שאלה: מהי טיפשות?

kk221

New member
אם אתה מציג את זה כך

אז בשמחה: ההבדל בין האוביקטיבי לסוביקטיבי הוא ביכולת שלהם לעמוד בפני עצמם ללא הסוביקט. לדוגמה - העץ הניבט מחלוני גובהו 4 מטרים. זה אוביקטיבי וזה יהיה נכון בלי קשר לסוביקט המודד זאת. לעומת זאת ניתן לומר שהוא "גבוה" או "נמוך" וזה סוביקטיבי משום שעבורי הוא גבוה, אבל ביחס למגדל אייפל הוא נמוך.
 

lmatan1

New member
תודה לך אבל אנחנו מדברים כאן על

בני אדם שלעניות דעתי הם בעלי תודעה יותר גבוהה מהעץ שעומד מול חלונך אם אתה גר בקומה 4 ואני גר בקומה 10 כל אחד יראה אחרת אבל שנינו נראה עץ מנקודת מבט אחרת אבל בכל זאת העץ ישאר לגבי שנינו עץ.
 

kk221

New member
טעות

אני מסתכל על הכלבה שלי ורואה בת לוויה אהובה, תאילנדי יסתכל עליה ויראה ארוחת ערב דשנה. אוביקטיבית זה כלב, סוביקטיבית זה כבר תלוי בעיני המתבונן. ביקשת הסבר על אוביקטיביות וסוביקטיביות וזה מה שקיבלת.
 

lmatan1

New member
בלי להעליב הדימויים שלך

מעולם החיית ומעולם הצמחים בהחלט מצביע על הזלזול שלך באינטלגנציה האנושית אני מדבר אתך על בני אדם ואתה ממשיך לדבר על יצורים שיש להם הבדל מהותי ולכן לדעתי אתה מתחמק מהשאלה .
 

kk221

New member
אלוהים שבשמיים

אני מדבר איתך על בני אדם!!!!!!!!!!!!!!! אמרתי שלאדם אחד הכלב יראה בצורה אחת, ולאחר בצורה אחרת. אני שואל את עצמי אם אתה מגיב מתוך מטרה להכעיס, כי הרי לא יתכן שקראת את התגובה הקודמת שלי וזאת התגובה שלך. על איזה יצורים דיברתי? דיברתי על הדרך שהכלב תופס אותנו? לא ולא! דיברתי על איך שבני אדם שונים תופסים את הכלב. ואיזה שאלה יש כאן? ביקשת לדעת את ההבדל בין אוביקטיביות לסוביקטיביות וזה מה שקיבלת. אם אני אתן לך דוגמה עם בני אדם במקום כלבים זה ימצא חן בעיניך יותר?
 

lmatan1

New member
למי אתה מתכוון אלוהים שבשמיים.

אני לא מנסה להכעיס אותך למה אתה בכלל כועס אני פשוט לא חושב כמוך וכן ימצא חן בעיני אםתתן דוגמא של בני אדם כי אנחנו בני אדם ולא חיות אני לעומתך לא כועס רק לא מצליח להבין אותך מי זה האלוהים שבשמים שקראת בשמו בכותרת ההודעה שלך.
 

kk221

New member
עוד דוגמה

למרות שלא ברור לי למה אתה צריך דוגמה נוספת: ניקח את ראש הממשלה - אדם אחד יראה בו את מי שיפתור את כל בעיותינו, אדם אחר יראה בו את מקור כל בעיותינו. או את השוטרת שנתנה לך דו"ח על מהירות מופרזת - אתה רואה בה מקור לצרות, ילדיה רואים בה אמא אוהבת, אימה רואה בה בת מוצלחת. יותר ברור? ובקשר לאלוהים - בא לא נסטה מהדיון, זאת היתה פשוט צורת התבטאות לבטא רגש מסוים.
 

ForAwhile

New member
עצה קטנה..../images/Emo39.gif

הרשה לי להפנות אותך לציטוט שמאוזכר בכרטיס האישי שלי, יש והוא יסביר לך את מחול השדים הזה שבו אתה כרגע שבוי.
 

ForAwhile

New member
טעות גסה...../images/Emo28.gif

באותה המידה אני יכול להשתמש במכשיר מדידה אחר כלשהו, שיבשר לי שגובה העץ הוא חמישים ושלוש מטרים. אם תתפתה לטעון שהמכשיר בידי מזייף, הרי שאטען כנגד הלה הינו מכשיר תקין, ואילו זה שלך הוא אשר מזייף. ככלל לא נהוג בפילוסופיה להשתמש בדיכוטומיה אובייקטיבי\סובייקטיבי זו התחלפה במשך השנים לדיכוטומיה אנליטי\סינתטי, וגם זו ספגה ביקורת קשה. חוששני שהגדרתך את המושג אבסולוטי בעזרת הדיכוטומיה הישנה, היא הגדרה גרועה למדי.
 

