שאלה: מהי טיפשות?

שאלה: מהי טיפשות?

חוסר יכולת להבין את האמת,או הכחשה? כל מי ששאלתי מאמין שיש שלושה סוגי אנשים: -אדם שמבין את האמת ומיישם אותה. -אדם שרואה את האמת ומכחיש אותה. -אדם שהבנת האמת מעבר ליכולתו. האדם השלישי נחשב לאדם טיפש. שני הסוגים האחרונים לא נשמעים לי הגיוניים... אם יש אמת-הרי שהיא אבסולוטית.ויישום קולקטיבי שלה, מאפשר הגשמה קולקטבית. כל מי שדיברתי איתו, לא שם לב בכלל שבשני הסוגים הראשונים הוא השתמש במילת פועל אחרת-"מבין את האמת","ורואה אותה". כביכול אחד אקטיבי ואחד פאסיבי. אני חושבת שהם עשו זאת, כיון שאין הגיון באדם שמבין את האמת ומכחיש אותה. כי בעצם אדם שמבין את האמת ומיישם אותה-הוא אותו אדם. הבנה ויישום, הן אותה פעולה שנעשת מתוך בחירה וידיעה. לכן אין הגיון במשפט-"אדם שרואה את האמת ומכחיש אותה". כיון שראיית האמת היא כביכול הבנה פאסיבית שלה. אותם אנשים גם הגדירו אדם טיפש כ-"אדם שהבנת האמת מעבר ליכולתו" מדוע אדם כזה קיים? אם האמת אבסולוטית, ויישומה מאפשר הגשמה-מדוע קיים אדם שאינו מסוגל להגשים את עצמו? ושבחוסר יכולתו להגשים את עצמו, מונע את הגשמתם של אחרים שאכן מבינים את האמת האבסולוטית ומיישמים אותה, ובכך הופך את אותה אמת לקקה בלבן חסר תועלת? זה לא הגיוני... למה שבנאדם כזה יהיה קיים? הרי אם קיים אדם שמעבר ליכולתו להבין אמת אבסולוטית- התוצאה היא שאותה אמת אינה אבסולוטית. אז אם אדם שמכחיש את האמת לא קיים... ואדם שמעבר להבנתו להבין אותה לא קיים... למה העולם מחורבן כל כך?

EdisonGirl

New member
לפי דעתי...

אני חושבת שטיפשות הינה הסתכלות שטחית על העולם. כלומר, האדם הטיפש לא מרבה לחשוב, ובעולם שהוא לא רק שחור ולבן קשה לעיתים לזהות מהי האמת בכל דבר, אלא רק אחרי מחשבה, ואדם טיפש לדעתי לא טורח לעשות זאת, ולכן טועה. אני חושבת שיש אנשים טיפשים שרוצים מאוד לעשות את מה שנכון לעשות ולפעול לפי האמת, אך הם אינם מסוגלים להבחין בה, כי המחשבה שלהם מוגבלת. הם עלולים, למשל, להבחין באמת מזוייפת (ע"פ רמת ההעמקה שלהם בחשיבה) ולפעול לפיה מבלי להבחין לאן היא מובילה אותם...

לא הגיוני ....

מצד אחד אדם טיפש לא טורח לחשוב- כלומר מתעצל להעמיק מחשבתו כיון שזו טירחה (מה שלא נכון כיון שידע הוא לא רק כוח, אלא גם שקט נפשי) מתוך בחירה, ומצד שני אדם טיפש אינו מסוגל להבחין באמת כיון שמחשבתו מוגבלת-כלומר הוא אינו בנוי להגשמה. את הצגת אותם כאדם אחד (המבין-הפאסיבי),ואלו בעצם שני סוגי האנשים שפסלתי בהודעתי-אדם שרואה את האמת ומכחיש אותה,ואדם שהבנת האמת מעבר ליכולתו.

EdisonGirl

New member
דווקא כן...

