שאלה מוזרה

שאלה מוזרה

כפי שידוע לכולנו, מועמדים לרפואה עושים כמה פעמים פסיכומטרי... עשיתי השנה פסיכומטרי וקיבלתי 730 ולא עברתי בשום אוניברסיטה... כפי שהבנתי הציון הזה ממש גבולי וכחלק מלמידת הלקחים לשנה הבאה חשבתי לעשות שוב פסיכומטרי... לכל אלה שעשו כמה פעמים ושיפרו והגיעו לציונים מאוד גבוהים בסוף, יש לכם איזה מורים פרטיים או אתרים שהשתמשם בהם כדי לשפר את הציון?:)

ronenronen68

New member
אין מושג כזה פסיכומטרי גבולי

תפנימי מספר דברים שיועילו לך

-שלב המעבר למיונים תלוי בציון התאמה

- ציון התאמה מורכב משקלול של פסיכומטרי ובגרויות (לרוב ניתן לפסיכומטרי משקל גבוה במעט)

- את צריכה לכוון לציון התאמה גבוה (עפ"י עיון בדרישות האוניברסיטה הספציפית) ולהרכיב אותו בצורה מושכלת, אסביר:

אם יש לך פסיכומטרי 730 ולא עברת לשלב המיונים בכל האוניברסיטאות אפילו בן גוריון, משמע שממוצע הבגרויות שלך הוא עקב אכילס ולא
הפסיכומטרי.

אם תרשמי ממוצעים וציונים באוניברסיטאות אוכל למקד אותך יותר.

תשובה

עברתי את שלב המיונים בירושלים וגם בבן גוריון, הבגרויות שלי גבוהות ביותר (11.32 בירושלים).
השאלה ששאלתי כוונה במיוחד לכיוון הפסיכומטרי

RBD1

New member
יש אמת בדברים של שניכם

ronenronen צודק בכך שמה שחשוב זה ציון ההתאמה ויש לא מעט סטודנטים שמתקבלים עם 730, ולכ ן מאוד חשוב כמה הממוצע שלך בכל האוניברסיטאות ולא רק בעברית. מיכל צודקת, מכיוון שבעברית ובת"א בשנתיים האחרונות החישוב הולך עם הפסיכומטרי(איזה 60-70 אחוזים) ולכן פסיכומטרי חזק יותר, יתן אופציה למורקם נמוך יותר שיאפשר קבלה.
&nbsp
אבל, חשוב להבין החישובים האלה משתנים לפעמים, לפני 3 שנים שאני התמיינתי בת"א היה 60 אחוזים לבגרויות. ולכן אם יש אופציה לשפר עוד בגרות לא הייתי פוטר את זה כל כך מהר.
&nbsp
לגבי השאלה של מיכל,אני מאמין שברמות האלה מה שיכול לעזור זה רק לימוד עצמי. אם תרצי שאני אפרט לך מה אני עשיתי והמלצתי לחברים שלי לעשות וזה עבד לנו תשלחי מסר :)

למעלה