שאלה- מבקשת דעתכם

שאלה- מבקשת דעתכם

גם של גברים וגם של נשים
קרה לי מקרה משונה שתהינו לגבי טיבו. אני עובדת בעבודה שמעורב בה סוג של שירות לקוחות, ובמסגרתו אני נמצאת בקשר יומיומי (בגדול) עם מגוון רב של אנשים קבועים. בקיצור ולעניין, באחת הפעמים יצא לי להיפגש עם אחד מהם (שיש לציין שגם אם אני לא מעסיקה אותו, יש לי סוג של תפקיד שאחראי עליו), שהוא פחות או יותר בגילי ושעד אז יצא לנו לדבר רק במיילים או בטלפון. ישבנו ביחד ואמרתי שאני מחפשת פריט מסויים (ממש קטן, בעלות של שקלים בודדים) ושאני לא מוצאת אותו באף מקום. הוא הציע לי ללכת לחפש את זה איתו בחנות במקום וסירבתי בנימוס. לפני שנפרדו דרכינו הוא אמר שאם ימצא את זה ידאג להביא לי. אתמול הגיעה אליי למשרד מעטפה ממנו ובה- הפלא ופלא- שני פריטים כמו שרציתי בצירוף פתק אישי. התרגשתי מאוד, ושלחתי מייל תודה. בתגובה הוא אמר שהוא מאוד שמח שזה הגיע ועשה מאמצים רבים בשביל זה, ושהוא ראה אחרים נוספים כאלו ושאם ארצה הוא יביא לי בפעם הבאה שניפגש (אמורה להיות כזו בימים הקרובים.) כמו כן הוא אמר שהוא מאוד שמח לשמח אותי. אני חשבתי שכל הקטע חמוד ואדיב להפליא, עד שסיפרתי לחבר שאמר לי לצאת ודחוף מהתמימות ושהוא מנסה להתחיל איתי. מעניין שהדבר לא עלה בדעתי בכלל עד שלא אמרו לי את זה. בהתייעצות בנושא במשרד הדיעות היו חלוקות אבל בסופו של דבר היה רוב: מתוך ארבעה שנשאלו שניים (אחד מהם גבר) אמרו שלדעתם זה נכון, אחת אמרה שיש מצב גדול שכן ואחת אמרה שלדעתה לא ושהוא רק רוצה להתחנף אליי מתוקף תפקידי. מה דעתכם?

Paranoid Eyes

New member
גם אם הוא מתחנף

או מתחיל איתך.. לדעתי לא היית צריכה לקבל את זה ממנו ולו רק בגלל שיש לך איזשהי סמכות עליו וגם בגלל שהוא מישהו מהעבודה. זה לא בריא לערבב ביזנס אנד פלז'ר.

העיקר שמתמקדים בעיקר...../images/Emo45.gif

צר לי, אבל כל מה שאמרת הוא פשוט לא נכון, לפחות לא במקרה המדובר. היחסים בינינו הוא לא של עובד מעביד. אני לא הבוסית שלו והוא לא עובד שלי. אני לא משלמת לו משכורת ולא החתמתי אותו על חוזה. יחסי העבודה הם ייחודיים, כך שהביטוי "ביזנס אנד פלז'ר" ממש לא רלוונטי לכאן. אין כאן לא ביזנס ולא פלז'ר. ולצורך ההבהרה- אין ליולו שמץ של יחס או רגש רומנטי אליו, ממש לא. כאמור יש לי חבר וגם אם לא- בחיים לא הייתי הולכת לכיוון הזה. צריך להכניס את הדברים לפרופורציה- מדובר בחפץ בעלות של כמה שקלים, לא בושם של שאנל או מערכת קולנוע ביתית. אקטים של מחוות בסגנון הזה מקובלים ונפוצים מאוד ביחסי העבודה שבמשרד ואין בזה שום רע. הייתי שמחה לקבל תשובה לעניין...