יש משהו בסיסי שאני מסתמכת עליו, וכנראה בגללו לא הבנת את דבריי כראוי: את מדברת על האמת כעל דבר מוצק ואחד, אך אין זה כך. כל אחד מבין את האמת שלו ע"פ רמת הבנתו, הידע שלו והיכולת שלו להעמיק. לטיפשים חסר מאלה (לפחות שניים מהם), והחשיבה שלהם נעשית לכן רדודה ומביאה אותם למסקנות מוטעות, ובעקבות זאת- לפעולות שגויות. את אומרת בסוגריים ש"ידע אינו רק כוח, אלא גם שקט נפשי", אך החכם באדם אמר: "יוסיף דעת- יוסיף מכאוב". ובאמת, אנשים רבים מגיעים למסקנה הזו לבד; אם בגלל שככל שהם לומדים הם מבינים עד כמה הם לא יודעים בעצם... או אם בגלל שהידע גורם להם להבין דברים שהטיפשים אינם מבינים. או אם בגלל ההבנה שהעולם הזה כולו הבל... בעצם, מה שרציתי לומר לך בהודעה הקודמת זה שזה לא מדוייק להגדיר טיפש ע"י שימוש באמת, שהרי היא איננה חד משמעית. אני נזהרת בדבריי בגלל שתמיד אני מאמינה שאולי יש צ'אנס לתקן ולהפוך טיפש לחכם, אך אם נגדיר את המצב של טיפש נוכחי בהכללה: הוא אינו רואה דבר מתוך דבר. אינו מסוגל להעמיק. לעיתים אינו טורח כלל לחשוב, אלא חי את חייו בשטחיות. ואין סתירה בין אדם שמחשבתו מוגבלת לבין אדם שאינו טורח לחשוב. הרי יכול להיות מישהו שמחשבתו מוגבלת (באותה מידה שיכול להיות בעל בינה) שאינו טורח לחשוב. אני מניחה שאצל הטיפשים זה נפוץ הרבה יותר (לא לטרוח לחשוב)...

EdisonGirl

New member
אגב,

אין זה אומר שאין אמת אחת, אך בעולם מורכב כזה אינני בטוחה שיש אדם שהוא מספיק חכם, מספיק יודע ומספיק מעמיק כדי לגלות חד-משמעית את האמת הזו בשלמותה.

kk221

New member
אמת אבסולוטית

לדעתי טיפשות זה להאמין באמת אבסולוטית. אין חיה כזאת.

lmatan1

New member
האמת היא שאנחנו משקרים כל הזמן

והסיבה היא שאין שום קשר בין האמת לבין מה שקורא במציאות האנושית מאחר ואלה שנמצאים בעמדות כוח מסיבות אגואיסטיות ושמירה על האינטרסים הצרים שלהם דואגים לידע אותנו בכל מיני תחבולות ושקרים ולבלבל את דעתינ וכל זאת על מנת לשמר את הכח אצלם כדי שלא יערערו על האמת שהם כביכול שולטים עליה וזו האמת המרה שבזכותה מצליחים 6000 משפחות לדכא 6,000,000 אזרחים ואין לזה שום קשר לאמת ואפילו יכול לקום היום אחד כמוך KK ולהגיד בלי להתבלבל שאין חיה כזו וזו ידידי שיא הטפשות .

kk221

New member
תראה לי אמת אבסולוטית אחת

רק אחת, לא ביקשתי יותר. ואגב, ידידי, הדיון כאן הוא פילוסופי, אז אל תתבלבל בין השכנה שלך שמשקרת לבעל המכולת, או ראש הממשלה שלך שמשקר לבוחרים שלו. השאלה היא האם יש דבר כזה אמת אבסולוטית. למרות ששנינו משתמשים במילה אמת, אני לא מתכוון לאמת שההיפך שלה הוא שקר. ועכשיו, במחילה, הצג לנו אמת אבסולוטית אחת. בלתי ניתנת להפרכה. ניתנת להוכחה. נכונה תמיד. עבור כולם.

lmatan1

New member
תיכנס לכרטיס שלי תמצא שם אמת.

כשאני נכנס לכרטיס שלך אני לא רואה אמת וזו התחלה ולא כל האמת מי שחוסם את עצמו לאמת האמת חסומה בפניו בשביל להבין יותר תצא קודם מהמחילה שלך ותפסיק להפריח בלונים.

kk221

New member
חזרת לסורך

אחרי תקופה קצרה שהיה ניתן לנהל איתך דיון חזרת לסורך עם הסיסמאות ומצלולים במקום תגובות. שאלתי שאלה מאד ברורה, ומה שקיבלתי אפילו אינו דומה לתשובה. אין צורך לענות.

erezsh

New member
../images/Emo88.gif למתן

הסבר את הודעתך בצורה לוגית כל משפט ומשמעותו. אם לא תסביר, או אם ההסבר לא יהיה הגיוני או לא רלוונטי, תחסם למשך 24 שעות.

lmatan1

New member
../images/Emo52.gifלא הבנתי את המסר שבפטיש.

