שאלה מוזרה

lollipop161

New member
אממ מיקה לא יודע ערבית

למרות שנולד בלבנון... אני חושבת שדיברו בבית שלו אנגלית כנראה.. כי היא שפת האם בעצם. ואז כשעבר לצרפת הוא למד צרפתית טוב מאוד, אבל לא כשפת אם.. בלי קשר, מיקה אמר שהוא שמע בבית את כל סוגי המוזיקה- ערבית, ועוד כאלה מיוחדים..

Dolev יי

New member
זה נשמע כאילו אין לו שפת אם

הוא עבר לצרפת בגיל מאוד מאוד צעיר.. האנגלית שלו בזמן הזה אפילו כשפת אם לא היתה עם אוצר מילים גדול .. אבל אחרכך הוא גר בבריטניה, אז זה אומר שהשפת אם שלו היא צרפתית אולי?

lollipop161

New member
אנגלית היא שפת האם

הוא עזב את לבנון בגיל שנה סה"כ, לא חושבת שהספיק לספוג מספיק ערבית כדי שתהיה שפת האם. החל מגיל שנה הוא עבר לצרפת ובגיל 9 ללונדון. היה סביר להניח שצרפתית היא שפת האם.... אבל כנראה שחינכו אותו באנגלית, בכל זאת האבא אמריקאי, דיברו אנגלית במשפחה. תוך כדי למד טוב צרפתית והוא שולט בה אבל לא באופן מושלם עדיין. הייתה תכנית אחת מזמן בצרפת שהוא התארח בה ותיקנו אותו על כמה מילים.

ענבי פ

New member
צרפתית היא שפת האם שלו.

הוא אמר בריאיון... אני גם חשבתי שאנגלית, כי האנגלית שלו יותר טובה מהצרפתית (האנגלית שלו היא ברמה של שפה ראשונה), אבל מסתבר שלא צריך לשלוט בשפה מסויימת כדי שהיא תהיה שפת האם שלך. שפת אם היא השפה הראשונה שאתה נחשף אליה, ובגלל שמיקה עבר לפריז כשהיה תינוק, צרפתית היא השפה הראשונה שהוא נחשף אליה. בהמשך חייו הוא למד בין היתר אנגלית מאבא שלו. אבל אני חושבת שהוא התחיל ללמד אותו ולדבר איתו אנגלית מאיזשהו גיל מסויים כילד, ולא מגיל שנה. אז הוא קודם למד צרפתית, ורק אח"כ אנגלית. :)

lollipop161

New member
זהו בגלל זה חשבתי

כי האנגלית נשמעת שפת האם שלו.... ואני יודעת שהצרפתית שלו לא מושלמת.. אבל הוא אמר אז כנראה שבאמת צרפתית חח בואנה זה מעניין... הוא ממש מעורב חח כבר לא מוגדר. אני חשבתי שזה גם הולך לפי המשפחה קודם ואח"כ הסביבה. אז ערבית לא קשורה, נכון? חח

lollipop161

New member
אז למה הוא לא שולט לגמרי בעצם בצרפתית?

ודווקא אנגלית כן... לא יודעת, הדבר לא נתפס. אם הוא אח"כ למד אנגלית מאבא שלו, זה אמור להיות ההפך, שהאנגלית היא פחות נשלטת

ענבי פ

New member
אממ.. כי הוא חי בצרפת רק עד גיל 9?

אז הצרפתית שלו היא צרפתית של ילד בן 9. תחשבי שהצרפתית שלו היא כמו העברית שלך עד גיל 9. זהו, פה זה נעצר. מגיל 9 לא למדת יותר עברית. אז לא היה לו מתי לפתח את הצרפתית שלו, היא בסיסית נטו, הוא למד מה שהוא למד כילד וזהו. ילד רוכש שפה בילדות, ולו עצרו את התהליך הזה באמצע ולא נתנו לו להשלים אותו. וזה לא קשור, שפת אם היא השפה שלמדת אותה ראשונה, לא השפה שאת יודעת אותה הכי טוב. ;)

Dolev יי

New member
אוקיי תודה רבה

הבנתי עכשיו :) אבל אני דיי בטוח שהוא יודע ערבית, אימא שלו לבנונית ואני בטוח שהוא מבין..

