שאלה מהותית

ביג דיל

New member
שאלה מהותית ../images/Emo53.gif

אני לא יודע אם כבר דנתם בנושא, אבל מעניין אותי לדעת - האם כולם חושבים שיש קשר בין אירוויזיון והומואים? לפי מיטב הבנתי, רוב חברי הפורום הם גייז. מה גורם להומואים לאהוב את התחרות כל כך? אולי בעצם השאלה צריכה להיות - למה סטרייטים לא אוהבים את האירוויזיון? (סליחה לכל הסטרייטים שבפורום. אתם יחודיים). ובכלל, מה גורם לבן אדם (בלי קשר לנטייתו המינית) לאהוב את התחרות? לי, עדיין אין תשובות ברורות למה אני אוהב את האירוע. מישהו יכול לעזור לי?

אני לא חושבת שניסחת נכון את השאלה..

אני בעקרון סטרייטית אך אני מבינה שאתה מדבר על הבנים... לדעתי אין שום קשר בין גייז לבין אהבה לאירוויזיון...זה תחביב מסויים ואני מכירה הרבה סטרייטים שאוהבים ואפילו מורעלים. לדעתי זה רק יד המקרה שרובם נאספו כאן.....ובעצם אני שמחה..כיוון שהכרתי כאן אחלה אנשים שבעולם!!!!!! (לא שאתה אמרת אחרת
) לשאלת מה גורם לבן אדם לאהוב את התחרות?..זה משהו שמייצג את המדינה נחמד לצפות בזה...מוסיקה מעניינת בכל מיני שפות... זהו אירוע גדול שקורה פעם בשנה....הוא מיוחצן בצורה כזאת שקשה לפספס אותו גם אם רוצים .....כמו משחק כדורסל או אחר שקורה אחת ל..... כמו טקס פרסי אוסקר.... כמו הרבה דברים....... עצם ההתעניינות היא גם הידיעה...העניין של ההבנה לאן הגענו מה עשינו איך יצגנו...וזאת כמובן היא דעתי האישית. עד כאן מקסימוששששששש (שלא מפספסת שום אירוויזיון
)

ביג דיל

New member
אז זהו, שלא ראיתי...

מסיבות אירווזיון לסטרייטים. רק גייז חוגגים את התחרות. איך זה? מהנקודה הזאת אני מגיע לשאול את שאלתי. האאוט הוא מקום לגייז (ברמת העיקרון). עדיין לא הסברת לי למה את אוהבת את התחרות. פעם בשנה? יחצון? תחרות? לא יודע, זה לא מספיק לי. (לא מתכוון לפגוע). מה בתחרות את אוהבת? בגדים? מלודרמטיות? שירים בשפות שונות? מהההההההה?

ארוויזיוהומו

לא יעזור כלום - בשנים האחרונות נוצר קישור אדוק במיוחד בין הקהילה ההומוסכסואלית להומואים וזה תהליך שרק הלך והתעצם עם זכייתה של דנה-דיווה וזה ברור שהמון הצביעו בט-ווטינג לא רק בגלל השיר... גם בשיראל מאז נותנים המון כבוד לארוויזיון וזה מתבטא בערב קבוע של שירי ארוויזיון באאוט-פאב של גייז, מסיבות של גייז עם שירי ארוויזיון , שירים מהתחרות מנוגנים בדסקוטק של גייז כמו השאדו וכו (רק אתמול השמיעו את אבאניבי ג´ינה ג´י ושמח)-ואפילו מדור האינטרנט העברי הראשון נכתב בפריידזין. אז חשבתי כמה זמן על הקישור הזה...והמסקנות שלי הן בערך שהתחרות מסמלת משהו טהור, יפה , איחוד בין מדינות, בין כל קצוות תבל של מוסיקה טובה ואפילו שיש את אלמנט התחרות אין כאן טיפה רוע , התחרות לא מזיקה לאיש ולדעתי יש המוווון חובבים שפשוט מפחדים להגיד שחלילה לא יזהו אותם כנעלי בית או כהומואים רחמנא ליצלן.... בנוסף, התחרות עצמה היא קאלט וקאמפ בינלאומי, חוויה חד פעמית בשנה - ויש כמיהה ורצון לשמר את השירים כל השנה.

אייל_18

New member
אתה לוקח את זה כמובן מאליו

שהרבה אנשים הצביעו לישראל 1998 ולא דווקא בגלל השיר. אם אתה מנסה להגיד שה"קול ההומואי" נתן לה את הניצחון אז אתה טועה. אם היה קול הומואי כזה - היא לא הייתה מנצחת בהפרש של 6 נקודות עלובות אלא בהפרש של 60 נקודות. 6 נקודות לא משכנעות אותי מספיק, מצטער. זה לא בדיוק ניצחון סוחף שמראה לך בבירור מה עבר לאנשים בראש ב 20 שניות שהם הרימו ת´טלפון והצביעו. וכל ההערכות האלה לגבי הפתיחות האירופאית זה שטויות.

