שאלה מביכה ביותר

חרגוליס

New member
שאלה מביכה ביותר

מה ענינים אנשים יש לי שאלה מטומטמת אבל זאת שאלה ואני חייב לשמוע מה אומרים על כך רוכבים מנוסים אז ככה: מחר בבוקר אני מעביר בעלות על דיוק 125 מחבר שנוסע לחול אליי הוצאתי רישיון עד 500 ובשיעורים הכל עבר סבבה. הרגשתי בטחון יחסי על הטוסטוס(עשיתי על אוטומט) ונסעתי כל השעורים עם חיוך אידיוטי על הפנים, ואלוהים יודע כמה חיכיתי למחר.... אבל..... אני מ-ת מ-פ-ח-ד!!!!! כל הזמן עוברות לי תמונות מזעזעות בראש של גלגלים של אוטובוסים ,בתי חולים ועוד כל מיני מחזות ותסריטי אימה מהסוג הזה. אני נהג אחראי ,אני בן 22 ויש לי אינסטינקטים מעולים, אני לא עולה על הכביש בגיל 16, יש לי רשיון לרכב כבר 5 שנים, אבל אני אשכרה משקשק- זה עובר, נכון?????? תענו בבקשה אתם לא יודעים כמה זה יעזור......

ofnik

New member
סע לאט ובזהירות חודש- ואז עשה קורס

מאומן אצל גידי פרדר

חרגוליס

New member
תודה אופניק,אבל

הקורס לא מיועד לרוכבים על אופנועים כבדים יותר? לי יש רק את הקטנוע וגם אם מקבלים שם אופנוע אין לי רשיון לנהוג על אופנוע עם הילוכים.....

אלון DRZ

New member
זה שאתה מפחד זה טוב

כאשר תפסיק לפחד אז כדאי שתתחיל לפחד. כל עוד אתה מודע לסכנות אז תשאר בחיים.

אז ככה...

1. לרוע המזל, ומן הסתם לא לימדו אותך בשיעורים, אותם אינסטינקטים שמשרתים אותנו טוב כל כך בחיי היום-יום ובמכונית, יהרגו אותך על האופנוע. כן, ממש כך. 2. למרבה המזל, אימון יסודי מאפשר רכישת המיומנויות הנכונות, המקטינות את הסיכון לרמה אפשרית ומהנה. 3. הכישורים הנלמדים בשיעורי נהיגה אינם מהווים "ציוד" הולם לחיים ארוכים על הכביש. כלאמר: 1. אם זה שאתה מפחד יגרום לך לחשוב ברצינות מה עושים עכשיו, אז כבר הרווחת משהוא. 2. נסה לרכב בתקופה הראשונה בתנאים "סטריליים". עבור ממגרש, שבו תתרגל שליטה בסיסית על הכלי החדש, לדרכים שקטות (בפריפריה) ורק אז תשקול להתקשם לתנועה צפופה ואינטנסיבית יותר. 3. על קורס אופנוען מאומן שמעת? יש גירסה גם לאופנועים. שמור על עצמך.

סקניה

New member
כבר כתבתי וההודעה לא עלתה....

אז שוב.אל דאגה, זה עובר. רק עשה טובה לכולם ובעיקר לעצמך, אל תקפוץ עם הקטנוע ישר לכביש. תפוס איזה מגרש חניה(עדיף ריק),ותרגל נסיעה רגילה, כולל פניות ובלימות. הקפד על מבט לכיוון הנסיעה(גם בבלימות),תרגל אתותים-צופר-אורות,תרגל הצצות במראות.תרגל שינויי כיוון עדינים...וכד´ לאחר מספר שעות תרגול, תרכוש ביטחון ותוכל לעלות בלי פחד לכביש הסואן. סע בזהירות ,לא בפחד! תהנה

חרגוליס

New member
תודה! אני מניח

שחוסר ביטחון, לפחות בהתחלה, עדיף על עודף ביטחון. אני בהחלט אלך להתאמן במגרש, זה רעיון מצויין. בקשר לקורס- כתוב באתר שצריך 3 חודשי רישיון ולי יש רק שבועיים... אבל בהחלט אשקול ברצינות להשתתף אם אשרוד את שלושת החודשים הקרובים;) המכשול היחידי שלי עכשיו זה נסיעה צפוייה לתל אביב מחר אחרה"צ להחליף צמיג אחורי, הוא חלק לגמרי. אבל אני אסע לאט לאט ובהחלט לא אעלה על איילון(אני גר ברעננה) אלא אסע בנמיר בזהירות...... תודה לכולם!!!!!

