שאלה מוזרה

שאלה מוזרה

היי.. אני בת 18.. מאז שהייתי קטנה (סביבות גיל 10..) אהבתי לדמיין איך חוטפים אותי, דמויות גבריות סמכותיות כמו מדריכים בתנועת נוער וכו'.. אני עד היום עדיין עושה את זה עם דמויות מתחלפות. משום מה עושה לי טוב לדמיין שחוטפים אותי וקושרים אותי ולפעמים מרביצים לי (אף פעם לא משהו נורא מדי כמו כריתת איברים או רצח.. וזה אף פעם לא מיני!) אני לא מבינה מה כל כך דפוק בי.. למה דווקא מחשבות הזויות כאלה עושות לי טוב.. אני צריכה עזרה מקצועית? אני הבנאדם היחיד שזה קורה לו או ששמעת על עוד מקרים?..
אני ממז אשמח אם תוכל לענות לי...

גרא.

New member
אינדיאנה,אענה כמו יהודי בשאלה.האם כשהיית

צעירה יותר,עד כמה שאת זוכרת,היית קרבן להתעללות מינית ?התעללות שאינה מינית?

HH husa

New member
פנטסיה של איבוד שליטה ?

זה לא נשמע משהו נדיר..

זה עושה להפיץ חרדות. לאזן מצב של שליטה כל הזמן , בהפתעות חוסר אונים קיצוניות.

ניסית לדמיין שאת צפה על הגב בלי מצוף או כל עזרה באמצע האוקינוס לבד שכל גל או חיה טורפת יכול להטביע אות ? (זו דוגמא כדי לראות אם זה עניין של איבוד שליטה או קשור ספציפית גברים סמכותיים).

כשמדובר

במחשבות ופנטזיות שום דבר לא מוזר
מתחיל להיות מוזר כשמתחילים לחיות אותן

לא עברתי התעללות

מעולם. אף פעם לא דמיינתי את עצמי ככה בים וזה גם לא משהו שהייתי רוצה לדמיין..
אני חושבת שזה דווקא כן משהו מוזר לפנטז עליו, למה למישהו לפנטז על סיטואציה אלימה?.. שמעתם על עוד מקרים כאלו או שאני באמת כזה עוף מוזר?

כל הרעיון

בדמיון זה שמדמיינים משהו שלא קרה לך.
אנשים שעברו התעללות לא מדמיינים אותה כי הם יודעים איך זה נחווה. כלומר שיש להם פחות מה לדמיין ויותר איך להסתמך על ידע מוקדם.

אנשים מדמיינים כל מיני דברים, גם סיטואציות אלימות.
ולא, זה לא עושה אותך לעוף מוזר.

גרא.

New member
יעל ניסן,ההכללה שלך לגבי השפעת התעללות בילדות

כנראה,אינה מדוייקת.יש בתיאורים של אינדיאנה,פנטזיות מזוכיסטיות,אמנם לא מיניות מפורשות,אבל מזוכיזם
אינו רק מצב בו אדם נהנה לסבול כאב והשפלה על מנת להגיע ספוק נפשי,אלא מצב נפשי המאופיין בחיפוש
אחר הסבל,עקב תחושה של צורך רב לחוות כאב.מחקרים מצאו כי בנות שעברו התעללות בילדות נוטות
לפתח דפוס מזוכיסטי.סיטואציות אלימות מהסוג שתואר,אינן שכיחות .ומי שמפטז שוב ושוב סצנות אלימות
כפי שתוארו,כדאי להתמודד עם הפנטזיות הללו בטיפול פסיכולוגי.

גרא.

אז אתה ממליץ לי על טיפול פסיכולוגי? אתה יודע מאיפה יכולות לנבוע הפנטזיות האלה, כשהן לא בעקבות התעללות (כמו שציינתי לא עברתי התעללות בשום צורה שהיא.. לא במשפחה, ולא חרם חברתי..) או שזה יכול להגיד לי מטפל רק אחרי סדרת טיפולים? וגם.. אתה חושב שיש צורך לטפל בזה או שזה לא מזיק? זה ישפיע על החיים הבוגרים שלי, על מערכות יחסים?
אוף אני מבולבלת!

