב.

מממש לא

אני למדתי אצלו ליפני כחצי שנה ולא עשו לי מה שאמרת .כלומר נירשמתי וזהו סלאמת.(אגב קיבלתי 680)

למעלה