ל נ צ ח

New member
דוגמא טובה לזה שמעתי בגלי-צה"ל:

שני אנשי מוסד בחירים נכנסים בבהלה ללשכה של ראש ממשלת ישראל אריאל שרון ובידם תיקים סודיים ביותר. מתיישבים לידו ואחד מהם אומר: אריק, יש לנו כאן הוכחות מוחצות. עובדות שאין איש יכול לערער עליהן, בלתי ניתנות לערעור בהחלט. נו, ומה הם? שואל אותם ראש הממשלה. איש המוסד הבחיר שיושב מימינו משיב: בעובדות המוחצות שתי ידיעות, אחת מהם טובה והשנייה רעה. במה ראש הממשלה מעוניין שהתחיל? משיב ראש הממשלה, תתחיל בטובה. O.K, אז לעניין; הטובה היא ... יש אלוהים. והש.. והרעה? שואל שרון, הרעה היא משיב איש המוסד, אלוהים אמר לנו שחיללנו כולם אותו וכעת שגילינו אותו אז יביא גם את חורבן העולם. מכנס ראש הממשלה את אנשיו ועולה ההחלטה הגורלית לא להכניס פאניקה מכל מיני שמועות בציבור ולכן מייד להודיע את האמת לאומה. כאש בשדות קוצים התפשטה הידיעה על נאום ראש ממשלת ישראל, כל רשתות התקשורת בעולם היו כולם דרוכים לשעה 8 בערב אותו היום. לכולם נודע שראש ממשלת ישראל הולך לשבור את הכלים והכללים בנאומו, הוא הולך להודיע ההודעה המהפכנית מכולם הודעה שמהפכנית ממנה עוד לא הייתה. בשעה 8 בערב, כל כלי התקשורת הלווינית המילולית והכתובה בעולם, כל רשתות הטלביזיה כולם היו ממוקדים לארץ הקודש ירושלים הבירה לכנסת ישראל שם ראש ממשלת ישראל ישא את נאום הבשורה. כמובטח מראש, בדיוק בשעה 8 בערב עולה ראש ממשלת ישראל אריאל שרון על במת הנואמים ומייד פותח באלה הדברים: O.K, גבירותיי ורבותי, היום מעובדות בדוקות שקיבלתי מהאנשים הכי מאימנים עובדות מוחצות ובלתי ניתנות לערעור , נודע לי האמת ובה 2 ידיעות, ושניהם טובות. הראשונה: יש אלוהים! והשנייה היא לעולם לא תקום מדינה פלסטינית. . .
 

kk221

New member
ברור לי שאתה החכם מכולם

אתה מוכיח לנו את זה באין ספור הודעות שהן אור לגוים, ללא ספק. למעשה, אני בטוח שכל חברי הפורום כבר מכירים בגדולתך, אתה יכול לנוח קצת, או ללכת להרביץ את תורתך הנאורה בחברי פורום אחר שעדיין לא מכירים בלנצח, שליחו ואיש סודו של האלוהים.
 

ל נ צ ח

New member
בזה אתה מודה שברור שנדמה לך ש...

אמת אבסולוטיתו kk221 ו 09:27 | 23/08/04 "" לדעתי טיפשות זה להאמין באמת אבסולוטית. אין חיה כזאת. "" ~ ~ ~ ~ ~ ~ * ~ ~ ~ ~ ~ עם דמיון"חיובי" מבריק" שכזה, וגם לא היו ממציאים את הגלגל.
 

kk221

New member
שאלה

אני סקרן, האם אתה מוכן לקבל שיש סיכוי, קטן ככל שיהיה, שאתה טועה בתפיסותיך ובאמונותיך?
 

lmatan1

New member
ברשותך אני יענה לך בשמי בלבד.

הדרך של ההברה באמת נובעת מהכרה פנימית שנרכשת דרך התנסות במצבים של הבנה עמוקה פנימית שמביאה את האדם להכרה שזו האמת ואין בילתה וזו זכותו ולכן הוא מביע את ההבנות שלו בלי שום צל של ספק וזה משהו שהוא השיג מהכרתו את עצמו ולכן אחד כמוך שמטיל צל על הספק ומנסה לערער את התובנה שהוא הגיע אליה בלעדיך אתה לא חייב לקבל את התפיסה הזו זכותך .
 
למעלה