שאלה מוזרה....

ToryMaster

New member
אני מסכימה

אתה שואב אנרגיה מאחרים, מהיקום, מכל דבר. במודע או שלא במודע. במהלך השינה, אתה שואב אנרגיה מהיקום, מתדלק את עצמך. במשך היום לדוגמא, כשאתה עצוב וחבר בא לנחם אותך, אתה שואב ממנו כמות מסוימת של אנרגיה. כן, אפשר לתעל ולשלוח אנרגיה שנמצאת בך, אבל הגוף חייב להשלים את החסר, באופן כמעט אוטומוטי, ברגע שאתה מסיי םאת הטקס, אתה שואב מהיקום אנרגיה מחודשת

Nizzan Cohen

New member
שואב ממנו ?!

אני לא יודע אם דווקא שאיבה זו המילה הנכונה... כי זה כמו אש... בנר אחד אפשר להדליק אלפים והוא לא יאבד מאורו. אני יותר חושב שהחבר משקיע אנרגיה כלשהיא, בשינוי הרגשות שלך... כלומר מכוון את המנוע הריגשי, כך שתוכל אתה לכוון את האנרגיות שלך לכיוון הנכון. כלומר... הוא רק עוזר לך להיות יכול לכוון את האנרגיות של עצמיך. אין ספק שקיימת פה חלופת אנרגיות בינך לבינו. אבל אם הוא מתליח לעודד אותך אז הוא ירגיש דווקא יותר טוב ולא חלוש וחסר אנרגיה (אם הוא לא יצליח הוא כן ירגיש חלוש וחסר אנרגיה, ויחלוק עמך את הבאסה... כלומר הוא השקיע אנרגיה ולא קיבל כלום חזרה). מה שאני אומר בעצם זה שאנחנו לא שואבים אנרגיה מאחרים, אם שנינו יוצאים מאושרים בסופו של דבר. אנחנו רק מחליפים איתם אנרגיות
. אני מקווה שהסברתי את עצמי

I am a freak

New member
שאיבה זו מילה מצויינת.

"בנר אחד אפשר להדליק אלפים" נכון, אני מסכים ב-100% אבל, נר זו לא דוגמא טובה- כי מתישהו הנר [האנרגיה] ייגמר. בגוף האדם- כל עוד אתה חי ומשתמש באנרגיה- הגוף מחדש את הכמות. אלא אם כן אתה מחליט שאתה לא מעוניין... ואז אתה נקרומנסר. הפריק.

lilit jam

New member
גם אם זה עובד...

כבר סיכמנו שכל כישוף אהבה, הוא לא מומלץ וזה נוגד את כל החוקים של המאגיה...

Tatu4Taty

New member
למאגיה אין חוקים

כלשהם, ואין איסור מוחלט על דבר אך אם את מתכוונת לחוק ההחזרה כביכול אז הוא תקף למי שהופך אותו לתקף כלפיו ועדיין זהו אינו חוק.

Yev

New member
וגם זה דעה

למאגיה יש הרבה חוקים.... אני באוםן אישי כן מאמין בקרמה(שפה היא מוגדרת כחוק ההחזרה), בכל אופן יש הרבה חוקים במגיה, לדעתי.

undervision

New member
וגם זה דיעה.

אני באופן אישי(ולא רק אני) כן מאמין בקרמה(שפה היא נקראת כחוק ההחזרה). ובמגיה יש הרבה חוקים...

I am a freak

New member
אבל זה לא אומר שהקארמה קיימת../images/Emo26.gif

תנסה לחשוב על זה רגע- למה שימציאו חוק על דבר שאינו קיים
אתה שמעת פעם על החוק שאוסר על פרות לעוף
[גם אני לא, אל תרגיש לבד
] נראה לך הגיוני שיהיה חוק כזה
הפריק.

