שאלה מאתגרת ?

שאלה מאתגרת ?

שמעתי גם מהעיתונות וגם ב -
שכמה ישראלים יזמו והקימו ישוב בקנדה שמבוסס על טהרת הישראלים. . עוד סופר במדיה, שהישוב מאוד מצליח ושמקימי הישוב מעונינים לשמר "רמת" אוכלוסיה מסוימת, ולכן לא כל אחד יכול להתקבל לישוב (משהו דומה למיצפים בארץ) , והקבלה לישוב מותנת בועדת קבלה . כמובן שלא דווח היכן נמצא הישוב הזה ואיך אפשר ליצור איתם קשר. פניתי לכמה אנשים המעורים בקנדה, חלקם שמעו על הענין, אך לא יכולו לספק לי אינפורמציה נוספת. אשמח מאוד אם מישהו מכיר את הישוב הזה ויכול לעזור למצוא דרך התקשרות אליהם או אל ועדת הקבלה (אפשר גם במסרים). אני מבינה שהשאלה קצת לוטה בערפל. קשה מאוד להשיג מידע על זה וגם באמצעי התקשורת האנשים שהתראיינו לא סיפקו מידע משמעותימעבר למה שכתבתי כאן. תודה.

Esther4

New member
לקלאודיה

אני גרה כמעט 30 שנה בקנדה ולא שמעתי מאודי על ישוב בקנדה שמבוסס על טהרת הישראלים. אל תאמיני לכל דבר שכותבים או אומרים במדיה. זה הכל שטויות במיץ עגבניות כל הסיפורים הללו. אין ועדת קבלה ואין בטיח. יש לי שכנים יהודים וגם לא יהודים וגם סיני ויפני. נכון שיש אזורים שאליו עוברים סינים שרוצים לגור אחד ליד השני ויש אזור של איטלקים ושל הודים ושל פולנים וכל מיני אנשים מהעולם. אבל לבוא ולספר סיפורי אלף לילה ולילה זה ממש מוגזם. איפוא שמעת על הטפשות הזאת? באיזה עתון זה הופיע? מענין אותי לדעת.

אכן גם אני שמעתי על כך

ביחד עם עוד כמה חברים. מדובר בפרוייקט קטנציק. המתבסס על שיתוף חברים משהו בסיגנון מושב , ביינתיים זו קבוצת חברים סגורה. נדמה לי שאפילו אמרו לי איפה הם אבל כנראה שלא התייחסתי לסיפור ברצינות המתאימה ושכחתי. אם זה נורא חשוב אני אנסה לברר.

drz400e

New member
קלאודי ודודה

אם יש לכם עוד פרטים אני אישית ממש אשמח לשמוע. לא שהייתי רוצה להצטרף...אבל זה פשוט מעניין מאוד

כפי שעניתי לקלאודיה במסר אישי

מה ששמעתי זכור לי במעורפל. אבל אנסה למצוא חברים שהיו איתי באותו מעמד ולדלות יותר פרטים. כשיהיו לי אציב אותם כאן. שבת שלום ותתלבשו חם אם אתם באיזור שלי. קרררררררררררר

gozala

New member
קנדה מעודדת הגירה... למקומות נידחים

את זה לא שמעתי, אלא קראתי בעיתון (חבל שלא שמרתי את הקטע כי ציינו היכן בדיוק). הנושא עלה בזמנו כשיהודי ארגנטינה עזבו בהמוניהם עם השבר הכלכלי שהיה שם (שנה וחצי בערך)? בכל אופן בהקשר לזה ציינו שיש קהילות יהודים בקנדה שעל סמך החוק הזה קולטים באופן מסודר ומאורגן יהודים מארגנטינה. אז לא בדיוק עניתי על הנושא שהועלה כאן, אבל זה קשור.

למעלה