אינדיאנה - חשוב שתביני שהפנטזיה והחלומות הן

פרי "יצירתך" בלבד. החלומות הן סוג של שיקוף ממה שקורה לנו בחיים האמיתיים,והחלומות באים אלינו בצורה ציורית / סרטונית על בסיס חוויותינו במהלך חיינו שבהכרה.

מכיוון שכך,טוב תעשי אם תפני לייעוץ פסיכולוגי מקצועי שיחד איתך "יגלה" מאין באות הפנטזיות והחלומות שאת חולמת,ומה הטריגר שגורם להיווצרותן במוחך.עצם העובדה שאת

העלית זאת מלמדת ,שהדבר מטריד אותך,ולכן מומלץ שתעשי בירור מקצועי.מה גם שאת צעירה,והדבר יוכל לשחרר אותך לחיים טובים יותר בהווה ובעתיד.

גרא ציין כאן בפורום מספר פעמים שיש מטפלים בהיפנוזה מיומנים ומוסמכים לעסוק בכך,שבאמצעותם יתכן ותוכלי לבצע "שיקוף" על ילדותך ,ואולי יתגלו דברים שאינך זוכרת,כי המוח

האנושי "משכיח" לעיתים טראומות כדי להקל על הנפש.תפני לגרא במידה ותרצי הכוונה למטפל מסוג זה.

גרא.

New member
אינדיאנה,דברים שרואים מכאן,לא רואים משם..

להבנתי כדאי שתפגשי עם פסיכולוג,תספרי לו על הפנטזיות שלך,ותני לו להבין ולהמליץ לך מה לעשות,גם לגבי חייך כאדם בוגר.
אישית איני מרגיש בנוח לעומת יעל עם הפנטזיות האלימות האלה.אבל יתכן שבשיחה עם איש מקצוע,שלא בהתרשמות
וירטואלית,הוא יוכל להרגיע ולומר שזה לגיטימי ואין צורך לדאוג.את יכולה לבקש פגישה חדפעמית עם פסיכולוג בקופ"ח.

גם אני "משם" כנראה.

להתחיל לחטט בתוך פנטזיה שלא מפריעה לתפקוד -- נשמע לי קצת כמו לחפש צרות.
לחפש תכנים מודחקים? זה קצת כמו לפתוח תיבת פנדורה, לא?

מצד שני, נכון שזה מטריד.
ולא יודעת מה הייתי עושה אם אני הייתי סובלת ממחשבות כאלה.

לא הבנתי על איזו הכללה אתה מדבר

כל מה שאמרתי הוא שיש הבדל בין לדמיין משהו שמעולם לא קרה לך לבין להעלות מהזיכרון משהו שכן.

לא דיברתי בכלל על השפעת התעללות בילדות - אלא רק חידדתי את האבחנה בין פנטזיה/דמיון למשהו שלא קרה להעלאת זיכרון של חוויה שכן קרתה.

אינדיאנה מדברת על פנטזיות לדברים שלא קרו ושואלת אם זה נורמאלי לפנטז תוכן כזה.
לשלוח אנשים לטיפול בגלל הפנטזיות שלהם נראה לי קצת מוגזם - מה עוד שלא היה שום רמז בדבריה של אינדיאנה שהפנטזיות הללו מפריעות לה בתפקוד.

גרא.

New member
יעל ניסן כתבת" אנשים שעברו התעללות לא

מדמיינים אותה כי הם יודעים איך זה נחווה"זו הכללה גורפת.הגם שלא לכך אני התכוונתי.אם לך נראה בסדר לפנטז
כפי שאינדיאנה כתבה,לייש הסתייגות מההנחה שזה תקין.אמנם היא אינה זוכרת התעללות בילדותה,אבל ידוע שחומרים
כאלה חלקם או רובם מודחקים,ומשפיעים בדרך זו או אחרת בבגרות.זו דעתי.שלך שונה,אז אנחנו חלוקים.