אורי רז

New member
נראה לך הגיוני שמדינת ישראל תטיל

אגרה על מי שדג דגים בים המלח ? לי זה עדיין לא נשמע הגיוני, אבל בעיתונות פורסם מספר פעמים שיש אגרה כזאת. נראה לך הגיוני שיהיו אנשים שידוגו אנשים בירקון המטונף והמורעל ? לפני שבועות ספורים בלבד ראיתי דייגים דגים בשפך הירקון. אני מקווה שהם עשו את זה בשביל הספורט, ולא למאכל.

THE gray

New member
ואגרה לערוץ 1 נראה יותר הגיוני...

חוק הוא חוק רק אם תאמינו שהוא חוק ותקבלו אותו כחוק. בואו נתעלם שניה מהמדינה ומהמשטרה וכל הרשויות ושאר החוקים (כאוס!) היו באים אלייכם ואומרים לכם יש חוק חדש שצריך לשלם אגרה על לדוג בים המלח. אם הייתים מכימים הופה! חוק חדש, אבל אם הייתם אומרים לא.. אז לא. ככה אני מסתכל על חוקים במאגיה, כי פה אין רשויות שישמרו על החוקים, אין משרד קסמים לא צריך בשביל זה רשיון, לא צריך להירשם איפשהו או לעבור טקס כלשהו כדי להיות מכשף (כאוס!) ככה שחוק הוא חוק רק אם תאמינו שהוא חוק, בגלל זה אלפי אנשים ישבעו לכם שחוק ההחזרה עובד ואלפי אנשים אחרים ישבעו לכם שהוא לא. אפשר אולי להגיד שכן יש מי שמפקח- אלוהות כלשהי או אנרגיה מסויימת אבל אני אישית לא חושב שאלוהות שמה חוקים וגבולות אני מאמין שהיא עובדת אחרת שהיא זורמת ולא שמה גבולות (כי היא אלוהות מה אכפת לה).

