שאלה מדעית ^^

Silverfox™

New member
שאלה מדעית ^^

האם כל חומר פולט אנרגיה כלשהיא? רטט כלשהוא? בין אם זה קיר בטון , עמוד ברזל ,כבשה או בן אדם, האם כל חומר פולט משהוא שניתן "כביכול" לדעת שהוא שם? בלי לראות אותו כמובן . אני יסביר את הרעיון, אני כרגע כותב משהוא שהרעיון שלו הוא שזה נותן לאדם עיוור יכול לקלוט רטטים מהסביבה ובעזרת זה לראות השאלה שלי האם זה הגיוני (לא מבחינת הטכנולוגיה כיום

RichardSmith

New member
כמובן...

תאורתית, רק אטומים באפס המוחלט עומדים בלי תזוזה... האלקטרונים אף פעם לא מפסיקים לזוז. אבל זו לא תנועה שאפשר לגלות ע"י אופטיקה, למשל. לפי עיקרון אי הוודאות של הייזנברג. חום אתה לא ממש יכול לקלוט במידה מספקת של הצלחה. מה שכן, אתה יכול להשתמש בגלי קול, כמו עטלף. סונאר בגובה צליל מעל היכולת של כלבים לשמוע... המכשיר קולט את גלי הקול המוחזרים ומצפצף בהתאם למרחק, למשל.

Silverfox™

New member
אז באופן עקרוני

בעתיד יכול להיות מכשיר ש"קולט" את התנועה של האלקטרונים ובעזרת זה יוצר "תמונה" של מה שנמצא מול האדם ? הרעיון זה שבעזרת זה יהיה אפשר לדעת בדיוק מה עומד מולך בקטע של האם לאדם יש אקדח מתחת למעיל שלו או חגורת נפץ או אפילו כמה כסף יש לו בארנק? האם זה הגיוני? או שנגיד האלקטרונים של המכנסיים יחסמו את הארנק? (זה הרעיון הכללי, האם זה הגיוני?)

RichardSmith

New member
לא...

אם תשלח קרן כלשהי אל עבר אלק', הוא יסטה מנתיבו. תאורתית אפשר עם קרן מספיק צרה וחלשה, אבל אז אי אפשר יהיה לזהות את הקרן המוחזרת... פשוט להסתכל בקנה מידה יותר גדול. אפשר עם גלי קול לזהות מיקום של מולקולות, למשל.

Silverfox™

New member
נגיד ובעזרת גלי קול

אז אפשר יהיה לזהות מה יש לבן אדם מתחת לבגד? או אפילו לדעת אם הלב דופק בקצב מואץ? אני זוכר שלמדתי פיזיקה ממש ממש מזמן והיה משהוא בסגנון של כל חומר פולט משהוא אחיד, לא זוכר בדיוק מה אבל היה משהוא כזה

RichardSmith

New member
אור...

כאשר מעבירים אור מלא דרך חומר חצי שקוף, יש בליעה לפי היסוד הספציפי. למשל כאשר מעבירים אור דרך מתכות, מקבלים צבעים יפים.
כאשר מעבירים חשמל דרך יסוד פלורוסנטי, מקבלים את האורות הצבעוניים של שלטי חוצות. כאשר קולטים אור מכוכב מסויים, אפשר לדעת מה הרכב היסודות בכוכב לפי ניתוח הספקטרום המתקבל. אי אפשר לדעת אם יש למישהו אקדח לפי האור המתקבל ממנו... אפשר למשל לזהות אקדח בעזרת קרני רנטגן... יש סצנה נהדרת ב-"זיכרון גורלי" בה ארנולד עובר דרך מתקן שיקוף שמראה את השלד וכלי נשק מוחבאים... כמובן מתקן כזה צריך לגרום לכאלו מקרי סרטן... שינוי בקצב הלב אפשר להבחין ע"י פליטת חום מהפנים, למשל. אפשר די בקלות לתפוס שקרנים כך.

Silverfox™

New member
הכל נחמד ומגניב

הבעיה אצלי שהדמות אצמה עיוורת לכן אור זה קצת בעייה בשבילה , הרעיון הוא שמציאו התקן "רפואי" שבעזרתו היא יכולה לדעת בדיוק מה קורה סביבה ב360 מעלות מסביבה באופן מוחלט בעזרת "רטט" של האטומים שמרכיבים את הדברים שמסביב, האם זה אפשרי מבחינה תיאורתית?

RichardSmith

New member
לא ממש...

אם אתה רוצה דיוק, אתה חייב לצמצם את איזור הבדיקה... אפשר בערך עם משהו דמוי מכ"ם. בזמנו צפיתי בתוכנית על רובוטים שמתנהלים בסביבה פשוט בעזרת מצלמות. התוכנה מאתרת מכשולים וכדומה. זה בעייתי לסחוב דבר כזה... המשקל... זה יכול להיות מעניין, חגורה עם בטריה והמחשב קשורה לאוזניות.

Silverfox™

New member
בתאוריה

נגיד ובעולם שבו קורה הסיפור יוצרים חצי אינטגרציה עם המוח בעזרת המכשיר הזה ומשתילים אותו ישירות למוח, ובכך הוא נותן מרחב ראייה של 7-10 מטרים מסביב או 15 מטר בכיוון אחד, הרעיון אם זה יוכל להתבסס על ראיה בעזרת רטט של אלקטרונים או צריך משהוא אחר?

RichardSmith

New member
לא...

אי אפשר לגלות רטט של אלקטרונים... מבחינה מתמטית, הם תמיד בתנועה. במציאות, הם קטנים מדי... אי אפשר ליצור גביש אלקטרונים ולהחזיק אותו ביד...

Silverfox™

New member
מה בדבר רטט של אטומים?

אני זוכר משהוא בסגנון של אפילו חומר מוצק רוטט או משהוא כזה ? יתכן ואני טועה

RichardSmith

New member
זה פשוט חום...

כפי שאמרתי, יש תצוגת חום כבר די הרבה זמן. בשנות ה-60 ארה"ב פתחה טילים מונחי חום נגד מטוסים, למשל.

NessT

New member
יש כזה דבר אבל לא טכנולוגי..

פעם הביאו אלינו לבצפר עיוור שהעביר איזו הפעלה והוא סיפר שהוא לא הולך עם מקל או משהו אלא יש שיטה כזו שהוא משמיע נקישות קבועות כל הזמן ולפי ההדים וכל מיני כאלה הוא יודע בדיוק מה יש מסביבו.. אני לא בדיוק יודעת איך הוא למד את זה או איך זה עובד אבל יש כבר די הרבה עיוורים שמצליחים לעשות את זה וזה עובד ממש טוב.. האיש הזה למשל (זה שהיה אצלנו) נוסע על סקטבורד ורץ מרתונים בלי שום עזרה או מקל או משהו כזה! אם התכוונת למכשיר שעושה את זה אז על זה לא שמעתי אבל סביר להניח שכמו שהבנאדם יכול לקלוט את ההדים האלו אז אפשר גם ליצור מכשיר שיקלוט אותם איכשהו

RichardSmith

New member
יש כזה קליפס בערך

רצועת מתכת קצרה שיוצרת קול ואפשר לזהות את ההד. דורש די הרבה אימון וזה די מעצבן...

למעלה