שאלה מהותית

דרור22

New member
תראו...

אני הומו - אני לא צופה באורוויזיון כי זה פשוט לא מעניין אותי... אוקי אני מסכים הרבה הומואים צופים באורוויזיון אבל ככה גם הרבה סטרייטים אני לא אוהב דיוות למינהן אני שומע רוק ואפילו רוק כבד כי זה מה שאני נהנה ממנו אני לא אגיד שלא ראיתי את האורוויזין בחיים שלי, כי כן ראיתי אבל זה לא מה שאני מחכה לו או מתכונן לזה... וכל ההכללות שבין הומואים לאורוויזין הם מקריות בהחלט... שלכם דרור

Yaniv-DC

New member
אחחח... איזה

מאמר יצא לנו כאן... ואיזה מזל שדרור הביא משהו שונה

mold

New member
חיזוק דבריו של דרור

גם אני הומו, שיותר מהתמיהה על כך שהומואים אחרים אוהבים ארוויזיונים, מעוצבן על הסטראוטיפ שנדבק בנו בגללם. הפירוש שלי להמצאות רוב יחסי גדול של גייז בין אוהבי הארוויזיון הוא משיכה טבעית של הומואים לאסטטיקה, הזוהר, המלודיות והקיטש הדביק שעוטפים, מטביעים ומסמלים יותר מכל את התחרויות הנ"ל. לצערי, אותם סממנים משכו פלח נכבד מקהילת הגייז לדבוק בהם כמו זבובים אל (נו אתם יודעים מה
) ונוצר רושם מוטעה שכל אוהדי התחרות הם גייז, ונורא מכך מבחינתי- שכל הומו הוא אוהב אירוויזיון, או לפחות מאזין בסתר. אז הרשו לי לחזק את דעתו של דרור, כדי לשבור את המיתוס שהפך לנורמטיבי גם בקרב הקהילה שלנו. אני שונא ארוויזיונים. מעבר לכך שאני לא אוהב אותם, אני בז להם. אני חושב שזו תחרות רדודה ואווילית. היא מסמלת את כל מה שרע ועלוב בהתדרדרות המוזיקה של ראשית שנות השמונים. כשלוקחים אלמנט אומנותי ומתחרים בעזרתו, המרכיבים ודרך היצירה הופכים לטכניים. השירים נכתבים במטרה אחת, להיות קליטים, ברורים, קיטשיים וזוהרים מספיק כדי ללכוד את תשומת לב הקהל בדקות המעטות שהוקצבו להם, וכך נשללת כל יכולת הבעה אומנותית שאמורה להיות המרכיב החשוב ביותר במוזיקה. משום מה, התמצית הזו היא מקור פולחנם של רוב ההומואים שחיים סביב ריטואל השירים חסרי התוכן. אני הומו, ששונא ארוויזיונים, נעלב כשמכלילים אותו בין האוהדים בגלל השתייכותו למיעוט בו הרוב המייחצן משדר גישה הפוכה. ויודע שבוודאי יש לא מעט כמוני, שקולם אינו נשמע. ההודעה הזו לא נכתבה כדי להרגיז, או ללגלג. אני כותב אמנם בגישה אתנוצנטרית אך לא מנסיונרית. חשוב לי שיוסר הלייבל הומו=אירוויזיונים והסטראוטיפים המשורשרים לה כדוגמת אופי נשי, יציאה לאוט, ריטה/שר/דנה אינטרנשיונל וכל הסממנים שלא מייצגים ולא משתייכים להווי התרבותי שלי ואחרים כמוני. ולתיקון דבר אחד בדבריו של דרור: "וכל ההכללות שבין הומואים לאורוויזין הם מקריות בהחלט"- יש קשר הדוק וגדול מאד בין הומואים לארוויזיונים. בתוכם נמצאים גם אלו שלא משתייכים להכללה.