Paranoid Eyes

New member
:)

אני נורא מתנצלת שלא קיבלת תשובה "לעניין". אם אם טוענת שאקטים כאלה מקובלים ונפוצים, ושהחפץ עצמו הוא בעלות מזערית, אז מה רצית בזה שכתבת את ההודעה הזו? שאנחנו נגיד לך אם הוא מתחיל איתך או סתם נחמד?

Paranoid Eyes

New member
ועוד דבר..

כתבת בהודעתך המקורית שזהו מקרה משונה, איך משונה אם זהו אקט מקובל ונפוץ לטענתך?

זה אכן נפוץ ומקובל

ולכן גם לא ראיתי את זה בתור משהו יוצא דופן עד שלא אמרו לי אחרת. אבל העניין הוא שאני לא רגילה למחוות כאלו (שכרוכים בהן יחסית די הרבה מאמץ ומחשבה) ועוד מגברים בוגרים שייתכן ויש להם אינטרס מסוים, אלא עד עתה רק מאנשים אחרים שברור שאין להם. השאלה שלי, כמו שמיטללל אמרה, היא האם תיתכן מתנה (שמחשבה כזו מאחוריה) שנובעת אך ורק מתוך אינטרס מסוים, או שבאמת יכול להיות דבר כזה שנקרא חביבות נטו?

אם יש לך חבר..

למה את כל כך מתרגשת מהמחווה ולמה כל כך איכפת לך אם הוא מתחיל או לא? ומה זה הכינוי הזה?

danielo18

New member
מה אכפת לך??

אני (בתוקף תפקידי הצבאי) עומד בקשר עם אנשים (אזרחים ואנשי צבא מיחידות אחרות), והכי נוח לי זה לעבוד עם בנות. זה לא נחמד לעבוד עם מישהו שאין לך "קליק" איתו, אז תמיד אני דואג קודם להפשיר את היחסים וכל האמצעים כשרים כולל פלירטוט,כמה קריצות עין, ומתנות קטנות (סיכות וכאלה..) וככה אני מרוויח גם קשר מקצועי חזק וגם טאצ' אישי עם אפשרות לקצת מעבר (אחרי הצבא, כמובן!) וככה זה עובד להיפך.

לא איכפת לי.

הידיעה אם זה נכון או לא ממש לא תזעזע אותי עולמי. זו הייתה תהייה לצורך סקרנות נטו.

comet9

New member
אוקיי

אני גם עושה מחוות כאלה. לא חשבת שזה סתם מנחמדות?

מיטללל

New member
../images/Emo6.gif

איזה תגובות נג'סיות יש לכם שתהיו בריאים :) לא יודעת מה עם הכוסיה (אגב, אחלה ניק
) אבל אני התעייפתי מלקרוא את התגובות שלכם :) לא יודעת אם שמתם לב, היא לא חשבה שלבחור היו כוונות, לפני שאנשים מרושעים הרסו את תמימותה והיא רק שאלה אם לדעתכם, נוכח כל הפרטים שהיא סיפרה, הבחור סתם היה חביב או ניסה להתחיל איתה.. בעצם-יש דבר כזה מתנות חינם? בלי אינטרסים? קודם כל, אני ממש לא חושבת שהיית צריכה להחזיר את המתנה. זה נשמע לי ממש מגוחך ומעליב. אבל אני חושבת שאולי כן צריך להסביר לו (בנחמדות אבל באסרטיביות) שאין צורך להגזים ולקנות לך דברים נוספים. קשה לי להאמין שהוא היה מחפש את הפריט ושולח אליך אותו בדואר (למי יש כוח להסתבך עם בולים?) *סתם* אני אומנם לא חושבת שהוא ניסה להתחיל איתך באמצעות קניית הפריט (אמרת שזה הלך רק כמה שקלים
) אני כן חושבת שיש לו איזשהו רגש/תשוקה מסויימת אליך. ("שמח לשמח אותך, נו באמת)

נועם m

New member
?

אנחנו חייבים לשמוע כמה התגובות שלנו לא לעניין, בכל שרשור? נג'סים, מה לעשות, ככה אנחנו... גם התגובות של הגברת לא היו סימפטיות במיוחד...

למעלה