כנראה ואנחנו לא משדרים באותו הגל לא הבנתי לאיזה סוג של הסבר לוגי או הגיוני אתה מכוון.אולי ברשותך תסביר לי על פי איזה הגיון לוגי או הגיוני הגעת להחלטה המתבקשת אני בכל אופן לא יכול למנוע ממך לממש את ההחלטות שלך כפי שקבעת בכבוד.

lmatan1

New member
טוב אני אנסה למיטב הבנתי../images/Emo103.gif

החבר KK רצה שאני יביא לו טיעון להוכחת האמת האבסולוטית במקום לשלוח אותו לשאול את לנצח בחרתי להפנות אותו לכרטים האישי שלי ששם יש פרטים על מי שכתבתי על עצמי שזו האמת האבסולוטית שלי לעומת הכרטיס האישי שלו ששם כתוב רק KK ואין שם פרטים מזהים ולכן צינתי שאי אפשר לראות שם שום אמת ואתה הגעת בזמן הלא נכון ובמקום הלא נכון ועוד באת עם פטיש אז איך אתה בכלל רוצה להבין מה נכון או לא נכון ואם כבר אנחנו מדברים אולי לך יש איזה פרוש יותר מדויק להוכיח את האמת האבסולוטית ארז אם מצאת לנכון לקחת אותי כדוגמא לקורבן למען יראו ויראו אז אני לוקח על עצמי את התיק ויוצא לחופשה של 24 שעות באהבה ומכבד את החלטתך האמיצה לעשות סדר בפורום בכבוד להתראות לילה טוב.

כל כך טיפש אלוהים אדירים.

ארז, ההודעה הזאת כדי שתתאמן על מחיקות

lmatan1

New member
ילד חכם אולי תואיל להסביר את עצמך.

לפני שאתה מחלק שמות תואר לא הייתי מגיב אבל אתה חצוף ושחצן כדאי שעל פי אותו עיקרון תסביר בבקשה למה התכוונת ילד ירוק וחמוד ממתין ההכנעה להסבר הלוגי וההגיוני והאבולוציוני שהביא אותך לתובנה שיש כאן טיפש לעומת חכם כמוך.

kk221

New member
אני אסביר במקומו

אתה טוען שאני ביקשתי הוכחה לאמת האבסולוטית, וזה לא קרוב למה שביקשתי. ביקשתי ממך דוגמה לאמת אבסולוטית. ובעוד אנחנו מדברים על אמת אבסולוטית, אתה פתאום מדבר על האמת האבסולוטית שלך !. הרי אם היית קורא את ההתכתבויות, ומנסה להבין אותן לפני שאתה מגיב את היית מבין את הסתירה הפנימית במשפט "אמת אבסולוטית שלי". אני צריך להסביר או שזה מובן מאליו? לכן זה מכעיס שאתה ממהר להגיב בצורה שמראה בבירור שאתה לא מעמיק בקריאת התגובות לפני שאתה ממהר להגיב עליהן. אני מרגיש שזה מוריד מערך הדיון ודי מתסכל שצריך לחזור על נקודות שכבר התקדמנו מהן. אתה טוען שיש דבר כזה אמת אבסולוטית, אני ביקשתי ממך דוגמה לאמת כזאת, שהיא נכונה לכולם וניתנת להוכחה (כאילו שיש אמת אבסולוטית אחרת) ואז אתה מדבר איתי על האמת האבסולוטית שלך... זאת לא אמת אסולוטית, זאת אמת יחסית ואם אמת כזו אין לי בעיה.

lmatan1

New member
ידידי KK האמת האבסולוטית היא../images/Emo28.gif

אמת שאני עמלתי קשות על מנת להסיג אותה וכשאני קורא אחד כמוך שמזלזל בכל ומטיל ספק בכל וממשיך להשאר בעילום שם ויוצר תחושה של הסתר ולכן אין טעם לגלות לך וכך צריך להיות זכותך לחשוב מה שאתה רוצה וזכותי להחזיק באיזה אמת שאני רוצה מה לא ברור לך אולי תכתוב מה האמת שלך לפני שאתה שופט אמת של אחרים אולי תואיל להסביר לי מה כאן לא מסתדר לך בקשר לאמת.

kk221

New member
סודות ושקרים

חשבתי שאנחנו נמצאים בפורום שמטרתו החלפת דיעות, עכשיו אני רואה שאתה מעדיף לשמור את דיעותיך לעצמך. זכותך. אבל מה כל כך מפריע לך הכינוי שלי, או מחסור בפרטים עלי? מה הקשר בין זה לבין הדיון שלנו? מה שלא מסתדר לי, כמו שכבר הסברתי בתגובה הקודמת(תקרא) היא שאמת אבסולוטית לא יכולה להיות אמת סוביקטיבית, כפי שאתה מציג אותה. יש לך בעיה בסיסית בהבנת המושג, ואולי בגלל זה אתה מתעקש לנסות לסתור אותי.

lmatan1

New member
אולי תסביר את עצמך לשם שינוי

מה אתה מתכוון כשאתה אומר אמת סוביקטיבית לעומת אמת אוביקטיבית באמת אני שואל אותך תנסה להתאמץ ולהסביר לי מה אתה מתכוון בוא נומר לצורך הענין שאני טיפש ואתה מנסנה להסביר לי בחכמה שלך מה אתה מבין מהמשמעות של אמת סוביקטיבית.

למעלה