אייל_18

New member
אבל זה משהו אחר

אם סטרייט אומר שהוא מעריץ אירוויזיון - יניחו שהוא הומו. אם הומו אומר שהוא הומו - יניחו שהוא מעריץ אירוויזיון. החברה, מתוך בורות ופחד, והעובדה שמעט אנשים נחשפים להומואים מצוהרים בחייהם - פיתחה שנאה להומואים. ככה זה בטבע של האדם; דברים שנראים לו מסתוריים, מוזרים ומאיימים - הוא ישנא אותם. ויותר מזה, כי בגלל החוסר מידע והעניין הגדול שבהומואים, אנשים ממציאים המצאות ויוצרים שמועות. אנשים צריכים להיאחז במשהו, כדי להרגיש שהם יודעים יותר טוב, להרגיש ביטחון - ובשביל זה הם יחשפו כל שביב מידע. כשהם לא ימצאו כזה, הם ימציאו דברים. קח לדוגמא יהודים, שלפני מאות שנים הסתתרו והחביאו את דתם, ולמה זה גרם? שהנוצרים, שמעולם לא פגשו יהודי, היו משוכנעים לחלוטין שמדובר ביצור עם קרניים או קרן במצח. הפחד ממפגש עם יהודי מתפרשת בשנאה, ובשמועות נוספות לגבי זהות ה"יצור המשונה הזה שאף אחד לא ראה". הפואנטה שלי היא שכל הדברים שהזכרת כמו אופי נשי - הם דברים שהחברה הדביקה להומואים, כי הכי קל להניח שהומואים הם אכן כאלה. ------------ אתה מוזמן לקרוא את מה שרשמתי למעלה, בנוגע להומואים ששונאים את האירוויזיון, והסיבה לזה. עצם ההודעה שלך רק מחזקת את הטענה שלי.

אייל_18

New member
כמו שכבר רשמתי למעלה,

או רמזתי - זה משהו בהרבה יותר עמוק מזה. בנוסף לדברים שכבר אמרתי, האירוויזיון הוא לא דבר מציאותי ואין לו שום נגיע במציאות ובחיים האפרוריים והשיגרתיים של יום ראשון שלאחר האירוויזיון שבערב שבת, ובעצם, בכל יום. להומואים יש איזו שהיא הבנה שהם לא כמו "כולם", מן הסתם, כאילו עצם הקיום שלהם הוא "תזוזה מהמציאות", מהחיים האמיתיים שבהם יש גבר ואישה והם בני זוג. ופה זה מתחבר לאירוויזיון. ---------- טוב, אי אפשר להסביר את זה על רגל אחת, אז אני מוותר...

lambada

New member
אני בטוח במיליון אחוז ש. ../images/Emo60.gif

אני גדלתי על האירוויזיון מגיל אפס, זאת תודות לאמא שגם נדבקה בזה מגיל קטן מאוד הייתי צופה בקלטות בבית, ועובדה שעד היום אני אוהב את התחרות, וחזרתי לקטע... אני בטוח שאלו שכן גדלו על האירוויזיון-אין שום קשר בינהם לבין הומואים. אני חייב להגיד שאני נתקל שלושים פעם ביום בתגובות מגעילות לאללה על כמה שאני הומו שאני חובב... ו "אין לך חיים" אז רבותיי-לכולנו אין חיים כולנו מושפעים ולפי מה שהחברה אומרת עלינו-כולנו גם הומואים
נ.ב שימו לב שכתבו עלינו באתר להומוסקסואלים, כאילו,למה לא כתבו עלינו בוואלה?! או בפורטל נורמלי, כי לאהוב את הארוויזיון זה לא נורמלי זה משהו לא שגרתי, משהו ביזארי הייתי אומר אפילו (ומגזים) ושוב-ההומאים תופסים בעלות על האירוויזיון.

