שאלה מאוד מציקה

Black Hawk B

New member
שאלה מאוד מציקה

אני מנגן בגיטרה שלי עם מפרט של דאנלופ JAZZ III. עד כאן הכל טוב ונחמד. הבעיה המציקה כל כך אצלי, היא לאחר כמה זמן שאני מנגן (עניין של דקה עד שתיים) המפרט שלי נכנס פנימה וחצי מהאגודל שלי כבר נמצא בחוץ. ניסיתי איזשהם אפשרויות שונות כמו לחזק את עוצמת ההחזקה שלו אבל הרגשתי שאני משקיע יותר מדי מאמץ, וזה לא כדאי. אני לא חושב שכדאי להגדיל לחץ של האגודל על המפרט כי אז הנגינה לא טבעית. וכאשר אני מחזיק אותו בצורה טבעית האגודל פשוט מחליק עליו החוצה. למישהו קרה המקרה הזה פעם? וגם אם לא, יש למישהו איזשהן הצעות איך לטפל בעניין?

khammel

New member
ולמה לא לנסות מפרט אחר?

נגיד, כזה שיספק לך אחיזה נוחה יותר, שהאגודל לא תחליק. אולי ג'ז 3 לא מתאים לך?

Black Hawk B

New member
מפרטים גדולים יותר לא נוחים לי

הג'אז 3 מתאים בדיוק בשבילי, הבעיה היא ההחלקה. או שמא זה אומר שהוא לא נוח לי?

Gigantic Boots

New member
מנסיון מועט עם מפרטים. תנסה כל מפרט אפשרי!

המפרט יכול להפוך את הסאונד שלך להרבה יותר יפה גם. ברמות שאתה לא תאמין שחתיכת פלסטיק יכולה להשפיע כל כך על הסאונד...

khammel

New member
יש כאן שילוב של דברים

1. מפרט הוא כלי שמטרתו לסייע לך בפריטה. אם הוא מפריע לך במלאכה, תפטר ממנו. 2. נגינה נכונה במפרט היא מיומנות נרכשת וייתכן שעוד לא פיתחת אותה דיה. יש לך כמה ברירות: אופציה אחת זה להחליט שאתה תנגן בג'ז 3 ויהי מה. עם מספיק אימונים, כנראה שבסוף תצליח ללמד את הזיכרון העצבי בשרירי היד לאחוז את המפרט בצורה כזו שתוכל לנגן בצורה זורמת. אופציה שנייה, זה להתחיל להתנסות במפרטים שונים עד שתמצא את המפרט שאיתו הכי נוח לך. אפשר גם את שתי האופציות במקביל, אם יש לך את הזמן. אישית, עברתי כמעט את כל דגמי המפרט האפשריים שהיו בחנויות בארץ, עד שמצאתי את המפרטים שאני אוהבת. וכן, אני משתמשת במפרטים, ברבים, הכל תלוי בצורך ובסאונד שאני רוצה להשיג. יש מספיק מפרטים שמגיעים עם שקע לאגודל ו/או חיספוס ו/או חומר נוגד זיעה כדי למנוע את הבעיה שיש לך. ג'ז 3 הוא מפרט מאד קטן ומאד יכול להיות שהוא פשוט קטן לך. יש לו "אח גדול". תנסה אותו. יש לדאנלופ מגוון מאד רחב של מפרטים. נסה אותם. מדובר בהשקעה של כמה שקלים בודדים כל פעם וזה מאד ישתלם לך בהמשך.

Kfitzi

New member
מסכים עם קרן.

אם המפרט מחליק לך - פשוט תנסה אחרים. יש הרבה שדומים לג'אז 3 בצורה אבל עשויים מחומרים אחרים. נסה את השחור אם יש לך את האדום. הוא יותר מחוספס. גם הרעיון של של הבחור למטה לא רע בכלל... היינו הך מפרט נוח זה מפרט שאתה שוכח שהוא ביד שלך בכלל והוא יותר המשך ישיר של האצבעות שלך... אם אתה צריך לחשוב עליו - הוא לא נוח.

TheMo

New member
עניין של אימון

כשהתחלתי לנגן הג'אז III שלי היה מסתובב ומחליק לי בין האצבעות, אז קניתי כמה ויצרתי בהם חלקים מחוספסים וחורים (קעורים) כדי להקל על האחיזה; זה אמנם עזר, אבל אחרי תקופה קצרה שוב לא היה לי צורך בהם.

miki872

New member
יש מפרטים גם של דאנלופ,

מסדרת TORTEX, הם דיי מקבילים לג'אז 3, רק שהם עשויים מחומר מחוספס יותר ובלי הבליטות האלה שיש על הג'אז. המפרטים הקבועים שלי.

eVeR WiSH

New member
../images/Emo45.gif

אני משתמש בJAZZ 3 EXTRA LARGE EDITION זה אותו דבר כמו הרגיל רק גדול יותר... נראה לי אני ינסה את הטורטקס האלה

Black Hawk B

New member
תודה רבה לכולם!

היום קפצתי לכלי זמר וקניתי מספר מפרטים, ואכן הדאנלופ טורטקס H3 זה בדיוק מה שהייתי צריך. תודה לכולם!!!

miki872

New member
שמחתי לעזור ../images/Emo45.gif

למעלה