../images/Emo98.gifנ-ו-ע-ם !!! גם אתה היית ב"שדו"?! |גאו

נכון שהיה מעולה? (כמו תמיד) למה אין לך אי-מייל ואו איי סי קיו?!?! ביי חמוד

משנה תורן החמוד -קבלתי הערתך:)

קבלתי את הערתך ואכן עדכנתי את הכרטיס האישי. שיהיה רק טוב לכולם! (כמו שתמיד יוסי עין דור אומר בסיום מבזקיו בערוץ2)

אז תגיד ככה ../images/Emo13.gif

אוהבת שירים בשפות שונות.... לראות שיצרו משהו חדש במיוחד לתחרות הנ"ל... אוהבת לראות את כל עניין ההפקת הענק הזאת..במה סאונד...דקורציה.. אוהבת לראות את החתיכים !!!!! (איך לא?
) כמו שאני נהנת לראות את תחרות מיס תבל..ולא בגלל שהן יפות..אלא לראות אם אנחנו כמדינה..ננצח! אוהבת גם את עניין התחרות..כמה אנחנו באמת טובים ואם נוכל להתגבר על כל מה שבדרך ולהגיע לטופ שבטופ. זה נכון....אין מסיבות של סטרייטים..ואין לי שמץ של מושג מדוע אבל אם היה הייתי הראשונה להיות שם...אגב שלי זה אישית לא מפריע בכלל להיות באאוט..המוסיקה שם מדהימה... וגם האנשים...זה פשוט יפה איך שהם יודעים את כל התנועות של הזמרים.. אני צחקתי כל כך הרבה ביום ראשון.....אתה מוזמן לבוא פעם גם אם אתה סטרייט...(מבטיחה לשמור עליך...)
מקסימוששששששששש
ואגב,,,,,,,, מה אתה אוהב בתחרות?

ביג דיל

New member
מה אני אוהב? ../images/Emo23.gif

אני אוהב בעיקר את ההצבעה, את המתח. לראות מי יתן לנו ניקוד ומי לא. אני אוהב מוזיקה ואני תחרויות, וזאת תחרות המוזיקה היחידה שאני מכיר (למעט הערביזיון, אבל לא חטאתי ולא עשיתי רע לאף אחד). השירים שאני הכי אוהב מהתחרות הם: איטליה 92, ספרד 95, קרואטיה 98, לוכסמבורג 83, פולין 94-97, ישראל 81/82, בריטניה 94 וכמובן את השירים בצרפתית משנות השיבעים(זה בערך האני מאמין שלי על רגל אחת). אני אוהב את הקיטש (וקיטש זאת לא מילה רעה!!!), אני אוהב את הפאטתיות, את האובר דרמתיות, והכי הכי הכי חשוב - אני אוהב לצחוק עם ועל התחרות. וכמובן, אני אוהב לדבר על התחרות עם משוגעים כמוני

אייל_18

New member
ודעתי האישית

הומואים תמיד אוהבים דיוות גדולות, זמרות שצורחות בהיסטריה ובדרמטיות ועם תנועות ידיים מוגזמות ושמלות פאר - ואת זה היה/יש באירוויזיון בשפע. המחיאות כפיים שאחרי כל שיר, ההתרגשות והמתח שבהצבעה - הומואים אוהבים את זה כי זה דרמטי! אני מניח שרובם אוהבים את השירים הקיטשיים (דנמרק בשנות השמונים), הקופצניים והילדותיים, כי זה כיף וזה מהיר וזה צבעוני... נו זה הומואי. וכמובן, הזמרות הקטנות והחמודות של שנות השישים-תחילת שנות השבעים, שרות שירים קליטים - כנראה שזה עושה משהו להומואים. כל עניין השמועות, הלחץ, החשש - זה כיף במידה מסויימת. יש מלא התרגשות מסביב לזה וכיף להתעסק עם זה. מעבר לזה, האירוויזיון הוא גם דבר לא אלים אלא נינוח, בניגוד לדברים ספורטיביים אגרסיבים וקשוחים שלא מעט הומואים נרתעים מהם. האירוויזיון הוא דבר ידידותי בסך הכל, וגם הומואים, על אף המגרעות שאני לא אכנס אליהם עכשיו, הם נתח דיי ידידותי ונעים בחברה. וגם, האירוויזיון הוא דבר ילדותי בעצם - אולי פשוט להיות הומו זה גם להשאר קצת ילד לנצח? ...את השאלה הזאת צריך להפנות לפורום אחר.