אורי רז

New member
חוק זה מושג די רחב

אני מבדיל בין חוקי מדינה לחוקי טבע. חוק טבע (בין אם אתה מאמין שאל קבע אותו ובין אם אתה מאמין שהוא פיזיקלי) הוא חוק שפועל (נאכף ?) בין אם אתה מאמין בו ובין אם לאו, ובאופן כללי אנשים מצפים ממנו שיהיה נצחי - אם E=Mc^2 הוא חוק טבע, האדם מן השורה יניח שהוא יתפוס בכל רגע בעבר, בהווה, ובעתיד. עם חוקי טבע אני לא מצפה לשום סוג של הגיון. אין תשובה לשאלה למה E=Mc^2 ולא E=Mc^3 - ככה זה, וזהו. אולי זה נובע ממשהו יותר בסיסי, שנובע ממשהו יותר בסיסי, שנובע ממשהו יותר בסיסי, אבל בסוף יש חוקי טבע בסיסיים כלשהם שהם פשוט ככה. הבדיקה היחידה שיש לחוקי טבע היא אם הם עובדים - או שהדברים שקורים במציאות מראים שהחוק הזה נכון, או שהם מראים שהוא לא נכון. חוק מדינה הוא מקומי, זמני, ואמור להיות הגיוני, מהבחינה שממשלות שיש להן סמכות במקומות מוגבלים במקום (החוק על האגרה לערוץ אחד לא תופס בצ'צ'ניה) ובזמן (הוא לא תפס בימי חמורבי ובטח יבוטל תוך כמה מאות שנים), והוא אמור לשרת מטרה מסויימת גם אם יש אנשים שלא מסכימים עם המטרה או עם הדרך. יש הגיון בכך שהממשלה גובה מיסים מהציבור - ללא תשלומי מיסים אי אפשר יהיה להקים מערכת חינוך ציבורית או לשלם דמי אבטלה. יכול אדם לטעון שבמצבה של מערכת החינוך אין הגיון במימונה הציבורי כי כבר עדיף לפרק אותה ושכל אחד יחנך את ילדיו בכוחות עצמו, ושביטול דמי אבטלה יעודד תרבות עבודה, אבל ההסבר נמצא שם. אותו דבר עם ערוץ 1 - יש הגיון בהקמת ערוץ ממלכתי בלתי מסחרי, שיבטיח חדשות שאינן תלויות במפרסמים, גם אם הדרך לגביית הכסף והתוצאות שנויות במחלוקת. באגרה על דייג בים המלח אין שום הגיון - אם אין דגים אין דייג, ואם אין דייג אין הכנסה, ואם אין הכנסה לא משנה מה התכוונו לממן מה. מהדיונים שראיתי בפורום על חוק ההחזרה ראיתי שתי גישות. האחת מתייחסת אליו כאל חוק טבע - כפי שכוח המשיכה יפעל על כל חפץ בין אם אתה מאמין בכך ובין אם לאו, כך הרוע שתגרום לאחרים בכישוף שחור יחזור אליך בין אם אתה מאמין בכך ובין אם לאו. השנייה מתייחסת אליו בצורה פסיכולוגית - אתה מאמין שהחוק תקף, ולכן במציאות שלך הוא תקף. עם מי שנוקט בגישה השנייה אין לי מה להתווכח. אי אפשר להוכיח או להפריך אמונה או תפיסה אישית. [הגישה שאם מספיק אנשים מאמינים מספיק זמן במשהו אז הוא הופך לחוק טבע מרגע מסויים והלאה נכנסת אצלי לקטגוריה הראשונה - צריך להוכיח שהאמונה הופכת משהו לחוק טבע, וצריך להוכיח שהוא אכן הפך לחוק טבע.] את מי שנוקט בגישה השנייה אין לי אלא לבקש הוכחה מכיוון שאני חושב שלטובת ציבור מסויים של אנשים שמאמינים בדברים שנאמרים מספר מספיק גדול של פעמים בסמכותיות מספקת מישהו צריך להפגין מנה הגונה של ספקנות.

THE gray

New member
אני...

חושב שנפלה טעות דפוס- "עם מי שנוקט בגישה השנייה אין לי מה להתווכח. אי אפשר להוכיח או להפריך אמונה או תפיסה אישית." "את מי שנוקט בגישה השנייה אין לי אלא לבקש הוכחה מכיוון..." אולי אני לא הבנתי את זה נכון..

אורי רז

New member
תיקון שגיאה

המשפט השני שציטטת היה צריך להכתב כך - "את מי שנוקט בגישה הראשונה אין לי אלא לבקש הוכחה מכיוון..." ועם הקוראים סליחה

undervision

New member
אז חשבתי קצת...

ומהמון התנסיות שלי ושל חברים שלי... במקומות שהחוקים האלה עובדים חזק...(אסטרל), הבנתי שהחוק הזה קיים ועוד איך.. ואני לא רוצה בכלל להגדיר את כחוק... זה תהליך טבעי, והגיוני, שמבוסס על כללים אנרגטיים פשוטים. שמי שלא חווה אותם אז כנראה גם לא יבין(ואני לא רוצה להשמע מתנסה),פשוט הדיון הזה נמשך ונמשך. מי שלא רוצה להאמין שלא יאמין.

אורי רז

New member
אני לא רוצה להשמע מתנשא ...

אבל נראה שאני משתייך לקבוצה הולכת וקטינה של אנשים שיודעים איך לאיית נכון את המילה מתנשא. הנסיון לאמר שמדובר ב'משהו' טבע הגיוני ומבוסס מצד אחד אבל אמונה מהצד השני, קרי להנות מהיתרונות של שתי ההגדרות בלי החסרונות של אף אחת מהן לא מוסיף לך כבוד.

אורי רז

New member
מה לא נחמד - האיך או המה ?

למרות שבאופן אישי אני מאמין שמפריע לך משהו אחר.

למעלה