שאלה מוזרה 2

ehudt

New member
שאלה מוזרה 2

לפני כמה זמן שאלתי פה עוד שאלה מוזרה, ועכשיו השניה. למישהו יש מושג איך אורי גלר ודומיו מכופפים כפיות? כאשר יוצאים מתוך הנחה שזה טריק כמובן. אין כאן "כוחות". זה מאד מעניין.

זכיר

New member
אפשרויות ../images/Emo58.gif

אפשרות ראשונה - נכנסים לחנות טריקים וקונים כפית שחלקה עשויה ממתכת רכה\פריכה (או מייצרים אחת כזו). אפשרות שניה - לוקחים כפית רגילה מהמגירה של הסכום ומתחילים לכופף ולישר אותה באותה נקודה עד שהמתכת "מתעייפת" אבל כיפוף או שניים לפני שהיא נשברת. אפשרות שלישית - מתעלים אנרגיה טלאתרמית או טלאקינטית לתוך הכפית ומקווים לטוב. בשתי האפשרויות הראשונות, כיפוף שניים בלתי מורגשים מבחינת הצופים יכופף את הכפית או ישבור אותה. בדרך כלל זה מפסיק להיות מעניין אחרי שמגלים את הטריק.

ehudt

New member
המממ...

הכיפוך הוא של כפית רגילה, זה בטוח (בואו נניח שזה כך, אם יש לכם ספקות) ואני לא ממש מבין מה הרעיון של האפשרות השנייה, אבל בכל מקרה הכיפוך (מול הצופים) נעשה ללא כח פיזי נראה, אלא רק ע"י "ליטוף" עדין של הכפית. ולגבי האפשרות השלישית, אני מיד רץ לנסות!

kod kod

New member
השיטה היא...

הכפית מכופפת מהתחלה אבל הקוסם מחזיק אותה מיושרת ע"פ ה"ראש" של הכפית ואז לאט לאט הוא מישר אותה ע"פ ה"ידית" של הכפית סליחה על השמות המוזרים ("ראש" ו"ידית") לא היו לי שמות יותר טובים

i C e C u B e

New member
אולי זאת השיטה המפגרת

אבל איך הם עושים את זה על כפית שלא מוכנה להם מראש, אלא על כפית שנותנים להם והם מכופפים אותה על המקום?

zoharm77

New member
פתרון פשוט - מתכת עם זיכרון

השיטה היא די פשוטה, מכינים את הכפית מסוג מיוחד של מתכת, מכופפים את הכפית בטמפרטורה מסוימת למשל 30 מעלות צלסיוס, ואז אחרי שמקררים אותה לטמפרטורה של החדר מיישרים אותה חזרה, כעת כאשר אתה למשל תבוא ותשפשף מעט את הכפית עם האצבע שלך, הכפית תתחמם שוב לטמפרטורה של 30 מעלות, למתכת הזו יש זיכרון,והכפית תרצה לחזור לצורה המכופפת המקורית שלה. תוכל לראות אנימציה איך הדבר הזה עובד במתכת עם זיכרון שנקראת ניטינול.

ehudt

New member
האמת שהכפית לא מוכרת

הכפית שהם מכופפים היא כפית שהמארחים הביאו להם. הכפית בטוח רגילה.

Levos

New member
קראתי מאמר של איזה קוסם

נראה לי מאמר של ראנדי( שמציע מיליון דולר למי שיוכיח כל תופעה על טבעיים). והוא כתב שתוך כדי ההצגה מכופפים את הכפית בכוח השרירים כמו שכל אחד יכול(כמובן שדרושה זריזות ידיים כדי שלא ישימו לב) אחר כך מראים את השיפשוף שכאילו מעקם את הכפית, אך זו אשלייה שכן הכפית כבר מעוקמת.

אׁ

New member
למען האמת,

ראיתי פעם קוסם שביצע זאת והסביר אח"כ שפשוט מחליפים את הכפית בכפית מקופלת שהחביאו מראש.

vizini

New member
אני מתקשה לראות דרך שבה

היית יכול להיות חברי. אני לא נוטה להתחבר עם אנשים שרוצים לכפות את אורח חייהם על אחרים.

למעלה