Yaniv-DC

New member
האם יכול להיות...

שפשוט ההומואים כבר לא חושבים שהם חייבים הסברים למישהו, ופשוט לא מתביישים להגיד שהם אוהבים את זה? והרי גם יש כאלה שלמשמע השם אירוויזיון בא להם להקיא... ואם אני לא טועה ממש כאן, בחדר הקטן הזה שלנו יש כמה סטרייטים. כמו שכבר נכתב כאן, סטרייט שיגיד שהוא אוהב אירוויזיון יתוייג כנושך כריות אם לא אחד שלובש את הבוקסר הפוך... כמו שכבר כולנו כתבנו כמה פעמים בהיסטוריה הקצרה של הפורום, לארוע הזה יש עשרות אחוזי צפייה בארץ כל שנה, שבהחלט גבוה בהרבה מכמות ההומואים באוכלוסיה (אחחח... הלוואי וזה היה מייצג...). החבר´ה שבאים לאאוט כבר התמודדו עם יציאות יותר קשות מהארון מאשר ההודאה באהבת הארוע ה-מ-ה-מ-ם הזה...

אייל_18

New member
אבל ביננו לבין עצמנו זה לא ככה

בתוך הקהילה של ההומואים עצמה - אתה עשוי לחשוש ממה שהומואים אחרים יגידו ויחשבו עליך. ועובדה שיש הומואים שלא רק שלא רואים את האירוויזיון, אלא שונאים אותו וטורחים ליידע אותך בזה שהם שונאים את זה. הסיבה? הקשר ההומואי לאירוויזיון. האירוויזיון מסמל הומואים והם לא מוכנים בשום אופן לסמל כזה. דנה אינטרנשיונל כן, אירוויזיון לא.

אז ככה:

נתחיל בזה שאני לא כל כך מבין מה מהותי בשאלתך. אני די מסכים עם יניב. נראה לי שלהומוסקסואלים אין בעיה להכריז על אהבתם לתחרות וכי הטרוסקסואלים שמסתירים את חיבתם לעניין, עושים זאת בעיקר בשל בעיות הומופוביה. מעבר לכך, נדמה לי כי הקביעה הזו היא בעיקר סטריאוטיפ שלא מתבססת על שום מחקר אמפירי. תא"י (הטרוסקסואל גאה, הבטוח מספיק במיניותו בכדי לדעת שאהבתו הכפייתית לאירוויזיון, אין בה להעיד עליו דבר מלבד על אהבתו הכפייתית לאירוויזיון)

Yaniv-DC

New member
אני רוצה להגיד גם שאנחנו, ההומואים,

אשמים בזה. לא אחת שמעתי הומואים שאומרים שיש להם חבר ש"טוען" שהוא סטרייט, אבל זה לא יכול להיות כי יש לו אוסף של אירוויזיון בביית... ולכן אני מסכים אם תא"י (שאם לא היה לי חבר הייתי מבזבז את זמני בלשכנע אותו שכדאי לו...) בקביעתו שזה סטריאוטיפ מושרש.

אהוד_

New member
אירוויזיון והומוסקסואליות

לא יודע איך נוצר הקשר, אבל האירוע עצמו מאוד כאמפי, בתור ילדים כבר התאהבנו בקסם הזה. בכל אופן לא משנה מה מי וכמה, אני שמח שיש אנשים שכן מעריכים אירוויזיון אז מה עם רוב רובם הם הומוסקסואלים.

אייל_18

New member
וואי

זה היה כ"כ ברור לי על מה הנושא עוד כשראיתי את הכותרת
אז ככה: אני אישית לא ידעתי ולא שמעתי על שום קשר בין הומואים לאירוויזיון, עד שבאיזה גיליון ראש השנה של אחד העיתונים, היו רשומים כל מיני דברים שכביכול מייצגים את המסורת של המדינה ובלה בלה בלה... זה היה רשום בצורה הומוריסטית, והיה רשום משהו בסיגנון: "אירוויזיון - חג שמח להומואים!" אבל מזה עוד לא הבנתי כלום. ואז התחברתי לאינטרנט בפעם הראשונה בחיי, והדבר הראשון שחיפשתי היה... נו זה ברור מה... (לא, לא פורנו) מיד שמתי לב שבכל שיחה עם מעריץ אירוויזיון, לא עוברות 15 דקות עד שהוא שואל אותי אם אני הומו. ובעצם ככה *גיליתי*... --------- מסתבר שמה שיניב אומר בקשר ל"מי שמזכיר את האירוויזיון ישר מקטלגים אותו כהומו" הוא לא נכון. אולי במקום אחר זה ככה, אבל כאן, בצפון, איפה שאנשים לא ראו או ייראו הומו בחיים שלהם - זה לא תופס. עובדה שמעטים פה שמעו על מועדון גייז שיש בו ערב אירוויזיון, וכו´. וזה לא רק קשור לאירוויזיון; הרבה דברים שקשורים להומוסקסואליות נתפסים פה כדבר מרוחק שנמצא אי שם באגדות. אוקיי, אפשר להגיד את אותו דבר על העיר - אבל ממקור ראשון אני יכול להגיד שהתפיסה של מי שגר כאן, בפריפריה, שונה, בכל זאת, מזו של מי שגר במרכז. פה, לא הרבה יבינו בכלל על מה אתה מדבר. במקום אחר זה יהיה ברור מאליו.