סליחה שאני ממשיכה לשאול שאלות

אבל מה שאתה בעצם אומר זה שאתה חושב (ונזהר לא להגיד) שעברתי התעללות שאני לא זוכרת ומדחיקה וזה בעצם המקור לתופעה? אני חייבת לציין שאני בטוחה ב100% שלא התעללו בי.. אני זוכרת את כל הילדות שלי ואין לי תקופה מחוקה או משהו, ובאופן כללי אני בנאדם שמח! יש לי בעיות של הערכה עצמית שתוקפות כל אחד בגיל ההתבגרות. אני לא חושבת שהפנטזיות האלה מפריעות לי לחיות את החיים שלי אני בעיקר סקרנית למה הן בראש שלי.. אני מרגישה לפעמים לא בנוח לדמיין אותן כאילו אני עושה משהו לא בסדר, בחיים לא סיפרתי על זה לאף אחד כי זה ממש מביך..

אינדיאנה-בתחילה כתבת שאת חוששת גם אם הפנטזיות

הללו והחלומות יפריעו לך בקשר עם גברים...-יתכן מאוד שכן.גם אם הנקודה "רק" מעניינת אותך,כדאי לך לברר זאת עם איש מקצוע - לטובתך.

לא נוכל מכאן לקבוע לך "דיאגנוזה" ,זאת עלייך לעשות בשיחה עם פסיכולוג שיוכל להבין מאין זה בא ומה המשמעות לכך - בעייתית או לא.

צאי ובדקי !

numb77

New member
היי.

תשמעי, אני לא חושבת שזה הופך אותך למוזרה..
(אולי רק לקצת יותר שונה- מיוחדת)

אולי יש בך בסה"כ איזה צד מזוכיסטי.. וזה לגמרי בסדר..
הרי את יודעת, יש כאלה זוגות שאוהבים יחסי סאדו-מאזו.. ולא שולחים אותם לטיפול בגלל זה..

אבל, אני כן מסכימה באיזשהו מקום עם גרא שאולי כן כדאי ללכת לטיפול, כי בכ"ז אולי את באמת מדחיקה איזה משהו שגורם לך ליצור פנטזיות כאלה..

אני למשל, לא רק מדמיינת מצבים מזוכיסטיים.. אלא ממש חיה את חיי המזוכיזם.
וכן, אני שוקלת ברצינות לעשות היפנוזה.. כי מעניין אותי לדעת מה קרה לי בעבר/הווה שגרם לי לפתח דפוסי חשיבה מוזרים כאלה..

בהצלחה

היי :)

ממ בקשר ליחסי סאדו מאזו, זה לא הכיוון שלי.. לא הייתי רוצה שהבנזוג שלי יעשה לי את זה אפילו אם זה בהסכמה.(לא שופטת מי שכן - תפאדל)
גם את מדמיינת מצבים דומים למה שתיארתי? ובאיזה אופן את חיה אותם? (אם לא פה, תוכלי בקשה לענות לי בפרטי?)
תודה

גרא.

New member
אינדיאנה,זו אפשרות שכדאי לברר בטיפול

ואפילו קצר מועד.ראי יש איזה שהיא סבה למחשבות המזוכיסטיות שלך.ברור שלכל אחד יש פנטזיות,אלא שהן נסבות על כל מיני
נושאים אפשריים.רוב על הצלחה,אושר,פירסום,אהבה וכדומה.בשהגוון הוא מזוכיסטי ונמשך עוד מגיל 10,כדאי לברר מה זה,
למה זה.טוענת שהפנטזיות האלה לא מפריעות לך לתפקד.ובכל החלטת לשאול לגבי זה.יעל ענתה להבנתה,אני חושב מעט
אחרת.ההחלטה מה לע/שות עם זה היא כמובן רק שלך.

תודה

לכל מי שהביע דעה! האמת שממש כיוויתי שתגידו לי שזה כלום וכל אחד והמוזריות שלו אבל מצד שני ידעתי שזה מוזר במיוחד..
אני לא יודעת אם יהיה לי את האומץ להגיד שאני רוצה טיפול, ואם אני אלך לטיפול אני לא בטוחה שאני אוכל להעלות את הבעיה אחד על אחד זה מאד מביך אותי.. אבל נראה :)

למעלה