אייל_18

New member
זה לא מדוייק ../images/Emo128.gif

האתר של אבי, לדוגמא, קיבל המלצה גם באינטרנט ובעיתונות (ידיעות אחרונות וידיעות נט). לזה אתה קורא נורמלי, אני מניח. בגו-גיי מתפרסמות כל יום 2-3 כתבות, חלקם בנושאים הומוסקסואליים מובהקים וחלקם ביקורות על אלבומים, זמרים, ודברים אחרים שלא קשורים להומואים במפורש (למרות שגם זה נתון לויכוח). אני לא חושב שהכתבה פורסמה כי האירוויזיון נוגע לכ-ל הומו באשר הוא, אלא כנושא כמו כל הנושאים, ובמקרה יש לו זיקה להומואים. כשפורסם באותו אתר על פתיחת הפורום הזה, זה פורסם כ"חדשות" - מה שנראה קצת מוזר, כי זה לא חדשה שנוגעת לקהילת ההומואים או חדשה שמשתווה בתוכן שלה לחדשות האחרות שהופיעו לצידה. כנראה שקיום הפורום הזה פורסם שם רק אחרי פירסום הכתבה על האירוויזיון, ככה שטור החדשות היה המקום הכי נוח להוסיף את הפרט הזה... הומואים לא לוקחים שום בעלות על האירוויזיון, ואני בטוח שגו-גיי לא חושבים ככה. הם יודעים שיש כמות גדולה של הומואים שמעריצים את האירוויזיון - ובשבילם פירסמו את הכתבה ואת החדשות. וכשהחדשות הופיעו, היה רשום: "פורום ישראלי חדש לאוהבי האירוויזיון", ולא פורום להומואים שהם אוהבי אירוויזיון. הם פנו לגולשי האתר שאוהבים את האירוויזיון ולא לכל קהילת ההומואים, כאילו כולם אוהבי אירוויזיון והם כולם הבעלים של האירוויזיון.

Yaniv-DC

New member
כמה דברים

דבר ראשון, וואלה מן הסתם לא יפרסם, ממש כמו שפלאפון לא יפרסמו מבצע חדש של סלקום, ככה זה כשאתה אתר מתחרה... גם מערכות כמו -YNET יש להם פורומים משלהם. דבר שני - לבוז לאירוויזיון? (מיועד להוא שבז... שכחתי את השם אני אבדוק אח"כ..) כאן אני מדבר על ביזה בכלל... ואני שואל מאיפה ההתנשאות הזאת של לבטל אוכלוסיה לא קטנה, סטרייטים/הומואים לא משנה. לא אוהב- לא צריך, אתה לא לבד, אבל כשאתה בז למשהו אתה בדר"כ בז לאנשים. וזה אכן לדעתי, מחזק את מה שאייל כתב קודם. אני למשל, שחושב שטקס פרסי ה-MTV לא משהו, מצליח להפתיע כל פעם מחדש בבחירות שגויות שלאו דווקא מייצגות את הלך הרוח. אבל לבוז לו? הומואים לא לוקחים בעלות. הם פשוט כמו שכתבתי קודם, לא מפחדים להגיד את זה. גם אני גדלתי על זה בבית, כאשר מכיתה ה´ זה ממש היה בחגיגה גדולה, וגם סיפרתי עליה כאן בעבר.

אני אחראי לפרסום

משעשע לקרוא פה דיון על פרסום באתר...ועל "מישהו" שכתב... ובכן עבדכם הנאמן אחראי לפרסום הכתבה של ארוויזיון 2002 וגם על העברת הידיעה החדשותית - ולכן אני יכול לדבר ממקור ראשון...שהנושא מ-א-ו-ד מעניין את קהל היעד של האתר (בחלקו) וגם רציתי לתת קצת PUSH לפורום החביב הזה - ואם הייתי עובד עבור וואלה או נענע או אמ אס אן או מיקרוסופט...גם הייתי מנסה להחדיר פרסום חינם - מה יש שגם אחרים יהנו ולא רק גייז אלא כוווווווו-לם! (אהוד ברק....)

למעלה