איליה.

New member
אף פעם לא חשבתי על זה, אבל אתה צודק

באמת כל הסטראוטיפים וכל מה שקשור לגייז, שרלוונטיים לגבי המרכז (ומקור המידע היחיד שלי זה האינטרנט), לא תופסים בצפון. החברה פה יותר סגורה מאשר בתל אביב. לצערי.

תראה, תשובה אין לי אבל...

אני יכול להגיד לך משהו שאולי יעזור לך לחשוב לבד... אני מעריץ מושבע של שר, מורעל כהגדרתכם. וזה ידוע שיש קשור הדוק בין שר לגייז. קשר שנוצל בין השאר בגלל מילים של שירים שלה.. הכל התחיל ששר ביצעה חידוש לשיר "the way of love" בו היתה ציטטה: "when you meet a boy that you like a lot and you fall inlove but he loves you not" השיר כאמור, מספר על זוג שהיה ביחד והגבר עזב את האישה, מה לעשות ששר חידשה את השיר היא לא טרחה (או יותר נכון, אלא שהיו אחראים על בחירת השיר) לבדוק שבמקור שר את השיר הזה גבר על מישהי שעזבה אותו לטובת גבר אחר. אז כאשר אישה שרה את זה לגבר שלה זה יכול להיות במשמעות של יציאה מהארון. עכשיו, בואו ננסה לחשוב מתי הכל התחיל ומה היה יכול לגרום לזה.. אולי שירים, אולי זהויות מיניות של אמנים?

MARMELAD

New member
טוב, זה הזמן לאמר לכם את האמת...

אמנם אני כל הזמן משוויץ שאני לא סובל אירוויזיונים.. אבל אני כן. סיפור: אתמול בערב התנדנדתי על הערסל שלי בבית. כמה דקות קודם יצא מהבית שלי חבר שלי והוא שכח אצלי דיסק של סלין דיון. ואח"כ באותו הערב נסעתי למועדון "לילה" בירושלים. אז תדמיינו את זה: אני מתנדנד על הערסל, שומע סלין דיון, רואה את התוכנית המתקתקה עם סילה וורד (נראה לי שקוראים לזה להתחיל מחדש..?) וחושב מתי לצאת ל"לילה"... ופתאום חשבתי לעצמי - אתה כזה הומו, תראה את עצמך! ואז בעצם הבנתי שזה בכלל לא משנה. אז האירוויזיון זה בדיוק אותו דבר. אמנם אני צופה בו, וגם לי יש פייבורטים מסויימים, ואמנם אני הומו, ואמנם זה קשור.. אבל מה זה משנה אם זה אומר שאני הומו או לא ? ולמה הומואים אוהבים אירוויזיון? ואני מסייג את התשובה שלי ואומר מראש שזו הכללה: אז הומואים אוהבים מופעי ספיישל. גם בנערת השנה וגם ב VH1 DIVAS LIVE צפו הרבה הומואים. למה? כי אלו מופעים בומבסטיים. מוזיקה מלודית. תלבושות צבעוניות וקאמפיות. חצי מההומואים מבינים גדולים באופנה ואוהבים ללכלך על המאפרים/מלבישים של הזמרים ולחשוב איך הם היו עושים את זה יותר טוב. כי זה חו"ל.. וכל הומו אוהב חו"ל... כי יש שם כוראוגרפיות טפשיות ומצחיקות. כי הומואים אוהבים להנות מהחיים. ומה יותר כיף מאירוויזיון? אפילו אני שמלכלך על התחרות כל היום נהנה לצפות בה. אני אמנם צופה בה כדי להגיד כמה שהיה מגעיל, אבל צופה. ונהנה. גיא

למעלה