the_roadrunner

New member
המצב המסוכן ביותר לרוכב אופנוע

הוא כשהרוכב מתחיל לאבד את הפחד והייראה מהכלי. כשמאבדים את הפחד מהאופנוע ולמעשה מפסיקים לתת לו כבוד,מתחילות הטעויות ואז האופנוע-וזה בניגוד לקופסת פח-מזכיר לך עם מי ועם מה יש לך עסק! הבעיה היא שכשהוא מזכיר לך את זה לרוב זה משאיר גם מזכרות לא נעימות על הגוף... הפחד שומר אותך עירני וממוקד. ישנו משפט סיני עתיק שאומר:"הפחד הוא כמו אש-אם תשמור עליו במידה הנכונה הוא יאיר לך את הדרך,אם תיתן לו להתגבר הוא ישרוף אותך!".(האמת שהמצאתי את זה עכשיו אבל תודו שזה נראה כמו משפט סיני עתיק...) בקיצור,תן כבוד לכלי,גם אם הוא בסה"כ 125 סמ"ק כי גם פינצ´ר יכול לנשוך ולהכאיב !!! סע בזהירות, איתן מהצפון

GPZiv

New member
אחלה איתן!

אבל בוא ננסח זאת מעט מחדש כדי שאמנם ישמע סיני, אך לא במבטא ישראלי: "הפחד משול לאש- כבד אותו והוא יאיר את דרכך, זלזל בו והוא יכה בך!" יותר טוב? הצעות יתקבלו בברכה, ברווזים לבריכה.

Phangan

New member
הגירסה האמיתית למשפט הסיני...

צ´אנג פי דאאם ויין סוי הא נונג גרסק מי דאי וג´ין פי ראם וינונג גרסק פי צ´אוא מי באי!
Phangan שהתחרפן לא המוח לאחר רכיבת הבוקר.... Phangan

the_roadrunner

New member
תפסו אותי המצלמות של המשטרה הא? ../images/Emo9.gif :

בקשר לברכה-אין בעייה,לעונג הוא לי,אבל רק שזה לא יהפוך להרגל...(אשמח לשלוח ברכות בנסיבות אחרות) איתן מהצפון, שמקווה שזו הברכה האחרונה שאשלח אי פעם לבית חולים כלשהו..

agness_666

New member
עשה לעצמך טובה

אם זה לא מאוחר מדי, שלח את הקטנוע למוסך עם גרר. אל תסע עם גלגלים שחוקים אף פעם. גם לרוכב המנוסה ביותר יש סיכון גדול עם גלגל שחוק - ככה זה, עם חוקי הפיזיקה לא מתווכחים. חוצמזה, לא היה רוכב יותר פרנואידי ממני כשהתחלתי. (ירקתי דם עד שהצלחתי ללמוד נהיגה). היום יש לי דיוק (כבר 6 שנים..) וכשהתחלתי נהגתי כמו בשיעור נהיגה - צד ימין של הכביש, בלי להדחף בין מכוניות - עמדתי בפקקים - עד שהכרתי את הכלי והתרגלתי אליו (והוא אליי). אז, סע בזהירות ותעשה חיים. אגנס.

המטיייל

New member
גו פור איט...

פחד זה מעולה. עכשיו תחבוש קסדה ותמיד... תמיד תחשוב שאתה יוצא לקרב. בתור שליח 4 שנים לשעבר אמליץ על העיקרים הבאים: תקפיד לדעת בכל רגע נתון מי סובב אותך, שים לב לתחת שלך ולמכוניות שרצות לכיוונך. טיפ אחרון, תמיד תסתכל לתוך המכוניות שאותם אתה עוקף או נוסע אחריהם: תוכל להבחין בנהגים שמחפשים תחנות ברדיו, מדליקים סיגריה, מטפלים בתינוק וכו´. לא תאמין איך ראיה מסוג זה תעלה את בטיחותך בכביש. תתחיל, זה כבר יהפוך להרגל במהירה. אם תרצה עוד טיפים אשמח לתת.

Easy_Rider

New member
מי שמפחד מאריך חיים !

הפחד הוא הגורם הממתן שלך, הוא זה שיעיף לך את השטן הקטן שישב לך על הכתף ויגיד:"יותר נמוך, יותר נמוך... יותר מהר, יותר מהר ...."

כRובי

New member
אבל בפורפורציות..

אחרת , בגלל לחץ ופחד מוגזם תגיע למצד שיהיו לך קולות (מכיוון כתף ימין - איזי ?) בסגנון.. "אוי לא - אני לא אצליח לסיים את הסיבוב הזה.." "אוי לא - אני לא אצליח לעבור את הרמזור בזמן - חייב לעבור לבלימת חירום.." ובכלל לתפקד ע"פ אינסטינקטים ולא ע"פ ידע וניסיון... כאמור , גם פחד צריך להיות בפורפורציות..

למעלה