ענבי פ

New member
הוא יודע ערבית, אבל ממש מעט ;)

הוא יודע הרבה שפות! חלקן פחות חלקן יותר... אנגלית וצרפתית ברמה של שפת אם, איטלקית, ספרדית, גרמנית, הולנדית ונראה לי גם קצת נורבגית וערבית... הייתי מניחה שהמעברים והקפיצות בין המדינות גרמו לו ליכולת גבוהה לקליטה טובה ומהירה של שפות, כי אצלו זאת מין יכולת הישרדותית כבר.

lollipop161

New member
הוא גם אמר

שהוא למד סינית או יפנית... אבל שכח את הרוב חח אבל כשהיה בסין או יפן (לא מבדילה ביניהם לעזאזל) בראיון הוא יודע פה ושם מילים חח איזה חמוד לו

נועוש22

New member
לאאאאאאא

רגע אז זה אומר שמבחינת דעה פוליטית אותנו הוא שונא ?[אני יודעת שזה מפגר לרשום את זה } אבל אני בחרדותתתתתתתתתתתת כי אז אין בכלל סיכוי שהוא יבוא!!! אבל חוץ מזה איזה שלמות טהורה אלוהים!!! כמה שפות ומוח אחד!!!

ענבי פ

New member
הוא לא שונא אף אחד!

די עם זה כבר... חחחחחחחחחח ;) פוליטיקה לא מעניינת אותו. הוא בסך הכל נולד בלבנון... זה הכל! זה לא אומר שהוא איזה ערבי שונא ישראל ששורף את הדגל שלנו ומייחל לשחרורה של פלסטין הכבושה. חחחחחחחחחחחח אני לא חושבת שיש לו בכלל דיעה פוליטית, כל פעם ששאלו אותו על הנושא הוא דיי הראה חוסר התעניינות והתחמק. יש ריאיון אחד בלבד שהוא כן ענה על השאלה הזאת ברצינות, ישר אחרי שהוא דיבר על זה שהוא נולד בלבנון וגדל בצרפת ובאנגליה, שאלו אותו מה דעתו על המצב במזרח התיכון, והוא אמר שזה מצב מאוד קשה לכולם, לכל הצדדים... ולא לפוליטיקאים שרואים מקשקשים בטלוויזיה, אלא לאזרחים הקטנים, כמוני-כמוך, שמנסים לחיות חיים נורמליים. הוא בנאדם מתוק ומקסים והוא לא שונא אף אבל אף אחד :) מיקה אוהב את כולם :)

נועוש22

New member
אה

איזה חמוד זה מה שהוא אמר? יופי אז עכשיו נרגעתי עוד יש לנו סיכוי חוצמזה כמו שאמרתי הוא כזה חמודדדדדדדדדדדדדדדדדד כמה בן אדם אחד יכול להיות חמוד איך זה שרק אנחנו בפורום ולא כל העולם!!! זה לא הגיוני איך הם לא רואים הוא כזה חמוד ומתוק ומהמם!!!

נועוש22

New member
אווופפפ

אז למה הוא לא בא זתומרת למה שלא יבוא גם אלינו וגם ללבנון כאילו אין בעיה אין לו שום אינטרס נגדנו ולא נגדם אז אוףףףףף שיבוא כברררר למה הוא לא בא?!!! חחח אוי האובססיה...

נעה 124

New member
גם לי יש שאלה, די קשורה..../images/Emo131.gif

בגלל זה אני משרשרת לפה- מישהו יכול לכתוב לי פעם אחת, בצורה ברורה, בכמה מקומות מיקה גר, באיזה סדר, ובאיזה גיל (בערך) הוא היה בכל אחת מהן

נועוש22

New member
אז ככה

אם אני לא טועה הוא נולד בלבנון וגר שם עד גיל שנה אז הוא עבר לצרפת וגר שם עד גיל 9 מגיל 9 הוא עבר ללונדון נראה לי או לאיפה שהוא באנגליה ונשאר שם עד כל המסעות שלו [של ההופעות] בין כל הארצות:)

ענבי פ

New member
חחח

ביירות, לבנון - נולד וחי שם עד גיל שנה פריז, צרפת - מגיל שנה עד גיל 9 לונדון, אנגליה - מגיל 9 עד היום :) מה הקטע שלו עם ערי בירה?!

למעלה